Weinig vlinders door natte weer: gentiaanblauwtje in Limburg bijna verdwenen

Er fladderen heel wat minder vlinders rond in Limburg dan andere jaren. Het is een vaststelling die mensen zelf doen in hun tuin, in parken of in bossen, maar ze wordt ook gestaafd door de vlinderexperts van Natuurpunt en de Lieteberg in Zutendaal. Dat komt onder meer door het koude en natte weer. Voor soorten die het al moeilijk hebben, kan zo’n slecht jaar het einde betekenen. 

Meer krantenkoppen in België

Recordvangst crystal meth onderschept in Nederland

De Nederlandse douane heeft begin maart ruim 3.200 kilo methamfetamine onderschept bij een controle. De drug, die ook bekendstaat als crystal meth, werd ontdekt in een lading grond uit Mexico. Volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie gaat het om de grootste vangst van crystal meth in Nederland tot nu toe en had die een waarde van 22,4 miljoen euro.

Lees meer »

IN BEELD. De opmerkelijkste beelden van de openingsceremonie van de Olympische Spelen

De Olympische Spelen zijn vrijdagavond officieel van start gegaan. 37 Belgische atleten namen deel aan de vier uur durende openingsceremonie op de Seine. Natgeregend, maar veilig en wel bereikten de atleten en de olympische vlam het eindpunt; de Eiffeltoren. Ook koning Filip, koningin Mathilde en premier Alexander De Croo ontsnapten niet aan de regen tijdens de openingsceremonie. Bekijk hier de

Lees meer »

Bewoner (61) raakt gewond nadat hij brandende frietketel in rijwoning in Izegem probeert te blussen met water

Langs de Izegemstraat in Ingelmunster woedde zondagmiddag een zware brand. Een achtergebouw brandde volledig uit. De bewoner probeerde wellicht een brandende frietketel te blussen met water. Hij kreeg veel rook binnen en werd met lichte brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.
The post Bewoner (61) raakt gewond nadat hij brandende frietketel in rijwoning in Izegem probeert te blussen met water

Lees meer »

Gemeente ligt 50 kilometer van zee, maar wordt geteisterd door duizenden meeuwen: “Net een film waarin een sprinkhanenplaag plots alles overspoelt”

De inwoners van Hyndburn zien sinds kort enkel nog zeemeeuwen als ze naar de hemel boven hun huizen kijken. En dat is opmerkelijk: de Engelse gemeente is volledig omgeven door land en ligt op minstens 50 kilometer van de dichtstbijzijnde kust. De meeuwen worden echter aangetrokken door een vuilnisbelt die recentelijk werd uitgebreid en hebben er hun nesten gebouwd, waardoor

Lees meer »

LIVE F1. Verstappen opnieuw in duel met Norris, alleen is het nu voor plaats 5, Russel probeert het met een éénstopper

De eerste helft van het F1-seizoen zit er bijna op. Maar eerst gaan alle ogen op de GP van België in Spa Francorchamps. Wereldkampioen Max Verstappen won de vorige drie edities op zijn lievelingsparcours, maar zit niet in zijn allerbeste vorm én heeft bovendien een gridstraf van tien plaatsen gekregen. Hij start vanop de elfde plek. De pole is voor

Lees meer »

Israël valt Libanese hoofdstad aan als vergelding dood 12 kinderen op Golanhoogten: Hezbollah-commandant zou aanslag hebben overleefd

Israël heeft dinsdagavond een raketaanval uitgevoerd op een buitenwijk ten zuiden van de Libanese hoofdstad Beiroet. Het ging om een gerichte aanval op een Hezbollah-commandant, zegt het Israëlische leger. Of de leider de aanslag heeft overleefd, is nog niet duidelijk. Een bron dichtbij Hezbollah beweert dat de man niet werd geraakt.

Lees meer »

Zeilduo Lefebvre-Heuninck zakt naar zeventiende stek in 49er

Zeilers Yannick Lefebvre en Jan Heuninck zijn dinsdag van de zestiende naar de zeventiende stek gezakt in de 49er-klasse op de Olympische Spelen in Parijs. Daarmee ligt het Belgische duo niet op koers voor de medalrace, die voorbehouden is voor de top tien aan het einde van de twaalf reguliere regatta’s.
The post Zeilduo Lefebvre-Heuninck zakt naar zeventiende stek

Lees meer »