Twee Franse rugbyspelers opgepakt in Argentinië na klacht over aanranding

Twee spelers van het Franse nationale rugbyteam, momenteel op tournee in Zuid-Amerika, zijn opgepakt door de politie in Argentinië na een klacht over aanranding. Dat heeft een gerechtelijke bron gemeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Robin Ramaekers en Stijn De Smet zien elkaar terug na aanval in Beiroet: “Wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”

VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld op sociale media waarop hij te zien is met cameraman Stijn De Smet. De twee werden aangevallen toen ze een reportage wilden maken in de Hezbollah-wijken in Beiroet. “Kogelwonde, gebroken oogkas, gekneusde ribben doen pijn, maar vooral aan de binnenkant wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”, schrijft hij.

Lees meer »

Schepenen Deloof en Vandenbussche in gesprek over toekomst van Kuurne: “We gaan graag verder op dit elan”

Op 13 oktober gaan ook de Ezels van Kuurne stemmen en die keuze is vierledig: Burg+, Nieuw Kuurne, Vooruit-Groen en N-VA. Sinds CD&V, de grootste partij van de gemeente, begin januari besliste om verder te gaan met Open VLD en enkele onafhankelijken in de nieuwe lijst Burg+, zijn de kaarten voor de twee andere meerderheidspartijen serieus door elkaar geschud. Hoog

Lees meer »

Wagen ontploft in Elsene, volgens buren al vierde keer op korte tijd: één buurtbewoner naar ziekenhuis, tweede voertuig ook beschadigd

In de Maria-Hendrikastraat in de Brusselse gemeente Elsene is zondagochtend een bestelwagen uitgebrand. Een tweede voertuig liep ook schade op, terwijl een buurtbewoner met rookintoxicatie afgevoerd werd naar het ziekenhuis. Volgens de buren werd een molotovcocktail gebruikt en is het al het vierde incident op korte tijd. De politie onderzoekt de zaak.

Lees meer »

Waterfactuur wordt 28 euro duurder onder nieuwe Vlaamse regering

Nu het Vlaamse regeerakkoord er is en de Vlaamse ministers de eed hebben afgelegd, sijpelen de concrete plannen van de nieuwe regering stilletjes aan door. Zo zal de waterfactuur voor een gemiddeld gezin onder de nieuwe Vlaamse regering duurder worden. Dat heeft minister-president Matthias Diependaele (N-VA) gezegd in een interview met onze krant.

Lees meer »

Walz en Vance houden civiel debat zonder knock-out

Anders dan in het debat tussen de presidentskandidaten Donald Trump en Kamala Harris, hielden hun running mates J.D. Vance en Tim Walz af en toe een ernstige beleidsdiscussie. Daarin was de geroutineerde Republikein duidelijk meer op zijn gemak dan zijn Democratische tegenstrever. “Ik kan soms een oen zijn.”

Lees meer »

“Jos D’Haese zou goede burgemeester zijn”: bekende Antwerpenaren zetten Groen en Vooruit onder druk om met PVDA te besturen 

In een open brief, die dinsdag werd gepubliceerd in De Morgen, roepen tientallen bekende Antwerpenaars hun stadsgenoten op om zondag te stemmen voor Groen, Vooruit of PVDA. De ondertekenaars willen naar eigen zeggen een progressieve coalitie aan de macht zien. Zo zetten ze ook Groen en Vooruit onder druk om niet met de N-VA van Bart De Wever, maar wel

Lees meer »

Danny zet deuren van e-Pipe Harelbeke open

In het kader van de Voka Open Bedrijvendag kan je op zondag 6 oktober van 10 tot 17 uur een bezoek brengen aan e-Pipe Benelux. Het bedrijf van Danny Ongenae bestaat 15 jaar en is een toonaangevend op het vlak van leidingrenovatie.
The post Danny zet deuren van e-Pipe Harelbeke open appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het is vandaag Dierendag: stuur hier de leukste foto van jouw (huis)dier in

Vandaag, op 4 oktober vieren we Dierendag, een dag die bijna honderd jaar geleden in het leven is geroepen door dierenliefhebbers om onze huisdieren nog meer liefde en aandacht te geven. Die datum is niet toevallig gekozen. Het is de sterfdag van Franciscus van Assisi, een heilige die altijd erg begaan was met het welzijn van dieren. Deel daarom hier

Lees meer »

Stad Roeselare lanceert proefproject op Onze-Lieve-Vrouwemarkt om sluikstorters een halt toe te roepen: “Het is ons menens”

In het kader van de Week van de Handhaving, die van 7 tot 13 oktober loopt, pakt de stad Roeselare uit met enkele acties om sluikstorten en zwerfvuil tegen te gaan. Nieuw is een proefproject op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt, waarbij een lichtpunt aanslaat wanneer iemand een glasbol of textielcontainer nadert. “We merken dat veel sluikstorten na zonsondergang gebeurt.”
The post

Lees meer »

Woordenstrijd in mailbox houdt aan: “Zeg dat Hezbollah terroristisch is” versus “zeg dat Israël een terreurstaat is” 

Woorden als ‘radicaal’, ‘extremistisch’ en ‘terroristisch’ blijven voor beroering zorgen in onze mailbox, zeker als het over het conflict in het Midden-Oosten gaat. We kregen bij het nieuwsombudsteam sinds 7 oktober vorig jaar 1.200 mails binnen over dit conflict. Daarbij spelen klachten over taalgebruik een belangrijke rol. Ook de laatste maand is er een woordenstrijd aan de gang in onze

Lees meer »

Thibaut De Smet is Belgisch kampioen duatlon

Desselgemnaar Thibaut De Smet werd vorig weekend Belgisch kampioen duatlon Long Distance. Dit weekend staat in D’Ocquier het BK sprintduatlon op de kalender.
The post Thibaut De Smet is Belgisch kampioen duatlon appeared first on KW.be.

Lees meer »