Team 2030 haalt zwaar uit naar burgemeester Youro Casier: “Hij verschuift zijn verantwoordelijkheid naar de inwoners”

Na N-VA laat ook de andere oppositiepartij Team 2030 zijn stem horen over het veelbesproken item van de opstoot van diefstallen en inbraken in Wervik. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) deed maandag een oproep tot alle politieke partijen en de inwoners om samen te werken voor meer veiligheid in Wervik-Geluwe.

Team 2030 roept op tot dringende actie voor veiligheid in Wervik-Geluwe. “Niet alleen vaststellingen en woorden, maar ook oplossingen en daden”, reageren gemeenteraadsleden Bert Verhaeghe en Steve Dejan. “Een jaar geleden hebben we samen met N-VA een extra gemeenteraad samengeroepen om de toenemende onveiligheidsgevoelens bij de inwoners aan te kaarten. Dit was naar aanleiding van een reeks inbraken en andere feiten die de stad teisterden, met als triest hoogtepunt een brandend voertuig in een rustige woonstraat (Briekhoekstraat, red.).”

Oproep tot actie

“Tijdens deze bijeenkomst heeft de korpschef van politiezone Arro Ieper het personeelstekort benadrukt en beterschap beloofd in de communicatie met de bevolking. Helaas moeten we, een jaar later, vaststellen dat er weinig tot niets veranderd is. Ondanks de beloftes van de hoofdcommissaris blijft de situatie onveranderd, wat ons ertoe brengt om opnieuw aan de alarmbel te trekken. Onze collega’s van N-VA hebben recent een open brief gestuurd naar de coalitie met een dringende oproep tot actie. Ook wij, als Team2030, willen ons hierbij aansluiten.”

Maandag verspreidde burgemeester Youro Casier zelf een persbericht. “Het is te gemakkelijk voor de burgemeester om via de pers enkel op te roepen tot samenwerking en het melden van verdachte bewegingen”, klinkt het bij Team 2030, dat in oktober de grootste fractie wil worden. “De inwoners verdienen meer dan alleen woorden, ze verdienen concrete acties en resultaten. De burgemeester verschuift op die manier zijn verantwoordelijkheid naar de inwoners. De reactie van de burgemeester is opnieuw al te mak. Dit ligt in de lijn van zijn antwoorden op vragen in de gemeenteraad over de veiligheid in onze stad. Die antwoorden beperken zich tot het aflezen van een briefje van de politiezone in plaats van eigen politieke verantwoordelijkheid te nemen of het politieke debat te voeren.”

“Ook nu weer ontwijkt de burgemeester in zijn reactie op de vraag van de collega’s zijn eigen verantwoordelijkheid als burgemeester voor de veiligheid in onze stad. Het is duidelijk dat de huidige politiezone hier op zijn grenzen botst. Daarom dringen we aan op een onafhankelijk advies/studie wat de extra kosten per inwoner zouden zijn om over te stappen naar de politiezone Grensleie (Menen-Wevelgem-Ledegem, red.) en vooral wat de meerwaarde zou zijn op vlak van het garanderen van de veiligheid.”

Veiligheid is prioriteit

“Deze stap zou kunnen zorgen voor de broodnodige verbetering in veiligheid en rust in onze gemeenschap. Dit stond ook zo in het meerjarenplan van de stad, maar hiermee werd niets gedaan. Naast investeringen in sport en cultuur, is veiligheid minstens zo belangrijk. Voor ons als Team 2030 aan absolute prioriteit. Onze inwoners hebben recht op een veilige leefomgeving en we zijn bereid om te investeren (ook financieel) om dit te realiseren.”

“We roepen de burgemeester en zijn coalitie op om niet langer stil te zitten en onmiddellijk actie te ondernemen. Het is tijd om prioriteit te geven aan de veiligheid van onze inwoners en de nodige investeringen te doen.”

