Vrouwelijke diakens niet op tafel van bisschoppensynode

Het vrouwelijk diaconaat ligt niet op de tafel van de tweede sessie van de bisschoppensynode, die van 2 tot 27 oktober in Rome wordt gehouden, omdat het in een uitzichtloos welles-nietes zou uitmonden. Dat blijkt uit een werkdocument dat het Vaticaan dinsdag heeft gepubliceerd.

 

Meer krantenkoppen in België

Feestcomité Kappaert organiseert 50 jaar de Meifeesten: “Volksfeest voor reuzen”

De afgelopen Meifeesten hadden al een feestelijk tintje, maar het was nog wachten tot nu vooraleer het Feestcomité Kappaert uit Zwevegem zijn 50-jarig bestaan vierde. Dit gebeurde met een ontvangst door het gemeentebestuur en een feestelijke avond in OC Kappaert.
The post Feestcomité Kappaert organiseert 50 jaar de Meifeesten: “Volksfeest voor reuzen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Saskia (37) heeft genetische aandoening en zoekt chauffeur: “Iemand die begrijpt dat ik graag foto’s neem”

Wie helpt de 37-jarige Saskia Termote? Door een genetische aandoening kan Saskia moeilijk verre verplaatsingen maken. Daarom is ze nu op zoek naar een vrijwilliger die wil voeren naar allerlei evenementen en wandelingen met haar wil maken, zodat ze haar grote passie kan uitoefenen: fotografie. “Als ik bezig ben met fotografie vergeet ik namelijk de pijn.”
The post Saskia

Lees meer »

Gert Verhulst en James Cooke zijn in Plopsaland opnieuw een duo: “Wij zijn er altijd voor elkaar. Van dat soort vrienden heb je er niet veel.”

“Wij zijn de allerbeste vrienden,” zingen Gert Verhulst (56) en James Cooke (39) in ‘ZomerRevue’. Ze doen het in juli en augustus een keer of veertien op de planken van Plopsaland, uit volle borst: “Een beetje zoals Bert en Ernie, Samson en Gert, en Bassie en Adriaan.” Dat van die vriendschap klopt, maar constant op elkaars kap zitten zoals die

Lees meer »

Wit-Rusland verleent gratie aan terdoodveroordeelde Duitser

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verleent gratie aan een Duitser die in het land ter dood veroordeeld werd voor “terrorisme” en “huurlingenhandel”. Dat heeft hij dinsdag beslist, meldt het staatspersagentschap Belta. De Duitser had eerder een vraag tot gratie naar de president gestuurd, aldus de Wit-Russische geheime dienst KGB.

Lees meer »

Dader steekpartij Tielt mogelijk naar hof van assisen

Een man van 22 blijft twee maanden langer in de cel voor de moord op een man van 32 uit Tielt. Dat heeft de raadkamer beslist. 3 jaar geleden stak de twintiger de Tieltenaar dood op straat. Hij kende het slachtoffer niet en heeft tot nu toe ook nog nooit gezegd waarom hij de man doodstak.

Lees meer »

Groep Ubuntu en ION bouwen tegen 2026 24 zorgunits in project ZUUD: “Kwalitatieve woningen voor mensen met een beperking”

De inclusieve netwerkonderneming Groep Ubuntu en projectontwikkelaar ION bouwen een nieuw project voor inclusief wonen aan de Vanhemmens Hoevestraat in Zwevegem. In totaal komen er 24 zorgunits die in 2026 zullen klaar zijn. “Wanneer iedereen zijn plekje kan vinden in een buurt, wordt die meteen een stuk socialer en levendiger”, zegt Kristof Vanfleteren, CEO van ION.
The post Groep

Lees meer »