Windhoos zorgt voor ravage in Londerzeel: veel schade aan woningen, ook heel wat bomen omgewaaid

Tijdens het zware onweer van dinsdagnamiddag- en avond heeft een windhoos in Londerzeel, in de provincie Vlaams-Brabant, heel wat schade aangericht. Bij verschillende woningen is er sprake van veel schade en er waaiden ook heel wat bomen om. Dat werd bevestigd door de korpschef van de brandweerzone Vlaams-Brabant West.

 

Meer krantenkoppen in België

Treinverkeer in Frankrijk vanaf morgen weer normaal, sabotages aan TGV-spoornet opgeëist in anonieme e-mail

Vanaf morgenochtend zou het treinverkeer op de Franse hogesnelheidslijnen weer normaal moeten verlopen. Spoorwegmaatschappij SNCF meldt dat de schade hersteld is na de grootschalige sabotages van donderdagnacht. Die zijn ondertussen opgeëist door een "onverwachte delegatie" in een anonieme e-mail. Daarin wordt zware kritiek geuit op de Olympische Spelen in Parijs. Maar wie er precies achter de acties zit, blijft onduidelijk.

Lees meer »

KMI waarschuwt voor plaatselijke buien “die zeer lokaal fel zijn, met onweer en veel neerslag op korte tijd”

We krijgen een dag vol afwisseling op weervlak. Vanmorgen kan mist het zicht beperken tot minder dan 200 meter. Het KMI heeft tot 10 uur in het hele land code geel afgekondigd. Na het optrekken van het ochtendgrijs wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af. In de namiddag kunnen zich in het binnenland en vooral in Wallonië enkele stevige lokale buien

Lees meer »

Unicef: hongersnood in Noord-Darfoer wereldwijd eerste in 7 jaar

Na meer dan vijftien maanden oorlog in Soedan heeft een catastrofale combinatie van conflict, ontheemding en beperkte humanitaire toegang geleid tot hongersnood in kamp Zamzam in de regio Noord-Darfoer. Dat meldt Philippe Henon, woordvoerder van Unicef België. Het vluchtelingenkamp is thuis voor meer dan 400.000 Soedanese ontheemden.

Lees meer »

‘Oorveeg’ van Turkse president Erdogan veroorzaakt ophef op sociale media

Recep Tayyip Erdogan woonde zaterdag de openingsceremonie bij van een urban transformation-project in het Turkse Rize. Tijdens die ceremonie werd de Turkse president begroet door enkele aanwezigen, waaronder twee jongens die hem mochten ontmoeten. Maar toen Erdogan zijn hand uitstak om een handkus te krijgen van een van de jongens, aarzelde de uk even en kreeg hij een tik op

Lees meer »

Enthousiaste zwemmers duiken in Antwerps Bonapartedok tijdens eerste Zalige Zwemdag: “Uitzicht op MAS is supercool!”

De zon schijnt, het Bonapartedok is opgeruimd en de waterkwaliteit is goedgekeurd: de omstandigheden zijn ideaal voor de zwemmers die tijdens de 1e van 7 Zalige Zwemdagen een plons wagen vlak bij het MAS in Antwerpen. Ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) had er zijn zwembroek voor aangetrokken: "Op termijn willen we het dok in de zomer permanent kunnen openstellen."

Lees meer »

Nederlandse provincie Utrecht wil probleemwolf afschieten en waarschuwt ouders met kleine kinderen

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een dringende oproep gedaan om voorlopig niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing geldt voor het bosgebied in de gemeenten Leusden, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en Zeist. In andere delen van de Utrechtse Heuvelrug geldt het advies om “zeer voorzichtig” te zijn.

Lees meer »

“Ik droom van een land waar werken beloond wordt met euro’s op je rekening, waarmee je dan als burger doet wat je wilt”

Federaal formateur Bart De Wever (N-VA) stelt voor om ecocheques af te schaffen. “Halleluja!”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Het is één van de meest nutteloze uitvindingen in onze recente geschiedenis. Ecocheques zijn nooit bedoeld om het klimaat te redden. Ze waren een smeermiddel tussen werkgevers en werknemers, in een land waar de belastingdruk simpelweg veel te hoog is.”

Lees meer »

Mortsella is de nieuwe heemkundige kring van Moorsele

Een heemkundige kring is voor een stuk de bewaker van onze geschiedenis. Verschillende Moorselenaren zijn al jaren actief onder de paraplu van de Wevelgemse kring Wibilinga. Nu zetten ze de stap naar een eigen vereniging.
The post Mortsella is de nieuwe heemkundige kring van Moorsele appeared first on KW.be.

Lees meer »