Warme William doet zijn intrede in de Sint-Amandusschool: “Een warm luisterend oor”

Op de speelplaats van de Sint-Amandusschool in de Karel van Manderstraat staat een nieuwe bank met het welluidende opschrift: ‘Zit je met iets, praat erover! Warme William luistert…’ Op die bank zit een vriendelijke, volumineuze, blauwe beer die je uitnodigt naast hem plaats te nemen. Het is Warme William. Zijn houding nodigt uit te vertellen wat er scheelt, hij biedt zomaar een luisterend oor.

“Warme William is een initiatief van het Fonds Ga voor Geluk dat wil inzetten op het mentaal welzijn van kinderen en jongeren”, steekt Katty Rosseel, directrice van de Sint-Amandusschool, van wal. “Warme William staat dus voor iemand die aandacht heeft voor de ander. Cijfers wijzen uit dat een op vijf jongeren zich niet goed voelt in zijn of haar vel. Als je dan met een ander praat, voel je je minder eenzaam, angstig of verdrietig. Onze jongeren hebben behoefte aan samenhorigheid. Ik dank het oudercomité van de centrumscholen voor deze gulle gift die ze gedaan hebben.”

“Het oudercomité heeft diep in de geldbeugel getast, want naast de Warme William heeft het oudercomité ook nog gezorgd voor een tiental prachtige zitbanken in kunststof die op de kleuterspeelplaats worden geïnstalleerd”, pikt Veerle Notebaert, directrice van de kleuterschool Sint-Lutgardis, in. “Vooral in dit warme weer is een zitje voor de kleuters geen overbodige luxe. Mijn oprechte dank aan alle leden van het oudercomité.”

Tal van acties

“Als ouder participeren we aan het schoolgebeuren en zijn we ook betrokken bij het goed functioneren ervan”, aldus Tineke Vandevelde, bestuurslid oudercomité Centrumscholen.

“Wij organiseren eveneens acties om de school financieel te ondersteunen, de aankoop van didactisch materiaal gebeurt altijd via de school. De voorbije jaren werden er chromebooks aangekocht, banken voor de grote speelplaats, een muziekinstallatie, tafels en stoelen die vooral in de polyvalente zaal gebruikt worden, digitale borden… Met de aankoop van de Warme William kwamen we tegemoet aan de vraag van de directie en de leerkrachten van de Sint-Amandusschool. Ook de banken op de kleuterspeelplaats waren een wens van de directie en de kleuterleidsters.”

The post Warme William doet zijn intrede in de Sint-Amandusschool: “Een warm luisterend oor” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Koninklijke familie samen met prinses Elisabeth aangekomen in Oxford voor afstudeerceremonie

Prinses Elisabeth (22) studeert vandaag af aan de prestigieuze universiteit van Oxford. Ze heeft er drie jaar lang een bacheloropleiding Geschiedenis en Politiek gevolgd. Tijdens een plechtige ceremonie in het Sheldonian Theatre, in toga, krijgt ze straks haar diploma. Zonet is de koninklijke familie, samen met onze kroonprinses, al aangekomen bij de residentie van de rector in Oxford.

Lees meer »

Auto belandt tegen gevel van gloednieuw appartementsblok in Wervik

Helemaal op het einde van de Akademiestraat in Wervik belandde een auto dinsdagmorgen tegen de gevel van het nieuw appartementsblok De Leieoever. De schade bleef gelukkig beperkt. Er vielen geen gewonden.
The post Auto belandt tegen gevel van gloednieuw appartementsblok in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ann Hoste uit Avelgem blikt tevreden terug op deelname ‘Met Vier in bed’: “Maar niet alles kwam in beeld”

Ann Hoste en haar dochter Cinzia van B&B De Gouden Klokke schitterden afgelopen dinsdag in het VTM-programma ‘Met Vier in Bed’. De goedlachse dames kunnen terugblikken op een mooi geslaagd avontuur.
The post Ann Hoste uit Avelgem blikt tevreden terug op deelname ‘Met Vier in bed’: “Maar niet alles kwam in beeld” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Djoels verrijkt Brugse chocoladefabriek van Dominique Persoone met imposante muurschildering

