‘We gaan het een kans geven’: waarom Vooruit dan toch ‘ja’ zegt tegen federale onderhandelingen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Kroatië voert dienstplicht in van twee maanden

Kroatië voert vanaf volgend jaar een dienstplicht voor mannen in. Volgens defensieminister Ivan Anusic gaat het om een periode van twee maanden waarin dienstplichtigen worden opgeleid, met als doel dat Kroatië “betere, sterkere en kwalitatievere strijdkrachten” krijgt.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël “voorzichtig optimistisch” na nieuwe vredesonderhandelingen over Gaza

De Israëlische onderhandelaars hebben na nieuwe vredesonderhandelingen over Gaza “hun voorzichtig optimisme uitgedrukt”. Dat meldt het kabinet van premier Benjamin Netanyahu. “Er is hoop dat de belangrijke druk van de Verenigde Staten en de onderhandelaars op Hamas ervoor zal zorgen dat Hamas zijn verzet tegen het Amerikaanse voorstel staakt”, aldus het persbericht. In dat voorstel staan “aanvaardbare elementen voor Israël”,

Lees meer »

Geen bewijs voor poging ontvoering Van Quickenborne

Er is niet genoeg bewijslast om zes Nederlanders juridisch te linken aan de poging tot ontvoering twee jaar geleden van toenmalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. De poging tot gijzeling is uit de eindvordering van het openbaar ministerie verhaald, zo meldt Het Nieuwsblad.
The post Geen bewijs voor poging ontvoering Van Quickenborne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zillebeke sluit zomervakantie af met kermis: vier dagen feest vol ambiance

Eind augustus zorgen de Zillebeekse Dorpsraad, het Sint-Maartenscomité en de Sint-Pietersvrienden voor een gevarieerd kermisprogramma. Alles vindt plaats tussen vrijdag 23 en maandag 26 augustus in oc In ‘t Riet en op de parking.
The post Zillebeke sluit zomervakantie af met kermis: vier dagen feest vol ambiance appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eric (66) fietst 4000 km en trotseert 100 cols voor onderzoek naar Alzheimer: “Ik doe dit voor mijn familie, en voor de toekomstige generaties”

Eric Moens (66) uit Machelen heeft deze zomer een missie: hij fietst de 100-cols route, een uitdaging van ongeveer 4000 kilometer en 80.000 hoogtemeters. Moederziel alleen – zonder intensieve training en enkel gewapend met zijn doorzettingsvermogen – gaat hij deze fysieke en mentale uitdaging aan om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer, waar hij meerdere

Lees meer »

Bart De Wever maandag naar de Koning: nog weekend werk om basisakkoord uit de brand te slepen

Zeven uur lang zaten de partijvoorzitters van N-VA, Vooruit, CD&V, MR en Les Engagés gisteren samen. Alhoewel: af en toe werd er gepauzeerd én waren er ook één-op-één gesprekken met formateur Bart De Wever (N-VA). Die lijkt maandag naar de koning te kunnen trekken met een basisakkoord, tenminste als hij dit weekend groen licht krijgt van zijn coalitiepartners. Hoe liggen

Lees meer »

Koninklijke privéjet doet al zeker zes vluchten voor twee ontmoetingen met De Wever: “En dat terwijl iedereen vliegschaamte wordt aangepraat”

Vandaag, donderdag, vliegt de koning vanuit zijn buitenverblijf in Frankrijk opnieuw naar huis voor een afspraak met formateur De Wever. Het is een drukke pendelperiode voor Filip: in drie dagen tijd zal de Falcon 7X van Defensie minstens zes keer gevlogen hebben. Om één man twee keer naar een vergadering te brengen. Is dat wel nodig?

Lees meer »

Eten we straks honingvan bijen achter tralies? Bij-zondere primeur voor landbouwgevangenis Ruiselede

Volop zomer, maar de bijen van het Penitentiair landbouwcentrum in Ruiselede gaan nu al in winterreces. De oogst van het bijenproject dat er het voorbije jaar werd opgestart, werd zopas binnengehaald: goed voor enkele bokaaltjes zoete honing en een paar trotse gedetineerden.
The post Eten we straks honingvan bijen achter tralies? Bij-zondere primeur voor landbouwgevangenis Ruiselede appeared first on

Lees meer »