Nieuwe omkleedhokjes met douches zorgen voor extra comfort voor Oostendse strandgangers

In Oostende werd een nieuw omkleedhokje op het strand in gebruik genomen, ter hoogte van de Christinastraat. Het zal beschikbaar zijn tot eind september. De stad wil hiermee de ervaring van zowel lokale bewoners als toeristen verbeteren. Het is een realisatie van de Stedelijke Werkhuizen.

Het nieuwe omkleedhokje biedt strandgangers een comfortabele en discrete plek om zich om te kleden. Dit moderne hokje is strategisch geplaatst nabij het drukbezochte strandgedeelte, zodat bezoekers snel en gemakkelijk toegang hebben. Aan de buitenzijde van het hokje is het ook mogelijk om te douchen. Daarnaast is er ook in de nabijheid van het omkleedhokje een kraantje terug te vinden met drinkbaar water, waar mensen hervulbare flessen kunnen aanvullen. Ook een dispenser met zonnecrème naast het omkleedhokje zorgt voor extra comfort voor de strandbezoeker.

Stap vooruit

“We zijn altijd op zoek naar manieren om de ervaring van onze bezoekers én inwoners te verbeteren. Met de toevoeging van dit omkleedhokje willen we ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van een zorgeloos en comfortabel dagje aan het strand. Dit is slechts een van de vele stappen die we nemen om Oostende als topbestemming aan de kust te blijven vooropzetten”, zegt Kurt Claeys, waarnemend burgemeester van Oostende.

“Met dit omkleedhokje willen we ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van een zorgeloos en comfortabel dagje aan het strand”

Het omkleedhokje is gemaakt van duurzame materialen en ontworpen met oog voor zowel esthetiek als functionaliteit. Het werd volledig ontworpen en gemaakt door de Stedelijke Werkhuizen van Stad Oostende. De constructie is robuust en bestand tegen de zoute zeelucht, wat zorgt voor een lange levensduur. Daarnaast is het hokje ruim en goed geventileerd, wat bijdraagt aan een prettige gebruikerservaring.

Veiligheid en onthaal

Oostende blijft zich inzetten voor het verbeteren van de strandfaciliteiten en het aanbieden van een hoogwaardige ervaring aan de bezoekers. Ook nog ter hoogte van de Christinastraat vind je bijvoorbeeld een EHBO-post die deze zomer ook extra dienst doet als tijdelijk verzamelpunt voor verloren gelopen kinderen. Door deze invulling zorgt dit ervoor dat er een duidelijk punt is voor redders, hulpverleners en alle andere diensten op het strand om ouders naar daar door te verwijzen indien ze een kind verloren zijn.

Polsbandjes

De stad roept ouders ook op om hun kinderen polsbandjes aan te doen om de kinderen zo snel mogelijk te identificeren en zo ook de ongeruste ouders nog sneller te kunnen contacteren. Hierbij helpt het Beach Team om deze te verspreiden op het strand en kijken ze ook mee toe op het toezicht van de kinderen.

Op de zeedijk, bij het betreden van het strand, werden er ook informatieve borden geplaatst aan de trappen om de strandbezoekers wegwijs te maken. Op de plannen vind je onder andere de informatie rond de reddersvlaggen, de richtlijnen rond honden op het strand en een overzicht van alle EHBO-posten, beachbars en openbare toiletten.

The post Nieuwe omkleedhokjes met douches zorgen voor extra comfort voor Oostendse strandgangers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Venezolaanse oppositie claimt zege in elke deelstaat, dode bij protesten na omstreden herverkiezing Maduro

De Venezolaanse oppositieleider María Corina Machado zegt dat de oppositie 73,2% van de stemuitslagen in handen heeft, waarmee het kan bewijzen dat oppositiekandidaat Edmundo González Urrutia de verkiezingen gewonnen heeft en niet huidig president Nicolás Maduro, die eerder door de Nationale Kiesraad (CNE) officieel uitgeroepen werd tot verkozen president van Venezuela. Zijn herverkiezing zou echter dankzij massale fraude tot stand

Lees meer »

KIJK. DJ Khaled toont vriezer met maar liefst 45 ijssoorten, maar krijgt meteen kritiek: “Wat een vreselijk gedrag”

DJ Khaled heeft op Instagram een video gedeeld waarin hij een inkijk geeft in zijn keuken. Meer bepaald in zijn diepvries, die meteen veel aandacht trekt. Er valt dan ook een gigantisch assortiment aan ijssoorten te bewonderen. Van potten ijs tot ijssandwiches en ijshoorntjes, in totaal zijn er maar liefst 45 verschillende soorten. Al krijgt de producer ook heel wat

Lees meer »

Dosko Sint-Kruis viert 100ste verjaardag met tweedaags feest: “We legden samen een hele weg af, ook op financieel vlak”

Naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van K Dosko Sint-Kruis wordt een tweedaags eeuwfeest georganiseerd op donderdag 15 en vrijdag 16 augustus. De 100-jarige hoopt de grote massa te verwelkomen op de Gulden Kamer.
The post Dosko Sint-Kruis viert 100ste verjaardag met tweedaags feest: “We legden samen een hele weg af, ook op financieel vlak” appeared first on KW.be.

Lees meer »

3.000 toeschouwers voor de jaarlijkse Boetprocessie in Veurne

Het mooie weer heeft veel volk naar Veurne gelokt voor de jaarlijkse Boetprocessie. De organisatoren schatten dat er 3.000 toeschouwers waren. In de Boetprocessie beeldden 850 mensen het lijdensverhaal van Jezus Christus uit en ook enkele taferelen uit de Bijbel. In navolging van Christus droegen 70 anonieme boetelingen met een kap over hun gezicht een zwaar houten kruis op hun

Lees meer »

Bart De Wever zwemt in woelige wateren

In het oog van de storm is het rustig. Kan ik net zo goed eens lekker gaan zwemmen, moet Bart De Wever gedacht hebben. En hij plonsde samen met zijn twee zonen het Bonapartedok in, dat zondag voor het eerst werd opengesteld als zwemwater. Voor De Wever in blote bast was het vermoedelijk ook een uitje dat past in de

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Afschaffen van ecocheques, maar in ruil verhoging waarde van maaltijdcheques: een goed idee?

HLN vernam dat formateur Bart De Wever (N-VA) aan meerdere partijen heeft voorgesteld om de ecocheques af te schaffen. In ruil wil hij wel een verhoging van de waarde van maaltijdcheques. Wat denk jij? Voor of tegen: de afschaffing van ecocheques, maar het bedrag van maaltijdcheques optrekken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast

Lees meer »