Porsche verkoopt minder auto’s, vooral Chinezen zijn er niet zo gek meer van

De Duitse sportwagenbouwer Porsche heeft in de eerste helft van het jaar wereldwijd minder wagens aan de man gebracht. Vooral de verkoop in China bleef achter, zo blijkt dinsdag uit cijfers van de autoproducent.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Erdogan dreigt ermee Israël binnen te vallen

Het Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte. Iran waarschuwt Israël intussen dat nieuwe militaire “avonturen” in Libanon “onvoorziene gevolgen” kunnen hebben. Lees hier

Lees meer »

Zondag was warmste dag ooit op aarde

Het was zondag 21 juli de warmste dag ooit. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van de Copernicus klimaatveranderingsdienst van de Europese Unie, die dergelijke mondiale weerpatronen sinds 1940 bijhoudt.

Lees meer »

Trotse papa in het publiek en bonkende beats op het terrein: Lucca van Damme trakteert Tomorrowland op gesmaakte set

Zijn vuurdoop op Tomorrowland kende ie vorig jaar al, en sindsdien heeft Lucca van Damme – zoon van topchef Roger – niet stilgezeten. Tijdens zijn set op de Rise Stage deed de 15-jarige dj, ondanks het vroege aanvangsuur, de massa meedansen. “Is die jongen écht minderjarig? Dan staat hem nog een grote carrière te wachten”, oordeelden de aanwezige feestbeesten.

Lees meer »

Russen boeken slechts schamele terreinwinst in Oekraïne: “Als Kamala Harris de verkiezingen in de VS wint, zal Poetin met een plan B moeten komen”

Het Russische leger heeft grote moeite om door de Oekraïense defensielijnen te breken, zodat de terreinwinst klein blijft. Hoe komt dat? Hebben de Oekraïense troepen de veerkracht en het materiaal om het tij te keren? Oud-kolonel Roger Housen analyseert de situatie: “De Russen hebben hun kansen gemist en vechten met één arm op de rug gebonden.”

Lees meer »