TERUGLEZEN GAZA. Bijna 30 doden bij Israëlische luchtaanval op school in Gazastrook – “Kinderen in Gaza sterven door uithongeringscampagne”

Bij een Israëlische luchtaanval op een school in het zuiden van de Gazastrook zijn dinsdag meer dan tien doden gevallen. Er zijn ook tientallen gewonden. Dat is vernomen bij een medische bron van een ziekenhuis in Khan Younis. Sinds zaterdag zijn drie scholen die een onderkomen bieden aan Palestijnse vluchtelingen, getroffen door Israëlische luchtaanvallen. Daarbij zijn zeker twintig mensen om het leven gekomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 9 juli terug. 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 2.500 arrestaties na hevige studentenprotesten in Bangladesh

In het Aziatische land Bangladesh zijn al meer dan 2.500 mensen gearresteerd na hevige studentenprotesten. Er zouden ook al zeker 174 doden zijn gevallen. De herinvoering van oude quota voor overheidsjobs leidt al enkele weken tot onrust. Die quota zijn intussen geschrapt en de studentengroep heeft de straatprotesten voor 48 uur opgeschort.

Lees meer »

Brand in Anderlecht mogelijk ontstaan door oververhitting batterij

Vanmorgen is de brandweer van Brussel uitgerukt voor een brand in een loft op de 1e verdieping van een gebouw met 3 woonlagen in de Georges Moreaustraat in Anderlecht. De bewoners, een moeder en haar 2 jonge kinderen, werden tijdig gewekt door de aanwezige rookmelders. Mogelijk is de brand ontstaan door de oververhitting van een batterij.

Lees meer »

Zeven mensen opgepakt na huiszoekingen over heel België in terreuronderzoek: “Verdachten zouden aanslag hebben voorbereid”

In het kader van een onderzoek naar terreur zijn er in verschillende regio’s in ons land veertien huiszoekingen uitgevoerd. Zeven mensen zijn gearresteerd, meldt het federaal parket. Ook op andere plaatsen in Europa zijn arrestaties uitgevoerd. Verschillende verdachten zijn volgens de Franstalige omroep ‘RTBF’ afkomstig uit Centraal-Azië, waar Islamitische Staat Khorasan, een tak van de terreurgroep IS, actief is.

Lees meer »

Bisschop Johan Bonny stopt als aanspreekpunt voor slachtoffers seksueel misbruik: “Dossiers wegen emotioneel erg zwaar op me”

Antwerps bisschop Johan Bonny, die afkomstig is uit Gistel, stopt als officieel aanspreekpunt voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. Hij geeft die taak terug nadat de paus hem een hulpbisschop weigerde, schrijft Het Nieuwsblad donderdag.
The post Bisschop Johan Bonny stopt als aanspreekpunt voor slachtoffers seksueel misbruik: “Dossiers wegen emotioneel erg zwaar op me” appeared first on

Lees meer »

Sven Ghyselinck is opnieuw primus van Duvelcup darts in Deerlijk

De Duvelcup darts is een van de vele verenigingen die haar thuishaven heeft bij Dominique Vanhonacker en Sofie Hostens in Snooker Pocket in de Hoogstraat. Net als vorig jaar kroonde Sven Ghyselinck zich het voorbije seizoen tot kampioen van de club waarin voorzitter Aaron Declerck voor de goede gang van zaken zorgt. Frank Naessens en
The post Sven Ghyselinck

Lees meer »

Alzheimermedicijn krijgt geen groen licht in Europese Unie

Het alzheimermedicijn Leqembi van farmabedrijven Eisai en Biogen heeft geen groen licht gekregen van de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA. Dat heeft het EMA vrijdag meegedeeld. Het medicijn waarvan bewezen is dat het de opmars van de ziekte afremt, kreeg eerder wel een positief advies in de Verenigde Staten.

Lees meer »

KIJK. Nieuwe beelden tonen chaos op dak na aanslag op Trump

Nieuwe vrijgegeven beelden tonen een chaotische nasleep van de aanslag op Trump, terwijl verschillende mensen van de veiligheidsdienst op het dak staan. Naast hen ligt Thomas Crooks, de 20-jarige schutter die werd doodgeschoten door de Secret Service. De veiligheidsdiensten proberen zo snel mogelijk te weten te komen wat er precies is gebeurd, maar het wordt alsmaar duidelijker dat de communicatie

Lees meer »