Recht op vreedzaam betogen steeds meer onder vuur in Europa, zegt Amnesty International 

In Europa worden vreedzame demonstranten steeds harder aangepakt. Autoriteiten plaatsen betogers in een slecht daglicht en geven ze buitenproportionele straffen. Dat blijkt uit een rapport van mensenrechtenorganisatie Amnesty International over 21 Europese landen. Ook in ons land staat het recht op vreedzaam betogen onder druk. 

Meer krantenkoppen in België

Britse toeriste zwemt topless in Italiaanse fontein

Een Britse vrouw heeft voor heel wat ophef gezorgd op sociale media. De toeriste was op reis in Italië en besloot een verfrissende duik te nemen in het water van een fontein in Firenze. Ze deed dat met niets anders dan een onderbroekje aan. “Respect voor ons cultureel erfgoed is ver te zoeken”, klinkt het onder andere.

Lees meer »

Politie kan daders van vandalisme bij betalend toilet op Zeedijk klissen

Sinds deze zomer zijn de openbare toiletten aan het strand van De Panne tijdens de zomermaanden betalend. Met toegangspoortjes en camera’s hoopt de gemeente de netheid nog meer te garanderen en ook vandalisme tegen te gaan. Afgelopen donderdag was er voor het eerst een geval van vandalisme.
The post Politie kan daders van vandalisme bij betalend toilet op Zeedijk

Lees meer »

Biatlon-initiatie voor mensen met visuele beperking in Brugge: “We werken met een buddysysteem”

Op zaterdag 3 augustus is er een biatlon-initiatie voor mensen met een visuele beperking in Sport Vlaanderen in Assebroek. “We bieden zowel startende als ervaren hardlopers de kans om de combinatie van hardlopen en schietsport te verkennen.”
The post Biatlon-initiatie voor mensen met visuele beperking in Brugge: “We werken met een buddysysteem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een ‘beestig’ leuk uitje

Een toffe uitstap waar de hele familie volop plezier aan beleeft? Dan tippen wij graag een bezoek aan een kinderboerderij.
The post Een ‘beestig’ leuk uitje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rusland zou tot 1,8 miljoen soldaten kunnen verliezen en 5 jaar tijd nodig hebben om de Oekraïense regio’s te veroveren die het hebben wil

Moskou heeft in september 2022 vier Oekraïense regio’s geannexeerd, ook al waren ze toen niet volledig door het Russische leger veroverd. En ook nu is dat nog niet het geval. Rusland zou nog zeker vijf jaar nodig hebben en tot 1,8 miljoen soldaten kunnen verliezen om alsnog zijn doel te bereiken, zo schat de Britse legerchef, generaal Sir Roly Walker,

Lees meer »

Victor (99) en Julia (97) vieren 75ste huwelijksverjaardag in woonzorgcentrum in Puurs: “Zij beviel mij en dat is nog altijd zo”

In woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs-Sint-Amands wordt vandaag de albasten huwelijksverjaardag gevierd van Victor Troch en zijn vrouw Julia. Het echtpaar huwde enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog, in 1949. "Na de bevrijding hebben we elkaar leren kennen", zegt Victor. "En wij hadden amper iets, we hadden bij onze trouw elk 5.000 Belgische franken."

Lees meer »

Lege gebouwen van Ghelamco in Ieper staan te koop

De gebouwen van Ghelamco in Ieper staan te koop. Op de site van de immomakelaar krijgen nieuwsgierigen de mogelijkheid een blik te werpen op de binnenkant, van wat ooit de West-Vlaamse basis was van de projectontwikkelaar. De verkoopprijs is niet bekend, deze wordt enkel op aanvraag meegedeeld.
The post Lege gebouwen van Ghelamco in Ieper staan te koop appeared

Lees meer »

Dit zijn de buslijnen in West-Vlaanderen die op 2 september veranderen

Vanaf 2 september 2024 ondergaat het busnetwerk in West-Vlaanderen een reeks aanpassingen en uitbreidingen. Hieronder volgt een overzicht van de nieuwe buslijnen en de belangrijkste wijzigingen in de verschillende regio’s.
The post Dit zijn de buslijnen in West-Vlaanderen die op 2 september veranderen appeared first on KW.be.

Lees meer »