Ree in spitsuur doodgereden in stadscentrum Ieper

Een opmerkelijk beeld in het stadscentrum van Ieper maandagnamiddag: een ree lag dood op het voetpad tussen de bib en jachthaven. “Een bewijs dat hun aantallen sterk zijn toegenomen”, zegt boswachter Erwin Verfaillie van Agentschap Natuur en Bos.

 

Meer krantenkoppen in België

Na 150 jaar sluit het ‘papierekot’ in Bousbecque, generaties Wervikanen waren er grensarbeider

Net over de grens in Bousbecque sloot de perkamentpapierfabriek Ahlstrom de deuren. Daardoor verliezen 117 werknemers hun job. Honderden Wervikanen waren er lang geleden grensarbeider in wat men in de volksmond het ‘papierekot’ noemde. Niet iedereen ging te voet of met de fiets werken. Bousbecque stond jarenlang in verbinding met de wijk Laag-Vlaanderen (Wervik) via een veerpont. Dagelijks staken honderden

Lees meer »

Toch gevreesde beurtrol voor Francorchamps?

In de Nederlandse pers wordt aangekondigd dat de Grand Prix van Zandvoort ook in de toekomst op de kalender blijft. Maar dan wel in een beurtrol met … Francorchamps. De organisator van de Belgische Grand Prix ontkent.

Lees meer »

KIJK. DJ Khaled toont vriezer met maar liefst 45 ijssoorten, maar krijgt meteen kritiek: “Wat een vreselijk gedrag”

DJ Khaled heeft op Instagram een video gedeeld waarin hij een inkijk geeft in zijn keuken. Meer bepaald in zijn diepvries, die meteen veel aandacht trekt. Er valt dan ook een gigantisch assortiment aan ijssoorten te bewonderen. Van potten ijs tot ijssandwiches en ijshoorntjes, in totaal zijn er maar liefst 45 verschillende soorten. Al krijgt de producer ook heel wat

Lees meer »

KIJK. Prinses Delphine gaat uit de bol op Tomorrowland

België is dol op ons grootste festival, Tomorrowland in Boom. En zelfs blauw bloed weet de muziek er wel te smaken. Op een filmpje is te zien hoe prinses Delphine helemaal uit de bol gaat tijdens het tweede weekend van Tomorrowland. Ze had daarvoor een mooi plekje op het hoofdpodium bemachtigd.

Lees meer »

Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’ zorgt ook voor onrust bij nieuwe vrijgezel Rose: “’s Nachts deed ik m’n kamerdeur op slot”

“Ik ben helemaal overdonderd door haar.” Na de heftige exit van Vicky (60) en Ingrid (61) lijkt Jelmont (62) in ‘B&B zoekt lief’ een betere klik te hebben met de derde kandidate, Rose (57). Maar helaas voor hem ziet zij dat zelf anders. In dit gesprek vertelt Rose waarom ze na amper een kwartier al uit Jelmonts bed and breakfast

Lees meer »

Opvallend veel kinderen liepen gisteren verloren langs kust: “Terwijl zij bij ons wachten, zijn hun ouders aan het pintelieren”

Eén bloedhete dag, en het gaat volledig verkeerd. Dinsdag liepen maar liefst 134 kinderen verloren langs onze kust, waaronder het leeuwendeel in Oostende en Blankenberge. “Het is om moedeloos van te worden”, zucht An Beun van het IKWV. “Terwijl kinderen bij ons zitten te wachten, zijn hun ouders aan het pintelieren op een strandbar. Maar onze redders zijn geen babysits.”

Lees meer »