De Meulebeekse tattoo en graffiti artieste Djoels heeft de gevel van de chocoladefabriek van Dominique en Julius Persoone in de Vaartstraat in Brugge onder handen genomen. De muurschildering voor The Chocolate Line is een knipoog naar Willy Wonka uit het boek Sjakie en de Chocoladefabriek van Roald Dahl.
The post Djoels verrijkt Brugse chocoladefabriek van Dominique Persoone met imposante

Lees meer »

“De rookontwikkeling was enorm”: Dino (62) breekt deur open om buurvrouw (82) te redden uit brand in Wervik

Paniek dinsdagavond in centrum Wervik: toen brand werd opgemerkt, verlieten mensen in allerijl hun rijhuis, behalve de 82-jarige vrouw uit wiens woning de rook kwam. Buurman Dino Malfait (62) twijfelde niet en forceerde de deur. “We mogen van geluk spreken dat we thuis waren”, klinkt het. Intussen liet het parket weten dat de vrouw buiten levensgevaar is.
The post

Lees meer »

Mysterieuze video die nog niémand zag, houdt beste vrouwelijke Britse olympiër weg uit Parijs: “Ik maakte een inschattingsfout”

Een video die nog niemand gezien heeft, zet Groot-Brittannië op zijn kop. Paardrijdster en drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39) heeft zich met een statement op Instagram teruggetrokken van deelname aan de Olympische Spelen. De reden? Een oude video waarin ze “een inschattingsfout” maakt die is opgedoken. De beelden zijn echter nergens terug te vinden.

Lees meer »

Aantal gevallen van apenpokken stijgt exponentieel in Congo, “maar niet meteen gevaar voor een wereldwijde pandemie”

In de Democratische Republiek Congo is het aantal gevallen van mpox, beter bekend als apenpokken, "exponentieel" toegenomen. Dat zegt de Congolese ministerraad. Begin mei dook in het land een nieuwe subvariant van het virus op, die ook seksueel overdraagbaar is. "Het is bang afwachten of die subvariant de oversteek gaat maken naar een van de buurlanden", zegt Laurens Liesenborghs van

Lees meer »

“Laatste maanden waren een mentale rollercoaster”: Evenepoel en Oumi geven volgers unieke blik achter de schermen

Remco Evenepoel kroonde zich afgelopen zaterdag tot olympisch kampioen tijdrijden. Een beloning voor maanden van hard werk en veel opofferingen na die dekselse val in het Baskenland. Evenepoels echtgenote Oumi gunt op Instagram haar volgers een blik achter de schermen bij dat proces. “Het is soms niet makkelijk te combineren met mijn studies, maar het is het allemaal waard.”

Lees meer »

Minstens 174 doden en ruim 2.500 arrestaties bij studentenprotesten in Bangladesh

In Bangladesh zijn al minstens 174 mensen omgekomen, onder wie verschillende politiemensen, en ruim 2.500 mensen gearresteerd bij het recente straatprotest, zo berekende het Franse persagentschap AFP. Jongeren komen in het Aziatische land al weken op straat om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem waarbij overheidsbanen worden gereserveerd voor bepaalde groepen.

Lees meer »

Kostenplaatje van 250 miljoen, 45.000 agenten en mysterie rond ‘Zorro’: alles wat u moet weten over “grootste openingsceremonie ooit”

Groot, groter, Parijs 2024. De openingsceremonie van de Olympische Spelen vanavond moet de strafste aller tijden worden. “Een unieke en historische gebeurtenis”, bouwde president Macron de spanning al op. Frankrijk spaarde alleszins kosten noch moeite voor de ceremonie. Met het overzicht hieronder bent u helemaal klaar voor het spektakel op en rond de Seine.

Lees meer »