“We gaan 40 jaar terug in de tijd”: Cassatie maakt Gaia en co. machteloos tegen dierenmishandeling

Organisaties die opkomen voor dierenwelzijn, kunnen dierenmishandeling door slachthuizen of broodfokkers niet langer voor de rechter brengen. Dat is het gevolg van een recente uitspraak van het Hof van Cassatie. “Dit aartsconservatieve arrest katapulteert ons 40 jaar terug in de tijd”, zegt Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch.

 

Meer krantenkoppen in België

Alzheimermedicijn krijgt geen groen licht van Europese waakhond

Het Alzheimermedicijn Leqembi van farmabedrijven Eisai en Biogen heeft geen groen licht gekregen van de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA. Dat heeft het EMA vrijdag meegedeeld. Het medicijn waarvan bewezen is dat het de opmars van de ziekte afremt, kreeg eerder wel een positief advies in de Verenigde Staten.

Lees meer »

Irma viert 102de verjaardag in woonzorgcentrum Tara

Op maandag 22 juli was er een bijzondere reden tot feest in woonzorgcentrum Tara in Middelkerke. Irma Vandercruysse, een stralende dame van 102 jaar, werd in de bloemetjes gezet.
The post Irma viert 102de verjaardag in woonzorgcentrum Tara appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gepensioneerd onderzoeksrechter Karel Van Cauwenberghe wordt molenaar in Boechout: “Geslaagd voor examen na 100 uur stage”

Een carrièreswitch kan je het niet noemen, want de bekende Antwerpse onderzoeksrechter is al een tijdje op rust, maar Karel Van Cauwenberghe heeft wel een nieuwe uitdaging te pakken. Hij is geslaagd voor het theoretische en praktische examen om molenaar te worden. "Een heerlijke bezigheid", zegt hij trots in de schaduw van de wieken van De Steenen Molen in Boechout.

Lees meer »

Vroeger was alles beter. Of niet? Ontdek het zelf in deze musea

Plekken bezoeken met je kinderen waar je zelf met je (groot)ouders nog bent geweest, dat is bijzonder. Zeker wanneer je na meer dan dertig jaar ontdekt dat de plek in een nieuw jasje zit en meer bruist dan ooit. Dreigen de oude herinneringen tussen de plooien van de tijd te verdwijnen? Hoog tijd dan om nieuwe te maken.
The

Lees meer »

Trotse papa in het publiek en bonkende beats op het terrein: Lucca van Damme trakteert Tomorrowland op gesmaakte set

Zijn vuurdoop op Tomorrowland kende ie vorig jaar al, en sindsdien heeft Lucca van Damme – zoon van topchef Roger – niet stilgezeten. Tijdens zijn set op de Rise Stage deed de 15-jarige dj, ondanks het vroege aanvangsuur, de massa meedansen. “Is die jongen écht minderjarig? Dan staat hem nog een grote carrière te wachten”, oordeelden de aanwezige feestbeesten.

Lees meer »

Chinese waarschuwing aan Filipijnen over Amerikaanse raketten

Als de Filipijnen een recent afgesloten akkoord, bedoeld om de spanningen in de Zuid-Chinese Zee te doen afnemen, schenden, zal Peking “met vastberadenheid” reageren. Daarvoor heeft de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi zijn Filipijnse ambtgenoot Enrique Manalo gewaarschuwd.

Lees meer »

Toeristen of zeeleeuwen: wie wint slag om La Jolla?

Virale beelden van afgelopen weekend tonen hoe zeeleeuwen in San Diego mensen van het strand van La Jolla lijken te verdrijven, maar daarmee hebben de dieren de populaire badplaats nog niet heroverd: “Het strand moet worden teruggegeven aan de mensen.”

Lees meer »

Drie Nederlandse jongeren gewond na val van balkon aan Costa Brava

Wat een leuke vakantie moest worden voor twaalf Nederlandse jongeren is geëindigd in mineur. Toen ze in hun vakantiehuisje een groepsfoto wilden maken op het balkon brak de balustrade af waardoor enkele jongens naar beneden vielen. Twee jongens raakten daarbij zwaargewond. Een derde lid van de groep belandde ook in het ziekenhuis, maar mocht het inmiddels wel verlaten.

Lees meer »

Speciale box moet angst bij kinderen wegnemen om patiënt te bezoeken op intensieve zorg in Antwerpse ziekenhuizen

Het Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS) heeft een box samengesteld om angst en onzekerheid bij jonge kinderen weg te nemen bij een bezoek aan de afdeling intensieve zorg. Voor veel kinderen is die afdeling een confronterende omgeving door de toestellen, geluiden en geuren. In de doos zitten onder andere foto- en leesboekjes en materiaal vanop een Intensieve Zorg-kamer.

Lees meer »

Geen verbod op nachtelijk simracen voor Max Verstappen: “Ze hoeven mij niet te vertellen wat ik in mijn privétijd doe”

Max Verstappen (26) werd op de vingers getikt door zijn ploeg. De drievoudige Formule 1-kampioen zat voor de GP van Hongarije tot diep in de nacht achter het stuur van z’n simulator, wat ergernis opwekte na zijn vijfde plek. Tot een gameverbod komt het weliswaar niet: “Ik hoef hen ook niet te vertellen wat ze moeten doen in hun privétijd

Lees meer »

Griekse prins Michaël (85) overleden

Prins Michaël van Griekenland en Denemarken is zondag overleden. Dat melden Griekse media. Hij overleed in een ziekenhuis in de Griekse hoofdstad Athene. De prins, die schrijver en historicus was, werd 85 jaar oud.

Lees meer »