Miljardairsfamilie Wittouck zet nu ook in op de Koreaanse keuken

09:24 Na haar financieel succes met de Amerikaanse restaurantketen Cava zet de Belgische zakenfamilie Wittouck nu ook in op de Koreaanse keuken in de VS. 

Meer krantenkoppen in België

Expo zet Vigor Boucquet, de barokke Veurnse Vlaamse meester, in de kijker: “Het hoogtepunt van zijn carrière situeert zich tussen 1659 en 1668”

Het imposante Stad- en Landshuis op de Grote Markt dateert net zoals de werken van Vigor Boucquet (Veurne 1618/19-1677) uit de 17de eeuw en is de ideale locatie voor een overzichtstentoonstelling van deze barokke kunstenaar. Hij realiseerde zowel decoratieve als religieuze opdrachten, maar blonk vooral uit in zijn stofweergave en als portrettist.
The post Expo zet Vigor Boucquet, de

Lees meer »

Alina Mina (2) komt in het water terecht en overlijdt: “Ik riep nog dat ze moest wakker worden, maar ze reageerde niet meer”

Vrijdagmiddag raakte een tweejarig meisje uit Oostende vermist in de Nederlandse gemeente Nieuwkoop. Het meisje werd na een grote zoekactie levenloos teruggevonden in een sloot in de nabijheid van het huis van de ouders van Belal Ghairat (38), de papa van het meisje. De man was er met zijn gezin op familiebezoek. “Met haar dood verdween een stuk van ons

Lees meer »

“Kinderloze kattenvrouwen willen ons leven ellendig maken”: oude uitspraak van J.D. Vance duwt Republikeinse ‘running mate’ in defensief

De Republikeinse ‘running mate’ J.D. Vance ligt onder vuur vanwege een oude uitspraak, waarin hij beweerde dat "het land wordt geleid door een aantal kinderloze kattenvrouwen die zich ellendig voelen". Met die uitspraak verwees hij onder meer naar vicepresident Kamala Harris. De stelling lokt heel wat kritiek uit, onder meer van de bekende ‘Friends’-actrice Jennifer Aniston. Vance geeft aan dat

Lees meer »

Tea Radovic (Bevo Roeselare) topschutter in EK-finale U18

In het Roemeense Alba Blaj hebben de Young Yellow Tigers een schitterend Europees kampioenschap U18 gespeeld. Tijdens de poulefase zegevierden de Belgische tieners in zes van hun zeven duels.
The post Tea Radovic (Bevo Roeselare) topschutter in EK-finale U18 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse start-up wil foie gras vervangen door kweekvlees als ethisch alternatief voor omstreden ganzenlever

Foie gras van gekweekt vlees kan een ethisch alternatief zijn voor klassieke foie gras waarvoor ganzen gedwangvoerd worden. Dat zegt culinair journalist Jan Scheidtweiler. De Franse start-up Gourmey wil als eerste in Europa een gekweekte foie gras op de Europese markt brengen. EU-lidstaten Italië, Frankrijk, Hongarije en Oostenrijk zijn alvast kritisch over kweekvlees.

Lees meer »

Ozempic zou kunnen helpen om te stoppen met roken: “Hierdoor zouden hersenen ons niet meer ‘belonen’ na sigaret”

Het actieve bestanddeel van het diabetesmedicijn Ozempic, semaglutide, helpt om gewicht te verliezen en volgens een nieuwe studie zou het mogelijk ook helpen om te stoppen met roken. Al zijn specialisten nog voorzichtig. Er zijn aanwijzingen dat het middel ook kan helpen van andere verslavingen verlost te raken. “Maar vooralsnog is het niet raadzaam Ozempic voor te schrijven als rookstopmiddel.”

Lees meer »

Jonge fietser sterft bij aanrijding in Wervik

Op de drukke expresweg N58 in Wervik werd dinsdagmorgen een jonge fietser tijdens het dwarsen van de rijbaan gegrepen door een elektrische personenwagen Tesla en kwam hierbij om het leven. Het slachtoffer zou een 18-jarige jongen uit Kruiseke zijn.
The post Jonge fietser sterft bij aanrijding in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Romy Vandekerckove uit Torhout dingt naar titel Miss West-Vlaanderen: “Een fantastische ervaring”

Romy Vandekerckove uit Wijnendale-Torhout is geselecteerd voor de verkiezing van Miss West-Vlaanderen, de provinciale finale als mogelijk opstapje naar de Miss België-competitie. “Van de 21 West-Vlaamse meisjes stoten er drie door”, zegt ze. “Ik hoop er uiteraard bij te zijn. Mocht dat niet lukken, dan wil ik me graag toeleggen op modellenwerk.”
The post Romy Vandekerckove uit Torhout dingt

Lees meer »

OPROEP. Verloor je deze vakantie ook al jouw bagage?

Elke dag gaan er wereldwijd zo’n 26 miljoen koffers verloren, of zeven per duizend luchtvaartpassagiers. Is dit jou ook deze zomervakantie al overkomen op onze en/of internationale luchthaven? Als jij wenst te getuigen, stuur dan een bericht naar onze consumentenexperte Safia Yachou via [email protected]. Vergeet je telefoonnummer niet te vermelden.

Lees meer »