Nieuwe brug over E40 in Drongen blijkt te smal: vrachtwagens en auto’s rijden zich vast in de bochten

De nieuwe brug over de E40 in Drongen blijkt niet breed genoeg te zijn voor een vlotte doorstroming. Ook zijn de bochten te scherp, waardoor wagens soms achteruit moeten rijden om vrachtwagens ruimte te geven. De wegbeheerder erkent de moeilijkheden en zet nu verkeersborden om de wegversmalling aan te duiden. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe twintig jaar geleden een perfect te voorkomen gasexplosie in Henegouwen 24 mensen het leven kostte: “Voortdoen, we hebben al genoeg tijd verloren”

Een enorme gasexplosie, gevolgd door een steekvlam van wel honderd meter hoog. Die maakte, vandaag exact twintig jaar geleden, 24 dodelijke slachtoffers en ruim 130 gewonden in het Henegouwse plaatsje Gellingen. De ramp en dus ook de vreselijke brandwonden die de slachtoffers opliepen, hadden voorkomen kunnen worden als iedereen zijn werk had gedaan, zo concludeerde een onderzoeksrapport nadien.

Lees meer »

Ex-directeur-generaal FOD Mobiliteit Frank Durinckx op lijst Samen Voluit: “Dit is een partij zonder ego’s”

Samen Voluit, de nieuwe lokale lijst van schepen Marleen De Soete, pakt uit met een opvallende kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen: Frank Durinckx is gewezen directeur-generaal bij de FOD mobiliteit en ex-kabinetsadviseur.
The post Ex-directeur-generaal FOD Mobiliteit Frank Durinckx op lijst Samen Voluit: “Dit is een partij zonder ego’s” appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN KAART 4 op de 10 toeristen komt uit het buitenland: hoe populair is jouw gemeente bij internationale gasten?

Zelf trekken we in de zomer niet alleen naar de eigen kust, maar ook graag naar het buitenland. Buitenlanders brengen op hun beurt graag een bezoekje aan onze provincie. Vier op de tien toeristen die vorig jaar in West-Vlaanderen logeerden, reisden vanuit een ander land naar onze streek. “Belgen hebben hun eigen land herontdekt”, aldus Westtoer.
The post IN

Lees meer »

E-mail eist sabotage Franse spoorwegen op

Verschillende Franse en buitenlandse media hebben zaterdag een e-mail ontvangen waarin de aanvallen op het Franse spoorwegnet van donderdagnacht worden opgeëist door een onbekende groepering. In de mail worden de Olympische Spelen een “viering van het nationalisme, een gigantische vertoning van de onderdrukking van volkeren en staten”.

Lees meer »

Oorlog in Oekraïne zorgt voor enorm milieuschade: “Een derde van het Oekraïens grondgebied is aangetast”

De oorlog in Oekraïne verwoest niet alleen mensenlevens, maar ook de natuur. Dat schrijft het wetenschappelijke magazine EOS. Langs de frontlinie zijn hele regio’s omgevormd tot levenloze landschappen, zwaar vervuild door chemische stoffen van explosieven en militaire voertuigen. Industriële en energie-infrastructuur worden regelmatig aangevallen, wat ernstige milieurampen veroorzaakt.

Lees meer »

“Sport voor de rijken”: hoe Chinees varkensvlees de prijs van badmintonpluimpjes wereldwijd doet stijgen 

De prijs van badmintonpluimpjes is wereldwijd gestegen en dat heeft alles te maken met de vraag naar varkensvlees in China. Dat schrijven De Standaard en de South China Morning Post. In China, waar badminton een van de populairste hobby’s is, spreken sommigen al over een "sport voor de rijken". Waarom zijn badmintonpluimpjes plots zo duur? En wat hebben Chinese eetgewoontes

Lees meer »