New Yorkse draaibrug die vast kwam door hitte terug open

De New Yorkse Third Avenue Bridge, die Manhattan en de Bronx met elkaar verbindt, is maandagnamiddag rond 14.30 uur komen vast te zitten. De draaibrug geraakte niet meer dicht nadat machines oververhit waren. Marine-eenheden kwamen de boel besproeien met water in een poging alles af te koelen. Rond 18.30 uur kon de brug terug weer gebruikt worden door voertuigen in de beide richtingen. Er vielen geen gewonden.

 

Meer krantenkoppen in België

Startschot voor werken aan nieuwe verkaveling in Lendeleedsestraat in Izegem

Op de voormalige site Florin langs de Lendeleedsestraat is het startschot gegeven voor werken aan een nieuwe verkaveling. Bouwbedrijf Bossu realiseert er een reeks woningen langs een nieuwe straat, die vernoemd zal worden naar wijlen burgemeester Gerda Mylle.
The post Startschot voor werken aan nieuwe verkaveling in Lendeleedsestraat in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

KVC Deerlijk Sport stelt nieuwe spelers voor

Ook vierdeprovincialer Deerlijk Sport is al volop bezig met de voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen. De ploeg telt heel wat nieuwe gezichten. Voorzitter Patrick Allegaert mikt op een plaats in de linkerkolom. Trainer Dirk Van Eeckhout ziet een stek tussen de zevende en tiende plaats als haalbaar.
The post KVC Deerlijk Sport stelt nieuwe spelers voor appeared first on

Lees meer »

Oud-kolonel Housen na Israëlische aanval op Beiroet: “Mijn grote vrees is dat aantal raketten wél door raketschild raken en op Tel Aviv of Jeruzalem zullen vallen”

Israël voerde een luchtaanval uit op de Libanese hoofdstad Beiroet, als reactie op de aanval van Hezbollah op een voetbalveld in de door Israël bezette Golanhoogten. Het doelwit was Fuad Shukr, de nummer twee van de terreurorganisatie. “Hezbollah kan niet anders dan terugslaan”, analyseert oud-kolonel Roger Housen.

Lees meer »

Biatlon-initiatie voor mensen met visuele beperking in Brugge: “We werken met een buddysysteem”

Op zaterdag 3 augustus is er een biatlon-initiatie voor mensen met een visuele beperking in Sport Vlaanderen in Assebroek. “We bieden zowel startende als ervaren hardlopers de kans om de combinatie van hardlopen en schietsport te verkennen.”
The post Biatlon-initiatie voor mensen met visuele beperking in Brugge: “We werken met een buddysysteem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze zette diefstal in scène en kreeg er 16 miljoen voor”: zo kwam minnares van koning Edward écht aan haar fortuin

De Amerikaanse Wallis Simpson was niet alleen zo charismatisch dat de Britse koning Edward destijds zijn kroon voor haar liet vallen, maar volgens royalty-auteur Richard Wallace schuilde er zelfs een meesterdief in haar. In zijn nieuw boek ‘The King’s Loot’ vertelt hij hoe de vork werkelijk in de steel zat. “Wallis heeft veel prachtige juwelen gehad in haar leven, maar

Lees meer »