Olifant doodt toerist die uit auto stapt in nationaal park Zuid-Afrika

Een Spaanse toerist is in een Zuid-Afrikaans nationaal park gedood door een olifant. De man werd vertrapt nadat hij zijn auto had verlaten bij een kudde olifanten.

 

Meer krantenkoppen in België

Groen Menen maakt eerste vijf namen voor gemeenteraadsverkiezingen bekend: “Enige partij die kiest voor een ander soort samenleving”

Met oktober in het vooruitzicht, maakt ook Groen de eerste vijf namen van hun lijst bekend. Merkwaardig is dat ecologische partij volop inzet op nieuw talent, met drie compleet nieuwe namen in de top vijf. “Onze stad heeft nood aan een partij die echt inzet op sociale thema’s.”
The post Groen Menen maakt eerste vijf namen voor gemeenteraadsverkiezingen bekend:

Lees meer »

Griekse prins Michaël (85) overleden

Prins Michaël van Griekenland en Denemarken is zondag overleden. Dat melden Griekse media. Hij overleed in een ziekenhuis in de Griekse hoofdstad Athene. De prins, die schrijver en historicus was, werd 85 jaar oud.

Lees meer »

25 meldingen van grensoverschrijdend gedrag op Gentse Feesten na 5 dagen: “Meldpunt wint aan bekendheid”   

Tijdens de Gentse Feesten zijn er voorlopig 25 meldingen binnengekomen bij het meldpunt in de feestenzone. Het gaat over meldingen rond agressie en intoxicatie, maar ook over seksueel grensoverschrijdend gedrag. "Er zijn meer bezoekers en dus ook iets meer meldingen dan vorig jaar. Het meldpunt wint ook aan bekendheid", klinkt het bij de stad. De Feesten zijn halfweg, er kwamen

Lees meer »

‘Bakker Bernard Bakt ze Bruin’ met de Toneelvrienden Aarsele: “Jongeren zetten we centraal ”

Tijdens de kermis in Aarsele is er op kermiszondag traditioneel het wagenspel van de Toneelvrienden Aarsele. Deze keer spelen ze op zondag 4 augustus ‘Bakker Bernard Bakt ze Bruin’, een stuk geschreven door Aarselenaar Hubert Lanckriet. Bijzonder dit jaar: zes van de negen gezichten op het toneel zijn nieuw.
The post ‘Bakker Bernard Bakt ze Bruin’ met de Toneelvrienden

Lees meer »

Mysterieuze weldoenster laat al haar huizen na aan huurders: “Dat er in deze tijd zulke lieve mensen bestaan, is hartverwarmend”

Bram Brekelmans kan zijn geluk niet op. De eigenares van zijn woning, die in februari op 87-jarige leeftijd overleed, heeft hem zijn huurwoning geschonken. Over twee weken bevestigt hij met een handtekening het legaat en mag hij zich eigenaar noemen van de twee-onder-eenkapwoning in het Limburgse Vaals. En hij is waarschijnlijk niet de enige in het dorp die een complete

Lees meer »

Lamsoor zorgt voor paars bloementapijt in Zwin Natuur Park: “Echte publiekstrekker en populair bij fotografen”

Momenteel komt de Lamsoor, ook wel de ‘zwinneblomme’ genoemd in de volksmond, tot bloei in de Zwinvlakte. Deze plant is typisch voor de schorren en vormt gedurende enkele weken, tot eind augustus een groot paars bloementapijt.
The post Lamsoor zorgt voor paars bloementapijt in Zwin Natuur Park: “Echte publiekstrekker en populair bij fotografen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Analisten voorspellen dat ‘Deadpool & Wolverine’ records breekt

De nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine gaat komend weekend records breken. Dat voorspellen analisten in Variety. De verwachting is dat de langverwachte derde film over het tegendraadse personage Deadpool (Ryan Reynolds) in de VS opent met meer dan 160 miljoen dollar. Daarmee zal het de beste opening zijn voor een film die gekeurd is voor zeventien jaar en ouder.

Lees meer »

Chaos dreigt in Venezuela na “massale fraude”: Maduro uitgeroepen tot winnaar, oppositie claimt zelf 70 procent van de stemmen

In Venezuela dreigt na de verkiezingen de chaos. Nicolas Maduro is volgens de Nationale Kiesraad herkozen als president met 51,2 procent van de stemmen, maar ook de oppositie claimt de overwinning omdat er op grote schaal gefraudeerd zou zijn. “We kregen 70 procent van de stemmen”, claimt oppositieleidster María Corina Machado. De Chileense president Gabriel Boric liet alvast weten dat

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Nu Joe Biden een stap opzij zet, blijft er maar één bejaarde man meer over in de race. Aan Kamala Harris om de strijd aan te gaan.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »