Nauwere samenwerking tussen Poetin en Kim Jong-un is een feit: Noord-Koreaanse elitesoldaten brengen bezoek aan Rusland

Een groep Noord-Koreaanse elitesoldaten in wording is op dit moment onderweg naar Rusland voor een officieel bezoek. Dat melden Noord-Koreaanse staatsmedia. Het bezoek is het eerste onderdeel van het strategische partnerschapsakkoord dat de Russische president Vladimir Poetin (71) en zijn Noord-Koreaanse bondgenoot Kim Jong-un (40) vorige maand hebben ondertekend. 

Meer krantenkoppen in België

Aantal zwemmers Bonapartedok in Antwerpen niet uitgebreid: “Voor de veiligheid en om je niet als sardienen in een blik te voelen” 

Na een evaluatie van de eerste Zalige Zwemdag in het Antwerpse Bonapartedok, is beslist om de capaciteit van het aantal zwemmers niet te verhogen. "We doen het vooral voor de veiligheid", zegt schepen voor Sport Peter Wouters (N-VA). "De 5 redders moeten het overzicht kunnen bewaren." Elke zwemzondag mogen 1.000 mensen zich verkoelen in het Bonapartedok.

Lees meer »

Enthousiaste zwemmers duiken in Antwerps Bonapartedok tijdens eerste Zalige Zwemdag: “Uitzicht op MAS is supercool!”

De zon schijnt, het Bonapartedok is opgeruimd en de waterkwaliteit is goedgekeurd: de omstandigheden zijn ideaal voor de zwemmers die tijdens de 1e van 7 Zalige Zwemdagen een plons wagen vlak bij het MAS in Antwerpen. Ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) had er zijn zwembroek voor aangetrokken: "Op termijn willen we het dok in de zomer permanent kunnen openstellen."

Lees meer »

GAIA protesteert tegen schapenkoers in Bekegem: “Maar het is folklore en een diervriendelijk event”

GAIA heeft een brief gericht aan het Ichtegemse gemeentebestuur met de vraag om de schapenkoers in Bekegem zondag te annuleren. Volgens de dierenrechtenorganisatie is deze activiteit wettelijk verboden. “We hebben een vergunning toegekend aan de organisatoren van de 3-Daagse Bekegem en zullen deze niet intrekken”, zegt schepen van Dierenwelzijn Geert Vandaele (Team Burgemeester).
The post GAIA protesteert tegen schapenkoers

Lees meer »