Proces tegen Sven Pichal uitgesteld tot na de zomer

“Of jij stapt ermee naar de politie of ik doe het.” Dat ultimatum bracht destijds de bal aan het rollen. En het bracht véél aan het licht, zo ook de duistere kant van radiomaker Sven Pichal en zijn vrienden. De zaak kreeg al veel media-aandacht, maar deze ochtend is ook bepaald dat de zaak – over het bezit en de verspreiding van beelden van kindermisbruik door Pichal – pas op 5 september verder ingeleid zal worden. Gepleit wordt er die dag evenwel nog niet. Wij blikken terug op het begin van de ophefmakende zaak en hoe die zich het afgelopen jaar ontwikkelde. 

Meer krantenkoppen in België

Frans minister: “Elementen aangetroffen waarmee we denken snel te weten wie verantwoordelijk was voor aanval op treinverkeer”

In het onderzoek naar de sabotage op het Franse spoorwegnet zijn “bepaalde elementen aangetroffen waardoor we denken vrij snel te zullen weten wie verantwoordelijk is”. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zaterdag verklaard op de Franse televisiezender France 2. Darmanin sluit sabotage vanuit het buitenland niet uit.

Lees meer »

Na aanval op Frans treinnetwerk saboteren vandalen nu telefoonoperatoren, brief met “sporen van pest” aan Franse minister onderschept

Na de massale aanval op het Franse treinnetwerk afgelopen vrijdag, is er al sprake van een nieuwe sabotageactie. In zes Franse departementen zijn installaties van de telecomoperatoren SFR en Bouygues vernield. Daardoor kampen heel wat klanten op dit moment met internetproblemen. De Franse radiozender ‘FranceInfo’ laat intussen weten dat er zaterdag ook een brief “met sporen van de pest” aan

Lees meer »

Weervrouw worden was haar reddingsboei, zegt Jacotte Brokken (31): “Daarvoor was mijn leven vooral vallen en opstaan”

Ze noemt zichzelf een onverbeterlijke flapuit. Maar eigenlijk is Jacotte Brokken (31) al van kleinsaf aan op haar hoede. “Als kind werd ik gepest, uitgesloten. Onbewust blijf ik daardoor aftasten welke Jacotte ik mag zijn.” Maar in de Italiaanse Alpen kan de weervrouw al snel gewoon zichzelf zijn. Een onverschrokken vrouw die doorzet. Ondanks de pijnlijke wonden op haar voeten.

Lees meer »

Ontgoochelde Julie Vanloo wil met Cats terugslaan na nederlaag: “Voorbeeld nemen aan Nina Derwael”

De Belgian Cats zijn maandag met een valse noot gestart aan het olympisch basketbaltoernooi bij de vrouwen op de Olympische Spelen in Parijs. De Belgische basketbalvrouwen liepen in hun opener in Rijsel een blauwtje tegen de olympische debutant Duitsland. Speelster Julie Vanloo was na de wedstrijd aangedaan door de zwakke prestatie.
The post Ontgoochelde Julie Vanloo wil met Cats

Lees meer »

Rellen in Sunderland na mesaanval in Southport: 3 politieagenten gewond, 8 mensen gearresteerd

In Sunderland is een protestactie naar aanleiding van de mesaanval in Southport op rellen uitgedraaid. Extreemrechtse betogers kwamen er op straat omdat de Britse overheid volgens hen de ware identiteit van de dader van de mesaanval nog steeds geheimhoudt. Relschoppers bekogelden de politie met stenen en staken een auto in brand. 3 agenten werden gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Israëlische politie pakt imam op na gebed voor Hamas-leider – Netanyahu: nieuwe delegatie naar Caïro voor onderhandelingen

Israëlische politie heeft de imam van de Al-Aqsamoskee in Jeruzalem opgepakt wegens een gebed voor de gedode Hamas-leider Ismael Haniya. Dat zegt zijn advocaat vrijdag. En een Israëlische delegatie reist in de komende dagen naar Caïro voor onderhandelingen over een staakt-het-vuren in Gaza en de vrijlating van gijzelaars. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Radicale Britse moslimprediker Anjem Choudary veroordeeld tot levenslang

In het Verenigd Koninkrijk is de radicale moslimprediker Anjem Choudary dinsdag veroordeeld tot een levenslange celstraf wegens het leiden van een verboden “terreurorganisatie”, die betrokken zou zijn geweest bij verschillende dodelijke aanvallen de voorbije jaren. Hij moet daarvan zeker 28 jaar uitzitten, oordeelde de rechtbank in Londen.

Lees meer »

KW Zomertip : De favorieten van Katrien Verfaillie

De uit Stavele afkomstige componiste, pianiste en zangeres Katrien Verfaillie trekt dit jaar als troubadour ‘van Dorp tot Dorp, van Krak tot Krak’ door West-Vlaanderen. Elk deelnemend dorp krijgt een strofe in het langste lied ooit, dat ze voorstelt bij de uitreiking van de nieuwe lichting Kraks van 2024. Katrien woont in Gent, maar deelt met plezier haar tips in

Lees meer »

“Wij zijn geen gewoon festival, maar een muziekvakantie”: organisatie blikt vooruit op 50ste Festival Dranouter, dat voor het eerst helemaal uitverkocht is

Van een handvol mensen die in 1975 naar wat folkgroepjes kwamen kijken tot 50.000 bezoekers voor de 50ste editie: festival Dranouter heeft er een lang parcours opzitten dat dit weekend extra in de verf wordt gezet. De organisatoren richten hun blik echter op de toekomst.
The post “Wij zijn geen gewoon festival, maar een muziekvakantie”: organisatie blikt vooruit op

Lees meer »