Vandaag drukkend warm tot 31 graden, maar daarna ook code geel voor zwaar onweer: “Lokaal code oranje mogelijk”

Vandaag begint de dag zonnig met temperaturen tot 28 graden en lokale uitschieters tot 31 graden. Maar het KMI waarschuwt voor een regen- en onweerszone die in de late namiddag en avond van zuidwest naar noordoost trekt. Die veroorzaakt zwaar onweer met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Daarom is code geel afgekondigd, die mogelijk lokaal wordt opgeschaald naar code oranje vanwege windstoten. 

Meer krantenkoppen in België

Snoop Dogg is onverwachte winnaar op de Olympische Spelen: “Ik ben zo clean als de atleten. Het goud, dat ben ik”

“Als wiet roken een sport was geweest, was Snoop Dogg Olympisch kampioen.” Tussen de fitste sporters ter wereld is de 52-jarige hiphoplegende een vreemde eend in de bijt, maar toch is hij een van dé fenomenen van deze Spelen. Op onnavolgbare wijze vervult hij de rol van sportcommentator voor Amerikaanse nieuwszender NBC. Waarom dat een gouden zet is, bewijst Snoop

Lees meer »

Eerste West-Vlaams succes op Olympische Spelen: Arthur De Sloover wint met de Red Lions van Ierland

De Belgische hockeymannen zijn hun olympische toernooi in groep B gestart met een zakelijke zege tegen Ierland. De Red Lions, de titelverdedigers, wonnen in het Stade Yves-du-Manoir in Colombes, een voorstad van Parijs, met 2-0.
The post Eerste West-Vlaams succes op Olympische Spelen: Arthur De Sloover wint met de Red Lions van Ierland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gert Verhulst en James Cooke zijn in Plopsaland opnieuw een duo: “Wij zijn er altijd voor elkaar. Van dat soort vrienden heb je er niet veel.”

“Wij zijn de allerbeste vrienden,” zingen Gert Verhulst (56) en James Cooke (39) in ‘ZomerRevue’. Ze doen het in juli en augustus een keer of veertien op de planken van Plopsaland, uit volle borst: “Een beetje zoals Bert en Ernie, Samson en Gert, en Bassie en Adriaan.” Dat van die vriendschap klopt, maar constant op elkaars kap zitten zoals die

Lees meer »

De ‘neerstroom’ eist bijna weer een jong slachtoffer: “Zelfs de meest getrainde redder kan daar niet door zwemmen”

Een jongen van 17 is dinsdagavond aan de verdrinkingsdood ontsnapt in Zeebrugge. Hij ging – nadat de redders vertrokken waren – nog even alleen zwemmen in zee en werd verrast door de neerstroom. Zijn grote geluk: de jetski van de surfclub vlakbij was bij hem nog voor de reddingshelikopter hem kon vinden. “Eerlijk? We hadden echt niet veel later moeten

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Berlijn “laat zich niet intimideren” door nucleaire dreigementen Poetin – Prominente Russisch mensenrechtenactivist verdwenen uit cel

Berlijn zegt dat het zich “niet zal laten intimideren” na dreigementen van de Russische president Poetin om de productie van nucleaire middellangeafstandsraketten herop te starten. Daarnaast blijkt de prominente Russisch mensenrechtenactivist Oleg Orlov (71) verdwenen te zijn uit de Russische cel waar hij in voorarrest zat. Met zijn organisatie ‘Memorial’ won hij in 2022 nog de Nobelprijs voor de Vrede.

Lees meer »

Gespot: auto met nummerplaat TORHOUT, maar wie rijdt ermee?

Er is een opmerkelijke oproep opgedoken op instagram, nadat een foto van een auto met nummerplaat ‘Torhout’ opdook. Ondertussen is de vraag van wie de auto is al beantwoord met dank aan de verspreiding ervan via sociale media.
The post Gespot: auto met nummerplaat TORHOUT, maar wie rijdt ermee? appeared first on KW.be.

Lees meer »