LIVE TOUR. Massasprint lijkt onvermijdelijk, De Lie heeft af te rekenen met pech

Daags na de eerste rustdag in de Tour de France trekt het peloton van Orléans naar Saint-Amand-Montrond. Het parcours is nagenoeg vlak en dus zijn de sprinters allicht aan zet. Is het nu wel raak voor Jasper Philipsen of Arnaud De Lie? 

Meer krantenkoppen in België

Wie is TikTok-sensatie FabioW, op wiens muziek Erik Van Looy uit de bol gaat? “Binnen 5 jaar verkoop ik Sportpaleis uit”

Wie tegen de jongeren van nu ‘Ik had koud’ zegt, zal aangevuld worden met ‘brr brr’. En dat komt door de immer in een cowboyhoed gehulde TikTok-sensatie FabioW, de artiestennaam van rapper Sebastiaan Van Tilborgh (26). Met het nummer ‘GTA’ heeft hij zijn allereerste hit te pakken. “Ik denk dat ik over vijf jaar wel een Sportpaleis heb uitverkocht.”

Lees meer »

Fort Lapin uit Brugge: 100 procent West-Vlaams bieren

Zes bieren van brouwerij Fort Lapin uit Brugge mogen voortaan het label ‘100 procent West-Vlaams’ dragen. Brouwer Kristof Vandenbussche reageert tevreden: “Een logische keuze, omdat we al onze ingrediënten bij lokale landbouwers aankopen.”
The post Fort Lapin uit Brugge: 100 procent West-Vlaams bieren appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wanneer superlatieven plots tekortschieten”: Janus Coorevits en vriendin Laura zijn trotse ouders van Titus

Eind juli zijn Janus Coorevits, de wederhelft van de Compact Disk Dummies, en zijn vriendin Laura Vleugels trotse ouders geworden van hun zoontje Titus. Een maand geleden werd zijn broer Lennert en vriendin Ymke ook papa van een zoontje Tito.
The post “Wanneer superlatieven plots tekortschieten”: Janus Coorevits en vriendin Laura zijn trotse ouders van Titus appeared first on

Lees meer »

“Zoals een horrorfilm”: 17-jarige opgepakt voor steekpartij in Engeland – minstens acht gewonden, onder wie ook kinderen

De Britse politie heeft een 17-jarige jongen opgepakt en een mes in beslag genomen na een steekpartij in Southport, ten noorden van Liverpool. Minstens acht personen zijn gewond. Onduidelijk is of er ook slachtoffers zijn omgekomen. Volgens ‘The Liverpool Echo’ is minstens één persoon – wellicht een kind – overleden en zijn meerdere anderen kritiek. Ooggetuigen noemen het incident volgens

Lees meer »

Gouden huwelijk voor Herman en Maria

Herman Roelens (79) en Maria Gyssels (68), wonende in de Oude Zeedijkstraat in Kortemark, vierden onlangs hun gouden huwelijksjubileum.
The post Gouden huwelijk voor Herman en Maria appeared first on KW.be.

Lees meer »

17-jarige jongen net op tijd uit zee gered in Zeebrugge: “De kracht van de zee onderschat”

Een 17-jarige jongen is dinsdagavond aan de dood ontsnapt toen hij tijdens een avondlijke zwemsessie in een onbewaakte zone in nood kwam in Zeebrugge. Een strandganger merkte dat op en sloeg alarm. Het waren uiteindelijk instructeurs van de Icarus Surfclub in Zeebrugge die meteen op hun jetski sprongen en na 10 minuten de uitgeputte tiener zo’n 250 meter van de

Lees meer »

“Khartoem door seksueel geweld onveilig voor vrouwen”

De Soedanese hoofdstad Khartoem en aangrenzende steden zijn niet veilig voor vrouwen en meisjes, meldt Human Rights Watch (HRW) na onderzoek naar seksueel geweld. Het Soedanese leger en de paramilitaire groep Rapid Support Forces (RSF) zijn sinds april 2023 met elkaar in oorlog en maken zich volgens de mensenrechtenorganisatie beide schuldig aan seksueel geweld.

Lees meer »