Organisator Dieter De Clercq blikt terug op outdoor EK-dorp: “Ruim 15.000 bezoekers gelokt”

Samen met zijn team nam Dieter De Clercq de organisatie van het EK-dorp op het Nelson Mandelaplein op zich. “De voorbereidingen zaten goed, er was geen spurt nodig, dus we zijn enthousiast geopend. Maar het resultaat van de Duivels hadden we helaas niet in de hand.”

De Rode Duivels hebben hun eerste wedstrijd op het EK op maandag 17 juni verloren. Tijdens hun match tegen Slovakije kregen ze na enkele minuten al een doelpunt tegen. “De sfeer zat initieel goed. Met onze frisse promofilmpjes op sociale media konden we het enthousiasme aanwakkeren, maar om dan met achterstand te moeten beginnen … Ja, dat tempert natuurlijk het enthousiasme rond de Rode Duivels, dit EK verder te zoeken dan andere jaren.” Op de maximumcapaciteit van 4.500 tekenden 2.500 bezoekers voor de eerste match – op de minder ideale maandag tijdens de examens – present.

“Het verlies heeft er geen goed aan gedaan. Je merkte de gelatenheid bij bezoekers. Het enthousiasme dat er een beetje was, was snel weer verdwenen na de eerste match. Iedereen besefte dat de volgende match erop of eronder kon zijn. Niemand had verwacht dat het zo snel kon beslist worden.” Desondanks mocht het EK-dorp op zaterdag 22 juni een maximaal aantal bezoekers verwelkomen. “We waren positief verbaasd. Veel volk gaf een boost aan het team en wanneer we dan ook nog eens wonnen, konden we eindelijk al onze toeters en bellen bovenhalen.”

De derde match was een uitzonderlijk warme dag. “Dat had een kleine neerslag op mensen, ook wij waren geveld door de warmte. We mochten geen overkapping plaatsen op het Mandelaplein, dus in de volle zon supporteren is pittig. Na gelijkspel was er opnieuw gelatenheid, maar hoe dichter bij de match, hoe meer mensen hun moed hervonden. Tijdens het wedstrijdverloop tegen Frankrijk voelde je meer vechtlust, maar jammer genoeg is het tijdens de 84ste minuut toch fout gelopen.”

“Het was onze opzet om er een echt feestdorp van te maken, zoals mijn generatie die nog herinnert, maar door de prestaties van de Duivels is dat niet ten volle tot haar recht gekomen. Binnen vier jaar keren we sowieso terug naar deze dankbare locatie. Mogelijks voegen we nog een extra kleine ruimte toe binnen het dorp voor mensen die de andere matchen ook willen bekijken. Het feestverhaal blijft sowieso behouden. In totaal hebben we toch wel ruim 15.000 bezoekers gelokt.”

The post Organisator Dieter De Clercq blikt terug op outdoor EK-dorp: “Ruim 15.000 bezoekers gelokt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Iraanse hoogste leider geeft bevel om Israël rechtstreeks aan te vallen”

De Iraanse hoogste leider Ali Khamenei heeft het bevel gegeven om Israël rechtstreeks aan te vallen. Dat meldt de ‘New York Times’ op basis van drie anonieme bronnen. De ayatollah gaf de opdracht naar verluidt tijdens een spoedvergadering, kort nadat bekend raakte dat Hamas-leider Ismail Haniyeh om het leven gekomen was. Hoe krachtig die vergeldingsactie moet worden, is niet duidelijk.Volg

Lees meer »

Zeilduo Lefebvre-Heuninck zakt naar zeventiende stek in 49er

Zeilers Yannick Lefebvre en Jan Heuninck zijn dinsdag van de zestiende naar de zeventiende stek gezakt in de 49er-klasse op de Olympische Spelen in Parijs. Daarmee ligt het Belgische duo niet op koers voor de medalrace, die voorbehouden is voor de top tien aan het einde van de twaalf reguliere regatta’s.
The post Zeilduo Lefebvre-Heuninck zakt naar zeventiende stek

Lees meer »

Met 120 op Junior Camp voor amputatievoetbal

Vorig weekend organiseerden Club Brugge Foundation en Amp Football Belgium in Sport Vlaanderen het EAFF Junior Camp voor amputatievoetbal. 120 deelnemers uit 14 verschillende landen namen eraan deel.
The post Met 120 op Junior Camp voor amputatievoetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Naar Zaventem omgeleide TUI-vluchten bezorgen passagiers in Deurne kopzorgen: “Vooral oudere reizigers zijn de pineut”

Luchtvaartmaatschappij TUI heeft besloten om tot 6 oktober niet meer op de luchthaven van Deurne te vliegen, waardoor veel getroffen reizigers met de handen in het haar zitten. “De terugrit vanuit Zaventem zorgt voor extra kosten”, vertelt passagier Rudy Cluytens die op 31 juli terugkeert uit Alicante. “Waarom legt TUI voor gedupeerde reizigers geen bus in naar Deurne?”

Lees meer »

10 van 12 slachtoffers van raketaanval op Golanhoogte begraven, Israël heeft 7 doelwitten in Libanon gebombardeerd als vergelding

De Druzische gemeenschap heeft 10 van de 12 slachtoffers van de raketaanval op de stad Majdal Shams – op de door Israël bezette Golanhoogte – begraven. Israël heeft als vergelding aanvallen uitgevoerd op doelwitten van Hezbollah, de Libanese militie die Israël als verantwoordelijke voor de aanval aanduidt. Het kabinet van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is ook samengekomen om te

Lees meer »

Nessim Ben Driss (46), uitbater Marahba, wordt waarnemend burgemeester van Moorslede: “Een eer om het te mogen doen”

Omdat Ward Vergote (Visie) als burgemeester vanaf begin augustus wordt geschorst voor vijf maanden, is schepen en partijgenoot Nessim Ben Driss vanaf donderdag 1 augustus waarnemend burgemeester van Moorslede. Voor een periode van vier maanden. Begin december volgt de installatie van de nieuwe gemeenteraad. “Het is een eer om het te mogen doen”, zegt Nessim. “Ik ga proberen goed te

Lees meer »

LIVE. Iran waarschuwt Israël: “Nieuwe militaire avonturen in Libanon kunnen onvoorziene gevolgen hebben”

Het Israëlische leger heeft de voorbije nacht luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte. Iran waarschuwt Israël intussen dat nieuwe militaire “avonturen” in Libanon “onvoorziene gevolgen” kunnen

Lees meer »

KW Zomertip : De favorieten van Katrien Verfaillie

De uit Stavele afkomstige componiste, pianiste en zangeres Katrien Verfaillie trekt dit jaar als troubadour ‘van Dorp tot Dorp, van Krak tot Krak’ door West-Vlaanderen. Elk deelnemend dorp krijgt een strofe in het langste lied ooit, dat ze voorstelt bij de uitreiking van de nieuwe lichting Kraks van 2024. Katrien woont in Gent, maar deelt met plezier haar tips in

Lees meer »