Man uit Kruisem maand langer in de cel na mogelijk opzettelijke aanrijding van buurman

Een autobestuurder is door de raadkamer een maand langer in de cel geplaatst nadat hij eind juni in het Oost-Vlaamse Kruisem mogelijk opzettelijk inreed op zijn buurman, die later aan zijn verwondingen is overleden. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. 

Meer krantenkoppen in België

Emma Meesseman zag tegen Duitsland groot contrast met voorbereiding: “Niets lukte nog”

De Belgian Cats begonnen maandag met een valse noot aan de Olympische Spelen in Parijs. De Belgische basketbalvrouwen liepen in hun openingswedstrijd een blauwtje tegen olympische debutant Duitsland. Sterspeelster Emma Meesseman zag hoe de goede voorbereiding van de Cats door de vroege opdoffer meteen naar de prullenmand verdween.
The post Emma Meesseman zag tegen Duitsland groot contrast met voorbereiding:

Lees meer »

Auteur Ann Driessen gidst wandeling in thema van Karel Balduck in Veurne

In ‘De schat van Merkem’ schetst auteur Ann Driessen de lotgevallen van juwelier-koster Karel Balduck en zijn gezin tijdens WOI. Ze liet zich inspireren door het goed bewaarde en geïllustreerde dagboek van Balduck, die 28 jaar in Veurne heeft gewoond.
The post Auteur Ann Driessen gidst wandeling in thema van Karel Balduck in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sleihagekaarters huldigen hun kampioenen

Onlangs vond de kampioenenhuldiging van de Sleihagekaarters plaats in zaal Ogierlande in Gits. Voorzitter Leopold Velghe sprak een dankwoordje uit aan de kampioenen, maar ook aan alle 55 aanwezigen. “We willen ook het gemeentebestuur bedanken en in het bijzonder aan schepen Dimitri Carpentier die de mooie trofeeën overhandigde. Ook een grote dankjewel aan de bestuursleden
The post Sleihagekaarters huldigen

Lees meer »

Griekse prins Michaël (85) overleden

Prins Michaël van Griekenland en Denemarken is zondag overleden. Dat melden Griekse media. Hij overleed in een ziekenhuis in de Griekse hoofdstad Athene. De prins, die schrijver en historicus was, werd 85 jaar oud.

Lees meer »

Bekijk: vrijwilligers uit Italië beschilderen Italiaanse kerk van mijnwerkers in Waterschei met 14 Bijbelse taferelen

Vrijwilligers uit Italië zijn bezig met het beschilderen van de Italiaanse kerk in Waterschei (Genk). De 14 taferelen die ze schilderen aan de buitenkant van de kerk, beelden zogenaamde werken van barmhartigheid uit. De vrijwilligers maakten eerder ook al een fresco achter het altaar van de kerk en een veelluik van 11 iconen, waarvoor zelfs koningin Paola 2 jaar geleden

Lees meer »

President Biden in eerste toespraak nadat hij uit race stapte: “Persoonlijke ambitie kan redden van onze democratie niet in de weg staan”

President Joe Biden heeft de Amerikanen woensdagavond lokale tijd in een toespraak vanuit het Oval Office verteld dat het tijd is om “de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie”. De toespraak volgde op zijn aankondiging afgelopen zondag dat hij zich op 5 november niet opnieuw verkiesbaar stelt, maar zijn vicepresident Kamala Harris naar voren schuift als Democratisch presidentskandidaat.

Lees meer »

Twee weekends hinder op E313 door werken aan brug in Ranst

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt voor ernstige hinder op de E313 in Ranst tijdens de weekends van 9 tot 12 augustus en van 30 augustus tot 2 september. Er wordt dan gewerkt aan de bouw van de nieuwe brug van de Vaartstraat die over de snelweg komt. Het verkeer zal er van vrijdagavond tot maandagochtend in beide richtingen

Lees meer »

Gemeente ligt 50 kilometer van zee, maar wordt geteisterd door duizenden meeuwen: “Net een film waarin een sprinkhanenplaag plots alles overspoelt”

De inwoners van Hyndburn zien sinds kort enkel nog zeemeeuwen als ze naar de hemel boven hun huizen kijken. En dat is opmerkelijk: de Engelse gemeente is volledig omgeven door land en ligt op minstens 50 kilometer van de dichtstbijzijnde kust. De meeuwen worden echter aangetrokken door een vuilnisbelt die recentelijk werd uitgebreid en hebben er hun nesten gebouwd, waardoor

Lees meer »

Leerlingen STAP Ledegem krijgen diploma

De leerlingen van STAP afdeling Ledegem kunnen terugblikken op een geslaagd jaar. De voorbije maanden volgden ze lessen in zowel de vrije basisschool De Peereboom als in Ampe’s Gym. Daarbij konden ze kiezen uit verschillende instrumenten. Het jaar werd afgesloten met de diploma-uitreiking. Inmiddels kan er al ingeschreven worden voor het nieuwe jaar, via de
The post Leerlingen STAP

Lees meer »

Waterkwaliteit van Seine blijft zorgwekkend, triatleet Marten Van Riel accepteert noodscenario niet: “Zonder zwemmen twijfel ik of ik wel zou meedoen”

Minder dan 36 uur voor de start van de triatlon bij de mannen is de waterkwaliteit van de Seine nog steeds zorgwekkend. Zondag werd een geplande training alvast afgelast. Al zijn de vooruitzichten voor dinsdag beter, het noodscenario van een duatlon komt weer om de hoek kijken. En daar zijn de Belgen niet over te spreken.

Lees meer »

Sparta Dikkebus is gezond ambitieus voor nieuw seizoen

Komend weekend staan al de eerste bekermatchen op het menu. Sparta Dikkebus trekt naar KdNS Heule A. Coach Pascal Dermaux wil na de eindronde van vorig seizoen graag bevestigen.
The post Sparta Dikkebus is gezond ambitieus voor nieuw seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderlecht eerste competitieleider dankzij zege in blessuretijd

In een wedstrijd die zonder publiek afgewerkt werd, moest Anderlecht tot in de allerlaatste minuten wachten om die overwinning toch over de streep te trekken. Na wat geharrewar werkte Stroeykens een bal in de rebound binnen (1-0). STVV was te hard verzwakt om tegenstand te bieden, een inspiratieloos paars-wit is de eerste ploeg die kon winnen in het nieuwe seizoen

Lees meer »

Catherine Willaert runt hoevewinkel en picknickdienst in Zwevegem: “Ideaal gelegen, midden in een wandelgebied”

De zomer is het ideale moment om een lekkere picknick te organiseren, maar op de oude hoeve van Catherine Willaert in Sint-Denijs kan je het hele jaar door picknicken. Ze ontwikkelde er speciaal een seizoenskrat voor, die gevuld is met lokale en seizoensgebonden lekkernijen. Regen? Geen probleem, dan kun je in het droge genieten.
The post Catherine Willaert runt

Lees meer »