“Met een kiespubliek dat meer dan ooit naar extremen lonkt, was opgeven geen optie”

Georges-Louis Bouchez (MR), Mamixe Prévot (Les Engagés), Sammy Mahdi (CD&V) en Conner Rousseau (Vooruit) hebben dinsdag hun fiat gegeven om de echte federale regeringsonderhandelingen aan te vatten. Niets staat koning Filip in de weg om preformateur Bart De Wever (N-VA) woensdag tot formateur te promoveren.

 

Meer krantenkoppen in België

132 mensen even geëvacueerd uit flatgebouwen door uitgebrande pizzeria in Nieuwpoort: “Als deze brandgeur blijft, hopen we op een andere flat” 

Verschillende flatgebouwen aan het strand van Nieuwpoort werden in de nacht van zaterdag op zondag geëvacueerd door een brand die een Italiaans restaurant vernielde. Na een opvang van enkele uren mochten de 132 flatbewoners terugkeren, maar een aantal zocht meteen elders onderdak. “Wij blijven met de ramen open, tenzij deze geur blijft hangen”, zegt Patrick in de flat boven de

Lees meer »

Onze columniste Kim Gevaert over de dubbele kant van de openingsceremonie: “Je kan niet ineens zeggen: ‘Nu is het genoeg’”

De Olympische Spelen gaan vandaag traditiegetrouw van start met een spetterende openingsceremonie. Een gebeurtenis die veel atleten niet willen missen, maar toch zijn er ook sporters die de show aan zich voorbij laten gaan. Begrijpelijk, vindt onze columniste Kim Gevaert. “Het is toch veel staan en lang wachten, terwijl je als atleet lang en hard traint om er te staan

Lees meer »

Nazaten Galland-Lagae bezoeken ‘hun’ collectie in aardewerkmuseum van Torhout

Sinds enkele maanden beschikt het Museum Torhouts Aardewerk over de zogenoemde collectie Nossegem, een schenking van maar liefst 565 stukken Vlaams aardewerk door de nazaten van de familie Galland-Lagae. Emmanuël Hupin en zijn vrouw Anne Lagae besloten de hele familiecollectie, die zich in een herenwoning in Nossegem bevond (een deelgemeente van Zaventem), aan Torhout cadeau te
The post Nazaten

Lees meer »

Mama Fanny (33) verloor haar oudste zoontje (12) in zware crash bij Namen: “Sorry, lieve Mathias, voor de ruzie die we hadden”

Waken in het ziekenhuis bij haar twee jongste, zwaargewonde kinderen, terwijl ze de uitvaart van haar oudste zoon Mathias (12) moet regelen: dat is de onwezenlijke beproeving van Fanny Stark na de zware crash in Namen, waarbij ook haar ex, de vader van haar kroost, het leven liet. “Mijn hart doet letterlijk pijn”, getuigt Fanny, die het zichzelf niet vergeeft

Lees meer »

Lamsoor zorgt voor paars bloementapijt in Zwin Natuur Park: “Echte publiekstrekker en populair bij fotografen”

Momenteel komt de Lamsoor, ook wel de ‘zwinneblomme’ genoemd in de volksmond, tot bloei in de Zwinvlakte. Deze plant is typisch voor de schorren en vormt gedurende enkele weken, tot eind augustus een groot paars bloementapijt.
The post Lamsoor zorgt voor paars bloementapijt in Zwin Natuur Park: “Echte publiekstrekker en populair bij fotografen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ieperling Christophe (51) bakt wafels en spot sterren in New York: “Van Jennifer Aniston tot Trumps naakte cowboy”

Naakte betogers voor Palestina, opnames met Jennifer Aniston, de zingende cowboy van Trump, het huis van Madonna… Christophe Gantois kijkt zijn ogen uit in New York waar hij sinds kort ‘onze’ wafels bakt. “Aan een minimumloon, maar ik doe het niet voor het geld.”
The post Ieperling Christophe (51) bakt wafels en spot sterren in New York: “Van Jennifer

Lees meer »