LIVE TOUR. Rit op gang gevlagd – Wout van Aert: “Deze etappe is erin gelegd om waaiers te trekken, maar er lijkt te weinig wind te staan”

Daags na de eerste rustdag in de Tour de France trekt het peloton van Orléans naar Saint-Amand-Montrond. Het parcours is nagenoeg vlak en dus zijn de sprinters allicht aan zet. Is het nu wel raak voor Jasper Philipsen of Arnaud De Lie? 

Meer krantenkoppen in België

“Vulgair, gênant en beschamend’: Franse presentatrice zwaar bekritiseerd na interview met olympische ruiter

Net als bij ons kunnen de Franse kijkers de Olympische Spelen op de voet volgen op tv. In de talkshow ‘Quels Jeux’ op France 2 bespreekt presentatrice Léa Salamé (44) dagelijks de sportieve prestaties, voert ze gesprekken met experts en interviewt ze deelnemende atleten. Het gesprek dat ze voerde met de Franse ruiter Stéphane Landois (30), die een zilveren medaille

Lees meer »

Radicale Britse moslimprediker Anjem Choudary veroordeeld tot levenslang

In het Verenigd Koninkrijk is de radicale moslimprediker Anjem Choudary dinsdag veroordeeld tot een levenslange celstraf wegens het leiden van een verboden “terreurorganisatie”, die betrokken zou zijn geweest bij verschillende dodelijke aanvallen de voorbije jaren. Hij moet daarvan zeker 28 jaar uitzitten, oordeelde de rechtbank in Londen.

Lees meer »

Randstad-oprichter en miljardair Frits Goldschmeding overleden

De Nederlandse miljardair en oprichter van uitzendconcern Randstad Frits Goldschmeding is op 90-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Randstad maandag gemeld. Goldschmeding behoorde al jaren tot de rijkste Nederlanders. In de Quote 500 stond hij vorig jaar op de derde plek met een vermogen van 5,8 miljard euro.

Lees meer »

Chinese waarschuwing aan Filipijnen over Amerikaanse raketten

Als de Filipijnen een recent afgesloten akkoord, bedoeld om de spanningen in de Zuid-Chinese Zee te doen afnemen, schenden, zal Peking “met vastberadenheid” reageren. Daarvoor heeft de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi zijn Filipijnse ambtgenoot Enrique Manalo gewaarschuwd.

Lees meer »

Serenity wil aula bouwen in Vredestraat in Wervik

Begrafenisonderneming Serenity uit Wervik heeft plannen om een aula uit te baten. Zaakvoerder Emmanuel Dekimpe had daarover in het stadhuis een voorbespreking met het schepencollege. Het is de bedoeling dat de bestaande vestiging in de Vredestraat verbouwd en uitgebreid wordt met een aula met voldoende zitplaatsen.
The post Serenity wil aula bouwen in Vredestraat in Wervik appeared first on

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar Thomas Huyghe: “Ik wist soms niet wat ik aan je had, jij waarschijnlijk ook niet hoe ik over jou dacht”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot Thomas Huyghe. De televisiemaker mag altijd antwoorden via [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar Thomas Huyghe: “Ik wist soms niet wat ik aan je had, jij waarschijnlijk ook niet hoe ik over jou dacht” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De ereplaats die Van Aert wél koestert: een medaille dankzij een grotere materiaalstunt dan zeven jaar geleden in Luxemburg

Het besluit van Wout van Aert na de Tour zes dagen geleden: “Ik ben geen favoriet voor de wegrit.” Over de tijdrit repte hij zelfs geen woord. Welaan, in een kletsnat Parijs nam hij alle risico’s door als enige met twee volle wielen te rijden… Brons als resultaat. “We hadden berekend dat het zeventien watt winst kon opleveren. Dit is

Lees meer »