OVERZICHT. Zo zwaar ging het onweer tekeer in jouw provincie

Dinsdagnamiddag trok er onweer over ons land. Hevige regenbuien en felle winden veroorzaakten op bepaalde plekken heel wat schade. Een overzicht.

 

Meer krantenkoppen in België

“Vind het zonde dat het IOC duatlon als een optie ziet”: ziet Marten Van Riel olympische triatlon letterlijk in het water vallen?

“Ik wil een triatlon afwerken en geen duatlon.” Dinsdag staat Marten Van Riel (31) normaliter aan de start van de olympische triatlon. Alleen is de vraag of die wel degelijk kan doorgaan, want het water in de Seine is verontreinigd. Daardoor konden de officiële trainingen van vanochtend niet plaatsvinden. “Er wordt goed weer voorspeld, dus ik geloof erin dat de

Lees meer »

“Ik wist niet zeker of ik die sprong zou overleven”: zwaarverbrande Kevin (35) die van dak sprong om vlammenzee te ontsnappen opnieuw thuis

Het is kaal in de noodwoning waarin Kevin (35) en Jessica (34) en de twee tienerdochters (12 en 14) tijdelijk verblijven. Op enkele stoelen, twee zetels, een salontafel en wat samengeraapte kledingstukken na is de woonkamer leeg. Veel meer heeft het gezin ook niet meer nadat een brand maandag hun volledige appartement in de as legde.
The post “Ik

Lees meer »

Waterkwaliteit van Seine blijft zorgwekkend, triatleet Marten Van Riel accepteert noodscenario niet: “Zonder zwemmen twijfel ik of ik wel zou meedoen”

Minder dan 36 uur voor de start van de triatlon bij de mannen is de waterkwaliteit van de Seine nog steeds zorgwekkend. Zondag werd een geplande training alvast afgelast. Al zijn de vooruitzichten voor dinsdag beter, het noodscenario van een duatlon komt weer om de hoek kijken. En daar zijn de Belgen niet over te spreken.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Van uithoudingsrace tot oldtimerrally: dit is de Mille Miglia. “Eigenlijk komen we hier 5 dagen het varken uithangen”

Vorig jaar in de cinema en nu op Amazon Prime: ‘Ferrari’. De film over het leven van Enzo Ferrari, de man achter het befaamde automerk, focust zich op het jaar 1957. Hoofdgebeurtenis daarin? De Italiaanse uithoudingsrace Mille Miglia die toen in zijn originele vorm voor het laatst plaatsvond. “Eén van de meest tot de verbeelding sprekende (en decadente) auto-evenementen ter

Lees meer »

Audrey (24) debuteert met ‘Kleine Gelukjes’: “Ik haalde inspiratie uit mijn studentenleven”

Brugge In haar debuutroman ‘Kleine gelukjes’ steekt Audrey Adelin – pseudoniem van de Brugse Audrey Van den Bogaerde – jongeren op de drempel naar volwassenheid een hart onder de riem: “We voelen ons allemaal onzeker als we onder de ouderlijke vleugels uitvliegen, maar blijf jezelf en alles komt goed.”
The post Audrey (24) debuteert met ‘Kleine Gelukjes’: “Ik haalde

Lees meer »

G20 spreekt af te gaan werken aan belasting voor superrijken

De landen van de G20 hebben in het Braziliaanse Rio de Janeiro afgesproken om samen te werken aan de introductie voor een belasting voor de superrijken. Maar ze hebben geen minimum percentage afgesproken, zoals gastheer president Luiz Inácio Lula da Silva, de president van Brazilië, had gehoopt.

Lees meer »