Uitstalverbod voor tabak treedt vanaf april 2025 in werking

Vanaf 1 april 2025 komt er een uitstalverbod voor tabaksproducten. Het wordt vanaf dan voor iedereen verboden sigaretten, vapes en andere rookproducten zichtbaar uit te stallen in de winkel. Dat meldt de FOD Volksgezondheid.

 

Meer krantenkoppen in België

“Cash kindergeld inruilen voor diensten, zo vlak voor lokale verkiezingen is dat een moeilijke oefening”

N-VA en Vooruit willen hervormen, CD&V wil alles bij het oude houden. Dat is wat je van verschillende Vlaamse onderhandelaars hoort. Klassieke framing, reageert CD&V. Hét domein waar de socialisten hun zinnen op hebben gezet, is alles wat draait rond kinderen. Conner Rousseau lanceerde vorig jaar een plan dat investeert in de eerste levensjaren van een kind. Bedoeling is dat

Lees meer »

Vandalen gooien blikvanger van Trammelant omver

De strooien belle-époquefietser aan het bekende tramhuisje in De Haan werd deze nacht door vandalen tegen de grond gewerkt. Ondertussen staat het beeld alweer overeind, maar volgens burgemeester Wilfried Vandaele is de schade wel aanzienlijk.
The post Vandalen gooien blikvanger van Trammelant omver appeared first on KW.be.

Lees meer »

Justine Henin en Axel Merckx, de helden van Athene: “Wat Justine en Kim waren in het tennis, zijn Remco en Wout nu in de koers”

De begroeting is warm en hartelijk, met zoenen in de entreehal van de Tennis Academy van Justine Henin in Limelette. Zij en Axel Merckx poseren in een oude Chesterfield met hun medaille van toen: goud voor onze voormalige tennistrots, brons voor renner Merckx in Athene 2004. Samen koesteren ze het verleden, omarmen ze het heden, belichten ze de toekomst. “De

Lees meer »

Opnieuw vergunningsaanvraag voor project ‘De Gedeelde Tuin’ in Stasegem, buurtbewoners reageren: “Verbaasd dat dossier nog eens wordt opgestart”

Er is opnieuw een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend voor het project ‘De Gedeelde Tuin’ van Groep Huyzentruyt. Het buurtcomité ‘Voor een leefbaar Stasegem’ geeft aan verbaasd te zijn. Ook nu zal het advies van de Dienst Waterlopen cruciaal zijn, want het gebied ligt in overstromingsgevoelig gebied. De deadline voor het openbaar onderzoek ligt vast op 8 augustus.
The post Opnieuw vergunningsaanvraag

Lees meer »

“We zijn relieken van een lang vervlogen tijd”: overleden prins Michaël had geen moeite met val van Griekse monarchie

De Griekse prins Michaël is overleden op 85-jarige leeftijd. Hoewel hij nog steeds van een koninklijke titel mocht genieten, vond hij daar zelf niets aan. “Ik heb respect voor ons verleden, maar het is ook maar dat”, liet hij optekenen. “We zijn geen royals meer, we hoeven ook niet zo behandeld te worden.” Een controversieel standpunt binnen het ‘gevallen’ Griekse

Lees meer »

Vader van gouden judoka op Spelen gearresteerd: “Hij kuste vrijwilligster in volle euforie op de mond”

De vader van Barbara Matic, een Kroatische judoka die goud veroverde op de Olympische Spelen, is gearresteerd op verdenking van grensoverschrijdend gedrag. Dat meldt de Franse krant ‘Le Parisien’. Hij zou na een van haar gewonnen kampen een vrijwilligster “in volle euforie” op de mond gekust hebben. Matic zat in dezelfde gewichtsklasse als Gabriella Willems, die voor ons land brons

Lees meer »

LIVE. Trump wil meewerken aan onderzoek FBI naar moordaanslag

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Het ziet er nu naar uit dat vicepresident Kamala Harris de fakkel zal overnemen en het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »