Storm en onweer op komst: noodnummer 1722 geactiveerd

De federale overheid heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Er is een risico op een storm of op wateroverlast.

Dinsdag komen mogelijk felle onweders met veel neerslag op korte tijd op ons af, met hagel en op sommige plaatsen zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken.

Wie bij storm- en/of wateroverlast bijstand van de brandweer nodig heeft, kan een aanvraag indienen via het e-loket www.1722.be of bellen naar het nummer 1722. Er wordt gevraagd om bij voorkeur het e-loket te gebruiken.

The post Storm en onweer op komst: noodnummer 1722 geactiveerd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Knettergek is het. Wéér een scoutsjongen, wéér een zwemongeval”: exact 7 jaar geleden verloren ook Vincent en Ingrid hun zoon (15) in meer

“Knettergek. Weer een scoutsjongen, weer een zwemongeval.” Vincent Vandommele (56) en Ingrid Verhaegen (54) kunnen het amper geloven dat oud-scoutsleider Daan (25) verdronk in het meer van Vielsalm. Precies zeven jaar eerder, op 22 juli 2017, overleed ook hun zoon Sebastiaan (15) in het meer van Bütgenbach, vlakbij. Ook hij was er op scoutskamp. De papa vertelt openhartig hoe ze

Lees meer »

LIVE. 12 doden na raketaanval op voetbalveld waar kinderen aan het spelen waren – Israël reageert fors: “We staan voor een totale oorlog”

Bij een raketaanval vanuit Libanon op de door Israël bezette Golanhoogte zijn zeker twaalf doden gevallen. Volgens het Israëlische leger zijn de slachtoffers tussen de 10 en 20 jaar oud. De raket zou neergekomen zijn op een voetbalveld waar op dat moment de kinderen aan het spelen waren. Volgens de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken is “een volledige oorlog” tussen

Lees meer »

Opnieuw vergunningsaanvraag voor project ‘De Gedeelde Tuin’ in Stasegem, buurtbewoners reageren: “Verbaasd dat dossier nog eens wordt opgestart”

Er is opnieuw een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend voor het project ‘De Gedeelde Tuin’ van Groep Huyzentruyt. Het buurtcomité ‘Voor een leefbaar Stasegem’ geeft aan verbaasd te zijn. Ook nu zal het advies van de Dienst Waterlopen cruciaal zijn, want het gebied ligt in overstromingsgevoelig gebied. De deadline voor het openbaar onderzoek ligt vast op 8 augustus.
The post Opnieuw vergunningsaanvraag

Lees meer »

Tomorrowland slaat opnieuw handen in elkaar met Mobile School: “We willen straathoekmedewerkers ondersteunen”

Dat Tomorrowland om meer dan muziek draait, weet u ongetwijfeld al. Maar dat de organisatie ook kwetsbare jongeren wil helpen, had u waarschijnlijk niet verwacht. Dat doet het festival in samenwerking met Mobile School, een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. “We willen zowel zware als luchtige onderwerpen bespreekbaar maken”, luidt het.

Lees meer »