The post Team 2030 haalt zwaar uit naar burgemeester Youro Casier: “Hij verschuift zijn verantwoordelijkheid naar de inwoners” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische drone viseert rijdende wagen: twee Hezbollah-leden gedood

Bij een Israëlische droneaanval op Libanon zijn twee Hezbollah-leden gedood. Dat meldt het Libanese nieuwsagentschap NNA. Het gaat om Abbas Hijazi en Abbas Salami. De drone viseerde vorige nacht hun rijdende wagen nabij het dorp Meiss Ej Jabal, aan de grens met Israël. Een motor naderde het voertuig en werd ook aangevallen. Lees hier de ontwikkelingen van de afgelopen dagen

Lees meer »

Blueness van Sergio Herman en familie Dheedene sluit de deuren: “De markt voor fine dining is verzadigd in Antwerpen”

De familie Dheedene en de Sergio Herman Group hebben samen beslist om restaurant Blueness te sluiten. De zaak met Japanse flair in de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen – naast Le Pristine – opende de deuren in de lente van 2022, maar bleek de verwachtingen nooit helemaal waar te kunnen maken. In de plaats komt het Verso Café terug, een laagdrempeliger

Lees meer »

Oud-kolonel Housen na Israëlische aanval op Beiroet: “Mijn grote vrees is dat aantal raketten wél door raketschild raken en op Tel Aviv of Jeruzalem zullen vallen”

Israël voerde een luchtaanval uit op de Libanese hoofdstad Beiroet, als reactie op de aanval van Hezbollah op een voetbalveld in de door Israël bezette Golanhoogten. Het doelwit was Fuad Shukr, de nummer twee van de terreurorganisatie. “Hezbollah kan niet anders dan terugslaan”, analyseert oud-kolonel Roger Housen.

Lees meer »

Op de Kemmelberg ligt nu ook een strand

Op een flank van de Kemmelberg, de hoogste heuvel van West-Vlaanderen, duikt plots een strand op. “Vroeger had men hier schrik om ‘van de moare bereen’ te worden.”
The post Op de Kemmelberg ligt nu ook een strand appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. In het spoor van Viktor Verhulst op Tomorrowland: “Eerste single krijgt vorm, zelfs interesse uit Amerika”

De Chinezen filmden de volle zestig minuten. De Mexicanen zweetten alsof hun leven er van afhing. Viktor Verhulst (29) wordt over drie dagen dertig jaar en trakteerde Tomorrowland op een rondje. Zijn eerste soloset in Boom – na proefdraaien in Dubai, Ibiza en Saint-Tropez – en gesmaakt door 6.000 fans. “Terwijl ik begin dit jaar schrik had dat niemand voor

Lees meer »

Vermist meisje (11) teruggevonden na zoekactie in Knokke-Heist

Op het strand van Knokke-Heist is er woensdagavond een grote zoekactie geweest naar een meisje van 11. Ze was voor het laatst gezien op het strand, aan de waterlijn ter hoogte van het Heldenplein in Heist. Een uur later werd het meisje goed en wel teruggevonden op het strand 5 kilometer verder in Het Zoute.

Lees meer »

LIVE. Zeker tien doden, onder wie kinderen, bij raketaanval op voetbalveld – Israël bereidt vergelding voor: “We staan voor een totale oorlog”

Bij een raketaanval vanuit Libanon op de door Israël bezette Golanhoogte zijn zaterdag zeker tien doden gevallen, onder wie kinderen. Volgens Israëlische media kwam de raket neer op een voetbalveld waar op dat moment kinderen aan het spelen waren. Volgens de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken is “een volledige oorlog” tussen Israël en Libanon nu een mogelijkheid. Volg de belangrijkste

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. “Iraanse hoogste leider geeft bevel om Israël rechtstreeks aan te vallen”

De Iraanse hoogste leider Ali Khamenei heeft het bevel gegeven om Israël rechtstreeks aan te vallen. Dat meldt de ‘New York Times’ op basis van drie anonieme bronnen. De ayatollah gaf de opdracht naar verluidt tijdens een spoedvergadering, kort nadat bekend raakte dat Hamas-leider Ismail Haniyeh om het leven gekomen was. Hoe krachtig die vergeldingsactie moet worden, is niet duidelijk.Volg

Lees meer »

Onvergetelijke (verjaar)dag voor Séna Soete uit Izegem, die backstage tijdens ‘Tien om te Zien’ talrijke selfies kon maken met bekende artiesten

Séna Soete woont in Izegem. De zoon van Christophe Soete en Vicky Joly is sterk geïnteresseerd in het beluisteren van muziek. Op woensdag 24 juli werd hij 14 jaar. En wat voor een verjaardag maakte hij mee!
The post Onvergetelijke (verjaar)dag voor Séna Soete uit Izegem, die backstage tijdens ‘Tien om te Zien’ talrijke selfies kon maken met bekende

Lees meer »