Twee maanden na aanslag hervat neergeschoten Slovaakse premier het werk: “Sorry dat ik het overleefd heb, maar ik ben terug”

Bijna twee maanden nadat hij slachtoffer werd van een poging tot moord is de Slovaakse premier Robert Fico dinsdag opnieuw aan het werk gegaan. Dat heeft hij zelf aangekondigd op Facebook. 

Meer krantenkoppen in België

Israël wil Turkije uit NAVO laten zetten – Demonstratie tegen Netanyahu tijdens bezoek aan plaats van dodelijke aanval Golanhoogten

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandag de plek van de dodelijke aanval in de geannexeerde Golanhoogten bezocht. Hij beloofde dat Israël met een “harde reactie” komt op de raketaanval waarbij twaalf kinderen omkwamen. Er werd echter gedemonstreerd tegen zijn komst. En vier jonge kankerpatiënten uit de Gazastrook worden geëvacueerd naar ons land. De kinderen zullen hier worden behandeld omdat

Lees meer »

De babysit valt niet onder de familiale verzekering: “Het is verplicht een verzekering voor huispersoneel te hebben”

Je bent verplicht een verzekering voor huispersoneel te hebben wanneer je een betaalde oppas voor je kinderen hebt, die niet via een bedrijf of vereniging tewerkgesteld wordt. Op die manier is de babysit voldoende verzekerd en draai jij niet voor de kosten op. "Dat zegt de Arbeidsongevallenwet", duidt Barbara Van Speybroeck van Assuralia, de Beroepsvereniging van Verzekeringsondernemingen.

Lees meer »

Verdachte van brandstichting in Spiere-Helkijn opgepakt in Blankenberge

In Blankenberge is maandagmiddag een man opgepakt die verdacht wordt van brandstichting in Spiere-Helkijn afgelopen weekend. Een garage achter een woning ging toen volledig in vlammen op. Een getuige zag een man met een jerrycan benzine weglopen.
The post Verdachte van brandstichting in Spiere-Helkijn opgepakt in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Overleden prins Michaël hekelde flamboyante Griekse familie: “We zijn geen royals en moeten niet zo behandeld worden”

De Griekse prins Michaël is overleden op 85-jarige leeftijd. Hoewel hij nog steeds van een koninklijke titel mocht genieten, vond hij daar zelf niets aan. “We zijn oninteressante overblijfselen van een glamoureus verleden”, liet hij optekenen. Een controversieel standpunt binnen het ‘gevallen’ Griekse koningshuis. Waarom keerde Michaël zich af, reeds vóór de val? En waar zijn de rest van de

Lees meer »

Broer Sam trots op prestatie van paardrijdster Tine Magnus uit Herne op Olympische Spelen: “Supporters scandeerden voortdurend haar naam”

Amazone Tine Magnus werd door haar broer en door heel wat familie en vrienden aangemoedigd tijdens de eventing-competitie op de Olympische Spelen. De paardrijdster uit Merchtem, die tegenwoordig in Herne woont, werd in het landenklassement samen met landgenoten Karin Donckers en Lara de Liedekerke 4e. In het individuele klassement werd ze 28e.

Lees meer »

Vier verdachten aangehouden voor reeks zware diefstallen in bedrijven

In de nacht van zondag 28 op maandag 29 juli zijn vier mannen opgepakt. Ze werden gearresteerd door de speciale eenheden van de Federale Politie na een achtervolging. Dat meldt de Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen in een persbericht.
The post Vier verdachten aangehouden voor reeks zware diefstallen in bedrijven appeared first on KW.be.

Lees meer »