Nationale Loterij stuurt Jannie Haek op leiderschapstraining

21:00 De raad van bestuur van de Nationale Loterij bevestigt het vertrouwen in CEO Jannie Haek, maar stuurt hem wel op een leiderschapstraining. Het is een van de 30 maatregelen die worden getroffen na een … 

Meer krantenkoppen in België

‘Stationair onweer’ van acht uur lang zorgt voor zondvloed boven Doornik. Hoe kon dit ontstaan?

Donderdagnacht viel er op vele plaatsen in ons land overvloedig veel regen op korte tijd, met wateroverlast tot gevolg. Vooral de regio rond Doornik kreeg het zwaar te verduren. Daar viel bijna een maandhoeveelheid regen op enkele uren tijd. De onweerszone bleef daar acht uur aanslepen. Weerkundigen noemen dat een ‘stationair onweer’. Maar wat is dat precies en hoe ontstaat

Lees meer »

Nederlandse provincie overweegt wolf te laten neerschieten en vraagt om bossen te vermijden met kleine kinderen

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een oproep gedaan om niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing komt er na een mogelijk nieuw incident met een wolf woensdagochtend. Als DNA-onderzoek bevestigt dat het om hetzelfde dier gaat dat twee weken geleden een kind beet, wordt het dier mogelijk neergeschoten.

Lees meer »

Uitbatersduo Delhaize St. Rochus neemt nu ook Kortrijk Noord over én behoudt opening op maandagochtend: “Kijken er echt naar uit”

Op vrijdag 2 augustus verwelkomen Jeroen Demeersseman en Shalane Vandemaele, de nieuwe uitbaters van Delhaize Kortrijk Noord, hun klanten. De opening als zelfstandige Delhaize supermarkt is een belangrijk moment voor de nieuwe uitbaters, de meer dan 35 medewerkers en de klanten van Delhaize in de regio.
The post Uitbatersduo Delhaize St. Rochus neemt nu ook Kortrijk Noord over én

Lees meer »

LIVE. Biden en Harris verwelkomen drie door Rusland vrijgelaten Amerikanen – VS hadden Navalny bij uitwisseling gevangenen willen betrekken

Rusland en enkele westerse landen hebben donderdag 26 gevangenen geruild, waaronder de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich en de voormalige Amerikaanse marinier Paul Whelan. Dat zegt Turkije, dat de gevangenenruil coördineert. Het zou gaan om de grootste gevangenenruil tussen Rusland en het Westen sinds het einde van de Koude Oorlog. Volg alle updates over deze historische deal in onze liveblog.

Lees meer »

Levenslang veroordeelden mogen niet meer trouwen in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië zullen gedetineerden die wegens bijzonder zware moord levenslang in de gevangenis zitten niet meer kunnen trouwen. Wie in Engeland veroordeeld wordt tot een “whole life order”, en dus niet meer zal vrijkomen, mag achter de tralies in principe niet meer trouwen, noch een geregistreerde partnerschap aangaan.

Lees meer »