Pistolen van Napoleon onder de hamer voor 1,7 miljoen euro

Twee met zilver en goud ingelegde pistolen van Napoleon Bonaparte zijn in Frankrijk geveild voor 1,69 miljoen euro.

 

Meer krantenkoppen in België

Mennefeesten met muziek en tekenwedstrijd

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus zijn alle dorpsgenoten en ook mensen van buiten de gemeentegrenzen weer welkom op de Mennefeesten op de hoek van de Bruggestraat en het Molleveld.
The post Mennefeesten met muziek en tekenwedstrijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

WIN. Na het goud van Remco Evenepoel: ga onze Belgen aanmoedigen in de olympische wegrit dankzij HLN en Belfius

Zélf onze atleten aanvuren op de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! HLN en Belfius geven liefst elf duotickets voor een dagtrip weg, waaronder ook voor de olympische wegrit van volgende week zaterdag (3 augustus). Stuur jouw mooiste ‘showyourlove’-sportfoto in en moedig Remco Evenepoel, Wout van Aert, Tiesj Benoot en Jasper Stuyven aan! Tegelijk geniet je ook van de unieke

Lees meer »

BBC schrapt 500 banen

De Britse openbare omroep BBC gaat 500 banen schrappen. De omroep wil nog eens 200 miljoen pond (238 miljoen euro) besparen en een transformatieplan doorvoeren, zo heeft de BBC dinsdag aangekondigd.

Lees meer »

Stad Antwerpen regulariseert bouwovertredingen van vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary, Groen verontwaardigd

Oppositiepartij Groen in Antwerpen is er niet over te spreken dat de bouwovertredingen van vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary zijn geregulariseerd door de stad. Het luxehotel diende een nieuwe vergunningsaanvraag in om de overtredingen te regulariseren, en de stad heeft de aanvraag goedgekeurd. "Een onbegrijpelijke beslissing", vindt Groen-fractieleidster Ilse Van Dienderen.

Lees meer »

“Donkere dag in geschiedenis van Nieuw-Zeeland”: rapport toont misbruik van 200.000 kinderen en kwetsbaren in religieuze- en overheidsinstellingen 

Sinds 1950 zijn in Nieuw-Zeeland naar schatting 200.000 van de 650.000 kinderen en kwetsbaren in religieuze- en overheidsinstellingen misbruikt. Dat is 1 op de 3, zo blijkt uit een nieuw, vernietigend eindrapport van de Nieuw-Zeelandse Onderzoekscommissie naar historisch misbruik. Verwacht wordt dat de overheid geconfronteerd zal worden met schadeclaims van miljarden dollars.

Lees meer »

Trump ontmoet Israëlisch premier Netanyahu voor het eerst sinds vertrek uit Witte Huis: “Hij zet persoonlijke vetes opzij”

De Amerikaanse oud-president Donald Trump en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu hebben elkaar voor het eerst sinds het vertrek van Trump uit het Witte Huis in 2020 ontmoet. Trump noemde zichzelf tijdens zijn presidentschap "de meest pro-Israëlische president in de moderne geschiedenis", maar sinds de oorlog in Gaza is zijn relatie met de Israëlische premier wel verzuurd.

Lees meer »

Macron: “Geen nieuwe regering voor einde van Olympische Spelen”

De Franse president Emmanuel Macron gaat geen nieuwe regering benoemen voor het einde van de Olympische Spelen, die duren tot half augustus. In naam van de “politieke wapenstilstand” die hij zelf heeft afgekondigd, “want dit zou wanorde scheppen” tijdens het sportevenement dat in Parijs wordt gehouden.

Lees meer »

Liberalen ruziën weer publiekelijk na benoeming van Goedele Liekens tot senator: “Een partij die haar eigen mensen afbrandt: dat is toch ongezien?”

Dat Goedele Liekens (Open Vld) via een achterpoortje – als gecoöpteerd senator – weer een job krijgt in de Wetstraat, doet enkele liberalen zoals vanouds publiekelijk over de straatstenen rollen. Andere Open Vld’ers zien dat met lede ogen aan. Of hoe een zitje in “het sterfhuis” voor een tweespalt in de partij zorgt. “Beseffen ze niet dat het één voor

Lees meer »

Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht

Een nieuwe KMO-zone in de omgeving van de Tuileboomstraat en Muizelstraat in Sint-Eloois-Winkel komt er niet. De provincie heeft die plaats als zoekzone geschrapt. Dit tot grote tevredenheid van de omwonenden. Zij voerden dit voorjaar actie tegen de mogelijke komst van een KMO-zone. “We zijn erg opgelucht.”
The post Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht appeared first

Lees meer »