Vrouw aangereden door vrachtwagen nadat ze snelweg oploopt: zwaargewond naar ziekenhuis

Op de E17 in Waregem gebeurde maandagavond een vreemd ongeval waarbij een vrouw zwaargewond raakte. Ze hield halt op de pechstrook, stapte uit haar auto en liep de snelweg op, waarna een vrachtwagen haar aanreed. Dat meldt HLN.

De vrouw zat samen met een man in een personenwagen, maar hield rond 22 uur plots halt op de pechstrook. Om onduidelijke redenen stapte de vrouw uit de wagen en liep ze de snelweg op. Ze werd daardoor aangereden door een aanstormende vrachtwagen. Ze belandde niet onder de truck, maar werd zijdelings geraakt. Daardoor overleefde de vrouw de klap, maar ze liep wel een beenbreuk op. Ze zou niet in levensgevaar verkeren.

Trucker onder indruk

Na het ongeval werd ze overgebracht naar het AZ Groeninge in Kortrijk. De trucker en de bestuurder van de auto met Bulgaarse nummerplaat kwamen er met de schrik vanaf. Hij was wel zwaar onder de indruk van de feiten. Het ongeval veroorzaakte geen grote verkeershinder.

The post Vrouw aangereden door vrachtwagen nadat ze snelweg oploopt: zwaargewond naar ziekenhuis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Treinverkeer in heel het land zwaar verstoord door informaticaprobleem: treinen rijden opnieuw, maar hinder blijft mogelijk

Het treinverkeer is in heel het land ernstig verstoord door een informaticaprobleem. Dat bevestigen infrastructuurbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS aan onze redactie. Verschillende treinen stonden een tijdlang stil en de schermen vielen uit. Intussen zijn de problemen opgelost. Alle treinen rijden opnieuw, maar de komende uren zijn vertragingen niet uit te sluiten.

Lees meer »

Elf mensen naar ziekenhuis na woningbrand

In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft maandagnamiddag een brand gewoed in een rijwoning. Elf personen raakten daarbij gewond maar geen van hen verkeerde in levensgevaar. Door de brand is de getroffen woning onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Lees meer »

Brand in Anderlecht mogelijk ontstaan door oververhitting batterij

Vanmorgen is de brandweer van Brussel uitgerukt voor een brand in een loft op de 1e verdieping van een gebouw met 3 woonlagen in de Georges Moreaustraat in Anderlecht. De bewoners, een moeder en haar 2 jonge kinderen, werden tijdig gewekt door de aanwezige rookmelders. Mogelijk is de brand ontstaan door de oververhitting van een batterij.

Lees meer »

Tien broers en zussen werden succesvol, de elfde stierf: Maurits Vande Reyde (Open Vld) vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van zijn broer Alexander

Diest, Vlaams-Brabant. Elf kinderen groeien op in hetzelfde gezin, krijgen dezelfde opvoeding, dezelfde kansen. Tien van hen worden succesvol, krijgen jobs, gezinnen en carrières. De elfde geraakt aan de harddrugs en stapt uit het leven. Dit is het verhaal van Alexander Vande Reyde, gestorven toen hij 40 was. Verteld door zijn broer Maurits Vande Reyde (39), Vlaams parlementslid, schepen in

Lees meer »

Gigantische bosbranden teisteren Canada en VS: waar zijn de grootste brandhaarden? En hoe zijn de branden ontstaan?

Brandweerlieden in Canada en de Verenigde Staten proberen al dagenlang verschillende bosbranden onder controle te houden. Koelere temperaturen en meer vochtige lucht kunnen helpen in de strijd, maar "mogelijk zullen enkele brandhaarden nog maanden doorgaan". Hoe groot is de schade tot nu toe? En hoe zijn de branden ontstaan? Enkele vragen en antwoorden op een rijtje.

Lees meer »

Aanval op treinverkeer wordt “opgeëist” via e-mail in Franse media: daders mogelijk radicaal-links

Verschillende Franse en buitenlandse media hebben een e-mail ontvangen waarin de aanvallen op het Franse spoorwegnet van donderdagnacht worden opgeëist. Dat bevestigen bronnen bij het dossier aan het Franse persagentschap ‘AFP’. De mail is volgens ‘Le Parisien’ verstuurd vanop een beveiligd platform, dat in het verleden wel vaker door radicaal-links werd gebruikt. Volgens bronnen bij het onderzoek is er van

Lees meer »

Zeker acht doden bij aardverschuivingen in India, mogelijk honderden mensen bedolven

Aardverschuivingen door zware moessonregens in het zuiden van India hebben volgens officiële berichten aan zeker acht mensen het leven gekost. Minstens 70 mensen uit het getroffen district Wayanad, in de deelstaat Kerala, zijn met verwondingen naar ziekenhuizen gebracht. Dat zei Veena George, minister van Volksgezondheid van Kerala. De vrees bestaat dat honderden mensen nog bedolven zijn onder de massa’s aarde.

Lees meer »

Kom op tegen Kanker vraagt structurele financiering voor sociaal tolken

Kom op tegen Kanker (KOTK) vraagt, met de steun van een tiental zorgorganisaties, de Vlaamse onderhandelaars om een structurele financiering voor sociaal tolken in ziekenhuizen en de eerstelijnszorg. Om kosteloos een tolk te laten inzetten bij complexe, medische gesprekken in de somatische zorg, zal jaarlijks goed een half miljoen euro vrijgemaakt moeten worden, schat KOTK.

Lees meer »