NAVO zoekt op top in Washington naar evenwicht: “Enerzijds Oekraïne blijven steunen, anderzijds escalatie met Rusland vermijden”   

Vanaf vandaag komen de staatshoofden en regeringsleiders van de 32 leden van de NAVO samen in Washington, in de Verenigde Staten, voor hun jaarlijkse top. Het militaire bondgenootschap viert zijn 75e verjaardag, maar met de aanslepende oorlog in Oekraïne is de vraag of er veel te vieren valt. "Het is zoeken naar een evenwicht tussen steun aan Oekraïne en het vermijden van een rechtstreeks conflict met Rusland", zegt buitenlandjournalist Jens Franssen. 

Meer krantenkoppen in België

“Over 14 uur lig ik onder het mes”: Van Gerwen heeft na bloedstollende ontknoping even andere dingen aan z’n hoofd

De World Matchplay kent zijn kampioen: Luke Humphries. De wereldkampioen trok in een spannende finale tegen Michael van Gerwen aan het langste eind. Het is zijn allereerste Phil Taylor-trofee, het maakt hem 200.000 pond (168.000 euro) rijker. Van Gerwen kan er wel mee leven, zeker omdat hij nu even andere dingen aan z’n hoofd heeft. “Over 14 uur ga ik

Lees meer »

Prijzen bij West-Vlaamse eersteklassers onder de loep: Een jaar clubliefde kost je minstens 335 euro

Hoe diep moeten voetbalsupporters in de geldbeugel tasten om hun favoriete team ‘volwaardig’ te kunnen aanmoedigen? In de aanloop naar het nieuwe seizoen vergeleken we de prijzen bij de drie West-Vlaamse teams in de Jupiler Pro League.
The post Prijzen bij West-Vlaamse eersteklassers onder de loep: Een jaar clubliefde kost je minstens 335 euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voetbalclub Union steekt stadionplannen (even) in de koelkast

Precies een jaar geleden sloten het Brussels Gewest, de gemeente Vorst en voetbalclub Union een intentieverklaring over het ambitieuze stadionproject op de Bemptsite in Vorst. Union heeft voldaan aan alle voorwaarden en betreurt dat de gemeenteraad er nog niet over heeft gestemd. "De plannen gaan bij deze in de koelkast", laat Union weten. "RUSG hoopt dat het gezond verstand na

Lees meer »

Schietstand in Ruisbroek krijgt vergunning van provincie, gemeentebestuur gaat in beroep: “Te weinig geluiddempende investeringen””

Ondanks protest van buurtbewoners en een negatief advies van de gemeente Puurs-Sint-Amands keurt de provincie Antwerpen toch een omgevingsvergunning goed voor de schietstand aan het Ooievaarsnest in Ruisbroek, vlakbij de A12. De schietstand had sinds eind 2021 geen vergunning meer, onder meer omdat er te veel geluidsoverlast was. Er zijn nu tegemoetkomingen, maar het gemeentebestuur en een actiecomité gaan in

Lees meer »

“Trots dat ik de loodzware behandeling heb doorgezet”: wielerkampioene Jilke (17) overwint kanker

Ze won bij de jeugd nationale titels op de weg en op de piste, maar het afgelopen jaar stond Jilke Michielsen (17) voor een veel zwaardere strijd: in september vorig jaar werd botkanker vastgesteld en wat volgde, waren maanden vol chemo en bestralingen. Onlangs kreeg ze echter goed nieuws: Jilke is kankervrij. En meteen wil ze alweer grenzen verleggen. “Ik

Lees meer »

Koning Filip is hoopvol na verkiezingen, maar roept op tot “hoogdringende” aanpak van begrotingstekort

Koning Filip ziet na de recente federale verkiezingen mogelijkheden voor politieke partijen en regio’s om toenadering tot elkaar te zoeken. Dat zegt hij in zijn jaarlijkse tv-toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Nu België op het “Europees strafbankje” zit en onder financieel toezicht staat vanwege buitensporig begrotingstekort, roept de koning ook op dat probleem “hoogdringend” aan te pakken.

Lees meer »