Toch geen enkelband voor verdachte van explosie

In het onderzoek naar een explosie in Brugge wilde de Brugse raadkamer een jonge Brusselaar onder elektronisch toezicht plaatsen. De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen gaat echter in beroep tegen die beslissing, waardoor de verdachte toch nog twee weken langer in de cel blijft.

De Brugse deelgemeente Sint-Pieters werd op 28 februari rond 3 uur opgeschrikt door een explosie aan een voordeur in de Blauwe Poort. De getroffen woning en de woning van de buren liepen schade op, maar er vielen geen gewonden. Dankzij verder onderzoek kreeg de West-Vlaamse federale gerechtelijke politie enkele verdachten in het vizier. Begin april werden drie jonge Brusselaars opgepakt en vervolgens aangehouden door de onderzoeksrechter.

Drugs

Het precieze motief blijft onduidelijk, maar wellicht kunnen de feiten gelinkt worden aan het drugsmilieu. In ieder geval liep er al een gerechtelijk onderzoek naar een bewoner van het pand. K.B. is geen onbekende voor het gerecht. In het verleden werd hij al meermaals tot zware gevangenisstraffen veroordeeld, onder andere voor een gewelddadige ripdeal, cocaïnehandel en een home invasion. De verdachte werd uiteindelijk eind juni door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van jarenlange cocaïnehandel. Volgens de verdediging zou hij de feiten echter ontkennen.

In beroep

In het dossier van de explosie werd een verdachte op 2 juli door de raadkamer onder elektronisch toezicht geplaatst. Dinsdagochtend oordeelde de raadkamer dat ook een tweede verdachte de gevangenis met een enkelband zou mogen verlaten. Het Brugse parket tekent echter beroep aan tegen die beslissing, waardoor de jongeman voorlopig toch in de cel moet blijven. Binnen twee weken zal de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) de knoop moeten doorhakken.

The post Toch geen enkelband voor verdachte van explosie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brugse politie kan op hol geslagen koetspaard kalmeren

De lokale politie van Brugge kreeg op de binnenkoer van haar commissariaat in de Karthuizerinnenstraat hoog bezoek: een paard van een van de koetsiers was op hol geslagen na een wespensteek.
The post Brugse politie kan op hol geslagen koetspaard kalmeren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mama Kelly en dochter Ashley organiseren macramé-actie voor De Warmste Week: “We verkochten intussen al 335 werkjes”

Met het thema eenzaamheid voor De Warmste Week 2024 al aangekondigd, besloten Kelly Castelein en haar dochter Ashley Deketelaere dit jaar vroeg in actie te komen. Met hun macramé-actie zetten ze een hartverwarmend initiatief op waarmee niet alleen geld wordt ingezameld. “Met onze actie willen we mensen ook samenbrengen en verbinden”, klinkt het bij Kelly en Ashley.
The post

Lees meer »

KIJK. Hollywoodacteur Vin Diesel is special guest tijdens optreden van Dimitri Vegas en Like Mike op Tomorrowland

Hollywood op bezoek op Tomorrowland. De Amerikaanse acteur Vin Diesel (57), onder meer bekend van ‘The Fast and The Furious’-franchise, is zaterdagavond opgedoken op het festival in Boom. Helemaal onverwacht is dat niet: in een gesprek met HLN had Dimitri Vegas (42) het nieuws aangekondigd, al was het toen nog niet duidelijk of het effectief zou lukken. Wél dus. Vin

Lees meer »

De Veluwe ontdekken met Neos

Neos Ardooie-Koolskamp had het aangekondigd: “De Veluwe is een van de mooiste plekjes van Nederland.” Daarom trokken ze met een grote groep leden naar dit wandel- en fietsparadijs, waar de natuur nog steeds alle ruimte heeft. De meegereisde Neos-leden konden er drie dagen genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Sommigen
The post De Veluwe

Lees meer »

Audrey (24) debuteert met ‘Kleine Gelukjes’: “Ik haalde inspiratie uit mijn studentenleven”

Brugge In haar debuutroman ‘Kleine gelukjes’ steekt Audrey Adelin – pseudoniem van de Brugse Audrey Van den Bogaerde – jongeren op de drempel naar volwassenheid een hart onder de riem: “We voelen ons allemaal onzeker als we onder de ouderlijke vleugels uitvliegen, maar blijf jezelf en alles komt goed.”
The post Audrey (24) debuteert met ‘Kleine Gelukjes’: “Ik haalde

Lees meer »