LIVE VOORBEREIDING. Club wellicht zonder internationals in Supercup tegen Union

Het EK voetbal is volop aan de gang, maar ook onze eersteklassers staan te popelen om eraan te beginnen. Alle ploegen zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2024-2025. Volg al het nieuws via onderstaande liveblog op de voet. 

Meer krantenkoppen in België

Gert Verhulst en James Cooke zijn in Plopsaland opnieuw een duo: “Wij zijn er altijd voor elkaar. Van dat soort vrienden heb je er niet veel.”

“Wij zijn de allerbeste vrienden,” zingen Gert Verhulst (56) en James Cooke (39) in ‘ZomerRevue’. Ze doen het in juli en augustus een keer of veertien op de planken van Plopsaland, uit volle borst: “Een beetje zoals Bert en Ernie, Samson en Gert, en Bassie en Adriaan.” Dat van die vriendschap klopt, maar constant op elkaars kap zitten zoals die

Lees meer »

Microsoft kampt opnieuw met storingen

Microsoft kampt opnieuw met storingen, deze keer met sommige Office-toepassingen en cloudservices. “We onderzoeken meldingen van problemen bij het verbinden met Microsoft-diensten wereldwijd”, zo heeft het techconcern meegedeeld.

Lees meer »

Gedenkmuur voor huisdieren aan kerkhof Herfelingen

Aan het kerkhof in Herfelingen (Herne) wordt volgende week een gedenkmuur voor huisdieren opgericht. De gemeente stelt via haar burgerbudgetten – subsidies die de inwoners zelf aan bepaalde projecten mogen toewijzen – 7.200 euro ter beschikking om het voorstel van de plaatselijke Rotary Club te realiseren.

Lees meer »

Recreatief padeltornooi aan het zwembad in Ieper: “Eerbetoon voor Patrick Benoot”

Op zondag 4 augustus organiseren Simon Boudry, Philip Lajoie en Yvan Cauwenberg voor de tweede keer een recreatief padeltornooi op de padelvelden bij het Ieperse zwembad. Tijdens het tornooi houden ze een minuut stilte voor de overleden schepen van Sport en hun padelmakker Patrick Benoot.
The post Recreatief padeltornooi aan het zwembad in Ieper: “Eerbetoon voor Patrick Benoot” appeared

Lees meer »

Celstraf voor vijftiger die politie bestookt met nodeloze oproepen en facturen in brand steekt: “We weten niet meer wat we met hem moeten aanvangen”

Een 54-jarige man uit Gistel is veroordeeld tot een celstraf van 11 maanden met uitstel voor belaging en afzetterij. Voor brandstichting ging de vijftiger maandagochtend vrijuit. Philippe H. bestookte tussen maart en november 2023 de politie en hulpdiensten met nodeloze oproepen. “Ter plaatse bleek er telkens niets aan de hand”, stelde procureur Saskia Schepens. “De beklaagde was gewoon dronken.”

Lees meer »

Emma Plasschaert begint met tegenvallende 25ste plaats aan olympische zeilrace, tweede regatta uitgesteld

Zeilster Emma Plasschaert uit Oostende is haar Olympische Spelen in Marseille donderdag begonnen met een teleurstellende 25ste plaats in de eerste regatta van de ILCA 6-categorie. De tweede regatta van de dag werd uitgesteld door de zwakke wind in Zuid-Frankrijk.
The post Emma Plasschaert begint met tegenvallende 25ste plaats aan olympische zeilrace, tweede regatta uitgesteld appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Natte farçe” en vooral ‘satanische’ sketch negatief onthaald: veel kritiek in internationale pers voor olympische opener

Werd de openingsceremonie van de Olympische Spelen in de media wereldwijd overwegend positief onthaald, dan was er ook menig kritische noot te noteren. Vooral vanuit katholieke hoek, dat in een opvallende sketch een imitatie zag op het Laatste Avondmaal, het schilderij van Leonardo da Vinci dat de laatste maaltijd van Jezus Christus met zijn discipelen voor zijn kruisiging vereeuwigt.

Lees meer »

Nederlandse provincie Utrecht wil probleemwolf afschieten en waarschuwt ouders met kleine kinderen

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een dringende oproep gedaan om voorlopig niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing geldt voor het bosgebied in de gemeenten Leusden, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en Zeist. In andere delen van de Utrechtse Heuvelrug geldt het advies om “zeer voorzichtig” te zijn.

Lees meer »