Verzuurde relatie tussen Van Aert en Philipsen blijft ondanks excuses: “Hij had duidelijk geen zin om te spreken”

Het is al wat geweest in deze Tour de France. Maar in Saint-Amand-Montrond was er helemaal niks mis met de sprint van Jasper Philipsen. Philipsen won, de ban lijkt gebroken. Wat rest is een verzuurde relatie met Wout van Aert. 

Meer krantenkoppen in België

Huwelijk van Therese en Frits heeft diamanten randje

Frits Vanfleteren (84) en Therese Debaveye (84) hebben een diamanten randje rond hun huwelijksverjaardag: 60 jaar getrouwd. Therese is geboren op 5 juni 1940 in Kuurne als tweede in een gezin van tien kinderen. Ze ging werken vanaf haar 16 jaar eerst in de wasserij De Lelie en vervolgens was ze huisvrouw. Ze houdt van
The post Huwelijk van

Lees meer »

Turkije brengt de Duitse döner in problemen

Een Turkse vereniging wil de döner als traditioneel gerecht laten erkennen en omschrijft precies wat van een broodje met kebabvlees een döner maakt. De Duitse dönermakers zijn ongerust, want hun gerecht houdt zich niet aan regels.

Lees meer »

Ontdek de kunstenaars van Studio Artîlerie in The Basement van De Lovie vzw

Studio Artîlerie is het kunsteneiland van De Lovie vzw, een vrijplaats voor beleving en expressie. Het artistieke werk van de bijzondere kunstenaars kan het publiek tot en met 1 september ontdekken tijdens een tentoonstelling in The Basement.
The post Ontdek de kunstenaars van Studio Artîlerie in The Basement van De Lovie vzw appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De vele dossiers rond seksueel misbruik hakten er ook op persoonlijk vlak stevig in”: bisschop Johan Bonny legt uit waarom hij stopt als aanspreekpunt

De van Gistel afkomstige bisschop van Antwerpen Johan Bonny (69) is niet langer het officiële aanspreekpunt voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. “Ik heb me altijd voor de volle honderd procent gegooid, maar het kostte me ook bijzonder veel energie”, zegt hij. “Daarom heb ik deze moeilijke beslissing genomen.” Midden september moet er een opvolger aangeduid worden.

Lees meer »

Trotse papa in het publiek en bonkende beats op het terrein: Lucca van Damme trakteert Tomorrowland op gesmaakte set

Zijn vuurdoop op Tomorrowland kende ie vorig jaar al, en sindsdien heeft Lucca van Damme – zoon van topchef Roger – niet stilgezeten. Tijdens zijn set op de Rise Stage deed de 15-jarige dj, ondanks het vroege aanvangsuur, de massa meedansen. “Is die jongen écht minderjarig? Dan staat hem nog een grote carrière te wachten”, oordeelden de aanwezige feestbeesten.

Lees meer »

“Veel mensen hebben hun werk niet gedaan zoals het hoort”: twintig jaar geleden zorgde nalatigheid voor verschrikkelijke ramp in Henegouwen

Een enorme gasexplosie, gevolgd door een steekvlam van wel honderd meter hoog. Die maakte, vandaag exact twintig jaar geleden, 24 dodelijke slachtoffers en ruim 130 gewonden in het Henegouwse plaatsje Gellingen. De ramp en dus ook de vreselijke brandwonden die de slachtoffers opliepen, hadden voorkomen kunnen worden als iedereen zijn werk had gedaan, zo concludeerde een onderzoeksrapport nadien.

Lees meer »

Trein ontspoort na botsing met truck die nog snel overweg probeert over te steken: meer dan 100 gewonden

Tientallen passagiers zijn maandag gewond geraakt toen de trein waarmee ze naar het Russische Adler reisden tegen een vrachtwagen botste die een overweg in de regio van Wolgograd overstak. Door de harde klap ontspoorde de trein, kantelden negen treinwagons en werd en de cabine van de truck meters ver weggeslingerd. Minstens drie mensen raakten zwaargewond, het is niet duidelijk of

Lees meer »

Jeugdbeweging Rode Valken reist door de tijd

Van 19 tot 26 juli was er weer het jaarlijkse zomerkamp van Rode Valken, afdeling Oudenburg. Met een enthousiaste groep jongeren tussen 8 en 21 jaar ging het met de trein richting Poupehan in de Ardennen waar ze logeerden in een groot huis met alle nodige accommodatie. “We organiseerden toffe activiteiten zoals avonturenwandelingen, kajakken, waterspelen
The post Jeugdbeweging Rode

Lees meer »

Daags nadat BMW vitrine van Toolstation Oostende binnenrijdt, gaat winkel weer open: “Een halfuur eerder waren er nog klanten aanwezig”

Toolstation Oostende in de Torhoutsesteenweg opende donderdagochtend opnieuw de deuren. Nog geen twaalf uur eerder reed een 54-jarige automobiliste met haar BMW de glazen vitrine van de winkel binnen. De materiële schade is enorm, maar gewonden vielen er niet. “Het klonk net als vuurwerk”, zegt filiaalmanager Angelo Sarrazin (40).
The post Daags nadat BMW vitrine van Toolstation Oostende binnenrijdt,

Lees meer »

Cannabiswinkel Rootz Club opent in Ezelstraat in Brugge

In de Ezelstraat 49 opende op zaterdag 20 juli Rootz Club de deuren. Het gaat om een winkel met ook degustatieruimtes waar allerlei legale cannabisproducten worden verkocht.
The post Cannabiswinkel Rootz Club opent in Ezelstraat in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »