Wagen brandt volledig uit na knal tegen elektriciteitscabine in Sint-Eloois-Vijve, hele buurt even zonder stroom

In de nacht van maandag op dinsdag knalde een Audi tegen een elektriciteitscabine in de Tapuitstraat in Sint-Eloois-Vijve, een deelgemeente van Waregem. Door de klap vatte de wagen vuur. De buurt zat een tijdlang zonder elektriciteit.

Het incident gebeurde op het kruispunt van de Moorstraat en Tapuitstraat. De wagen kwam maandagnacht omstreeks twee uur met een klap tegen een elektriciteitscabine terecht. De twee inzittenden van de blauwe Audi konden op wonderbaarlijke wijze heelhuids uitstappen na de hevige klap.

Door het ongeval werden buren meteen gewekt, die belden de hulpdiensten. De wagen had intussen vuur gevat. “De vlammen kwamen heel hoog”, vertelt de brandweer. De twee inzittenden, twee jongemannen van 23 jaar uit respectievelijk Waregem en Wortegem-Petegem, hadden het voertuig daarvoor al kunnen verlaten.

Geen elektriciteit

Omstreeks 3 uur kon de wagen getakeld worden. De schade aan de elektriciteitscabine zorgde ervoor dat de hele buurt zonder elektriciteit kwam te zitten. Netbeheerder Fluvius kwam ter plekke om de schade op te meten en kwam tegen vier uur met een oplossing.

“Voor enkele gezinnen wordt de stroom voorzien door een dieselgenerator. Ze zouden er geen last mogen van ondervinden, behalve dat de zonnepanelen niet werken. We proberen zo snel mogelijk de cabine te herstellen”, aldus David Callens, woordvoerder van Fluvius. (JDr)

The post Wagen brandt volledig uit na knal tegen elektriciteitscabine in Sint-Eloois-Vijve, hele buurt even zonder stroom is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zon dicteert de wet, dinsdag wordt topdag met 30 graden

Vandaag blijft het droog met eerst veel zon. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken. Aan zee kunnen toeristen genieten van 22 graden, in het centrum van het land wordt het een aangename 24 à 25 graden. De wind is overwegend zwak, meldt het KMI. Dinsdag wordt een topdag, de kaap van 30 graden kan dan overschreden

Lees meer »

Speciale box moet angst bij kinderen wegnemen om patiënt te bezoeken op intensieve zorg in Antwerpse ziekenhuizen

Het Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS) heeft een box samengesteld om angst en onzekerheid bij jonge kinderen weg te nemen bij een bezoek aan de afdeling intensieve zorg. Voor veel kinderen is die afdeling een confronterende omgeving door de toestellen, geluiden en geuren. In de doos zitten onder andere foto- en leesboekjes en materiaal vanop een Intensieve Zorg-kamer.

Lees meer »

“We hadden verwacht dat het leger harder zou zijn”: onze reporter wordt 10 dagen reservist in het Belgisch leger

Soldaten laten pompen voor straf, mag niet meer in het Belgisch leger. En voor reservisten zijn onderofficieren en officieren sowieso mild, stelt onze reporter Kasper Goossens vast tijdens zijn tiendaagse opleiding. Vrijwilligers zoals hij, ziet Defensie maar al te graag komen. “Reservisten radbraken, zou een héél slechte pr- en hr-tactiek zijn”, schrijft hij. “Toch heb ik afgezien.”

Lees meer »

Klimaatactivisten opgepakt bij actie in Londense luchthaven van Gatwick

Militanten van de Britse milieuorganisatie Just Stop Oil zijn maandag opgepakt nadat ze geprobeerd hadden om de Londense luchthaven van Gatwick te blokkeren. De organisatie, die bekendstaat om haar controversiële methodes, voert actie voor het einde van fossiele energie tegen 2030. Ze publiceerde een video waarop te zien is hoe actievoerders op de grond zitten en zich vasthechten bij de

Lees meer »

‘Oorveeg’ van Turkse president Erdogan veroorzaakt ophef op sociale media

Recep Tayyip Erdogan woonde zaterdag de openingsceremonie bij van een urban transformation-project in het Turkse Rize. Tijdens die ceremonie werd de Turkse president begroet door enkele aanwezigen, waaronder twee jongens die hem mochten ontmoeten. Maar toen Erdogan zijn hand uitstak om een handkus te krijgen van een van de jongens, aarzelde de uk even en kreeg hij een tik op

Lees meer »

The Voice-winnaar Christophe (43) brengt eerste single uit én zingt meteen in Tien Om Te Zien: “Dat podium heeft een speciale betekenis voor mij”

Precies drie maanden nadat Christophe Verholle uitgeroepen werd tot winnaar van het VTM-programma ‘The Voice van Vlaanderen’, heeft de 43-jarige Roeselarenaar met ‘Here To Stay’ zijn allereerste single uit. Meer nog, eerder deze week mocht hij het nummer al in primeur brengen op het iconische podium van Tien Om Te Zien. “Het is fantastisch wat ik allemaal mag doen”, aldus

Lees meer »