Overheid roept op om met muntstukken te betalen: “Sommigen proberen me te testen door een briefje van 100 euro boven te halen”

Er zijn te weinig muntstukken in omloop. De overheidsdienst Financiën roept op om opgepot kleingeld te gebruiken nu er een tekort aan wisselgeld dreigt. In Hasselt gingen we op zoek naar een voorraad kleingeld. Niet zonder succes. “Kaartclubs komen naar hier om muntstukken te halen”, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

Supporters van triatleet Marten Van Riel voor niks met bus van Wuustwezel naar Parijs: “Teleurstelling is groot”

Bij een 50-tal supporters van Marten Van Riel heerst er grote teleurstelling, nadat ze vannacht met een bus vanuit Wuustwezel naar Parijs trokken voor de Olympische triatlon die toch niet doorgaat vandaag. De wedstrijd zou plaatsvinden om 8 uur, maar omdat de Seine vervuild is, wordt de race uitgesteld. "We maken er dan maar een dagje Parijs van", zegt burgemeester

Lees meer »

Zware dakbrand in Maaseik, geen gewonden

In Maaseik is een zware dakbrand uitgebroken in een huis op de Diestersteenweg. De brandweer had een hele tijd nodig om het vuur te blussen en het dak dicht te leggen. Er vielen geen gewonden, maar de schade is groot.

Lees meer »

Chinese waarschuwing aan Filipijnen over Amerikaanse raketten

Als de Filipijnen een recent afgesloten akkoord, bedoeld om de spanningen in de Zuid-Chinese Zee te doen afnemen, schenden, zal Peking “met vastberadenheid” reageren. Daarvoor heeft de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi zijn Filipijnse ambtgenoot Enrique Manalo gewaarschuwd.

Lees meer »

Liveblog Olympische Spelen – Rapper Snoop Dogg draagt olympische fakkel, Belgische delegatie “wil beter scoren dan in Tokio”

Vanavond wordt tijdens een grote openingsceremonie in hartje Parijs het officiële startschot gegeven van de Olympische Spelen. De dag begon echter dramatisch. Na doelgerichte brandstichtingen op het Franse spoor is het hogesnelheidsnetwerk ernstig verstoord. Het BOIC heeft zijn sportieve ambitie uitgesproken: "Beter scoren dan in Tokio." Toen behaalde de Belgische delegatie 7 medailles.

Lees meer »

Komend weekend lange files verwacht in heel Europa

Voor het tweede weekend op rij verwacht reishulporganisatie Touring een bijzonder moeilijke verkeerssituatie op de Europese snelwegen. In het midden van de zomervakantie zoeken namelijk heel wat vakantiegangers warmere oorden op, maar keren tegelijkertijd ook heel wat reizigers terug. Zo’n wisselweekend dreigt lange files in beide richtingen in heel Europa te veroorzaken.

Lees meer »

België screent live gokpraktijken tijdens Olympische Spelen: “Technieken voor sportfraude veranderen snel, maar we halen stilaan bovenhand” 

Tijdens de Olympische Spelen in Parijs volgen verschillende landen de gokbewegingen tijdens wedstrijden van een specifieke sport: de Belgische diensten focussen op hockeywedstrijden. Door nieuwe technologieën en gokken met cryptomunten moeten de magistraten constant bijschakelen om sportfraude op te sporen. "Maar we halen stilaan de bovenhand."

Lees meer »

“Zoals een horrorfilm”: 17-jarige opgepakt voor steekpartij in Engeland – minstens acht gewonden, onder wie ook kinderen

De Britse politie heeft een 17-jarige jongen opgepakt en een mes in beslag genomen na een steekpartij in Southport, ten noorden van Liverpool. Minstens acht personen zijn gewond. Onduidelijk is of er ook slachtoffers zijn omgekomen. Volgens ‘The Liverpool Echo’ is minstens één persoon – wellicht een kind – overleden en zijn meerdere anderen kritiek. Ooggetuigen noemen het incident volgens

Lees meer »