Vrachtwagen eindigt in gracht aan afrit E40 in Nieuwpoort, chauffeur naar ziekenhuis overgebracht

Aan de afrit van de E40 in Ramskapelle bij Nieuwpoort gebeurde er dinsdagmiddag rond 15.10 uur een verkeersongeval met een vrachtwagen. In het regenweer slipte een vrachtwagen ter hoogte van de afrit. De cabine van de truck kwam in de gracht terecht, terwijl de lege oplegger over de afrit eindigde. “De chauffeur werd gewond naar het ziekenhuis gebracht”, meldt de federale wegpolitie.

Het ongeval gebeurde rond 15.10 uur. Een vrachtwagen met een grote lege oplegger reed in de richting van het binnenland toen de chauffeur het gevaarte plots voelde slippen. De oorzaak is niet duidelijk maar het was op dat moment wel aan het regenen, nadat een eerste onweerszone voorbij trok. De vrachtwagen ging dwars over de weg staan waarna de cabine in de gracht eindigde.

Niet in levensgevaar

Na het ongeval werden de hulpdiensten opgeroepen. Een ziekenwagen, MUG-team, de wegpolitie en de brandweer snelden ter plaatse. De brandweer werd opgeroepen om de trucker uit zijn cabine te bevrijden. “Bij aankomst van de brandweer kon de trucker snel uit zijn cabine worden gehaald”, zegt Jana Verdegem van de federale politie. “Het gaat om een Belgische trucker. Hij raakte gewond bij het ongeval en werd naar het ziekenhuis gebracht. De man verkeert niet in levensgevaar.”

Verkeershinder

Door het ongeval was de afrit van Nieuwpoort in Ramskapelle volledig versperd. Ook een deel van de pechstrook was ingenomen door de hulpdiensten. Het duurde een tijdje eer de vrachtwagen getakeld kon en de afrit weer vrijgegeven was. (JH)

The post Vrachtwagen eindigt in gracht aan afrit E40 in Nieuwpoort, chauffeur naar ziekenhuis overgebracht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Woning onbewoonbaar na uitslaande brand in Pelt

In Herent, bij Pelt, heeft een uitslaande brand een woning volledig in de as gelegd. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een defect aan de achterzijde van de woning. Of de bewoners van de woning aanwezig waren tijdens de brand, is niet bekend.

Lees meer »

Controversiële scène uit openingsceremonie zindert na: grote sponsor trekt zich terug, bedenker onder vuur

Een scène uit de openingsceremonie van de Olympische Spelen, waarin de draak zou zijn gestoken met ‘Het laatste avondmaal’, zindert na. In die mate zelfs dat een grote sponsor zich intussen heeft teruggetrokken. Terwijl vanuit vooral katholieke hoek de kritiek niet mals is, verontschuldigt artistiek directeur Thomas Jolly zich. “Het was nooit mijn intentie om iemand te kwetsen.”

Lees meer »

? De Babymoord. Moeder steekt babylijkje in vuilniszak, maar zegt zwangerschap niet te herinneren: “Pathologische leugenaar”

Op 30 maart 2005 doet een vuilnisman een gruwelijke ontdekking in Maldegem: een babylijkje tussen het vuilnis. DNA-onderzoek wijst naar de vrouw die het kind baarde. Maar die beweert niets van een zwangerschap te weten, laat staan van een bevalling. “Zij heeft dat kind gedood en op sluwe wijze doen verdwijnen”, zegt de psychiater. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de

Lees meer »

Dieven veroorzaken immense ravage in café De Klokke in Ooigem terwijl uitbaatster op vakantie is

Terwijl uitbaatster Viviane Cecat (53) van een welverdiende vakantie geniet, hebben inbrekers haar café De Klokke volledig overhoopgehaald. Ze namen onder meer een kluis met cash geld en juwelen mee. “Ik probeer nog het beste te maken van mijn vakantie maar het is erg emotioneel”, zegt Viviane.
The post Dieven veroorzaken immense ravage in café De Klokke in Ooigem

Lees meer »

Duizenden Belgen zien Remco goud pakken in Parijs: “Helden gezien”

Montmartre was zaterdagmiddag niet enkel letterlijk, maar ook figuurlijk het hoogtepunt. Daar passeerden de Olympische renners drie keer. En was voor de Belgen, massaal afgezakt naar Parijs om hun helden aan te moedigen, de uitgelezen plek om samen te troepen. “Hier gaat het gebeuren.” Profetische woorden: het gebeurde ook.

Lees meer »

Moeder dodelijk slachtoffertje Elsie (7) roept op tot kalmte na rellen aan moskee in Engelse Southport: “Dit hebben we niet nodig”

De moeder van één van de dodelijk slachtoffers van een mesaanval op een Taylor Swift-danskamp in het Engelse Southport heeft opgeroepen tot kalmte. Gisteravond kwam het tot zware rellen aan een moskee in het stadje. Een tweehonderdtal mensen gooiden er met stenen en andere spullen, nadat online valse speculaties opdoken over de dader van de aanslag. Tientallen agenten raakten gewond

Lees meer »

Jongeman op weg naar assisen voor moord zonder motief in Tielt

De Brugse raadkamer heeft een 22-jarige man uit Tielt naar de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) verwezen voor moord. Dat is de laatste stap op weg naar een assisenproces. Jarod D. bracht zijn slachtoffer met messteken om het leven, maar zijn motief blijft een raadsel.
The post Jongeman op weg naar assisen voor moord zonder motief in Tielt appeared

Lees meer »