Noodweer breekt plafond af in Fedasil-opvangcentrum: drie bewoners gewond

In het Fedasil-opvangcentrum voor asielzoekers aan de Bessenveldstraat in Diegem is in één van de ruimtes op het eerste verdiep het plafond naar beneden gekomen. Er zijn daarbij drie bewoners lichtgewond geraakt. Dat wordt bevestigd door de brandweerzone Vlaams-Brabant West en de politiezone VIMA (Vilvoorde-Machelen).

 

Meer krantenkoppen in België

Been van surfer aangespoeld na aanval door haai in Australië

Het afgerukte been van de surfer die dinsdagochtend lokale tijd door een haai aangevallen werd bij de Australische badplaats Port Macquarie , is aangespoeld op het strand. Dat heeft de politie gezegd. Het werd door buurtbewoners in ijs verpakt en vervolgens overgevlogen naar het ziekenhuis in Newcastle, waar de surfer wordt verzorgd.

Lees meer »

Biden licht in toespraak toe waarom hij uit de race stapte, en eindigt met emotionele noot: “De geschiedenis ligt in uw handen”

President Joe Biden heeft de Amerikanen woensdagavond lokale tijd in een toespraak vanuit het Oval Office verteld dat het tijd is om “de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie”. De toespraak volgde op zijn aankondiging afgelopen zondag dat hij zich op 5 november niet opnieuw verkiesbaar stelt, maar zijn vicepresident Kamala Harris naar voren schuift als Democratisch presidentskandidaat.

Lees meer »