LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Fans maken het gezellig in München – Deschamps: “Yamal en Williams uit comfortzone halen”

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk vanavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. De fans verzorgen alvast de sfeer. 

Meer krantenkoppen in België

“Verwacht een variatie van twintig topbieren”: vzw De Degustanten presenteert eerste Steekbierfestival in Diksmuide

Diksmuide staat bekend als stad van boter en kaas. En als het van de nieuwbakken vzw De Degustanten afhangt, mag daar in één adem ‘bier’ aan worden toegevoegd. Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus organiseert deze vereniging namelijk haar eerste Streekbierfestival op de Grote Markt. De organisatoren hebben ook aandacht voor wie liever geen bier drinkt.
The post

Lees meer »

Nieuwe autopomp voor de brandweer van Ardooie

Vanaf nu beschikt de Ardooise brandweerpost over een nieuwe autopomp. De nieuwe wagen zal eerstdaags in het straatbeeld verschijnen in de zone Midwest. Er volgt nu een opleiding. Na de vakantie zal de autopomp operationeel worden ingezet bij de interventies van de brandweer. (foto JM)
The post Nieuwe autopomp voor de brandweer van Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

FBI bevestigt dat oor van Donald Trump geraakt werd door kogel

De Amerikaanse veiligheidsdienst FBI heeft vrijdag bevestigd dat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wel degelijk aan het oor geraakt werd door een “volledige of gefragmenteerde” kogel bij de moordpoging op Trump op 13 juli tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania.

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Hij moet de waarde van geld kennen”: prins Laurent reageert op jetsetvakantie van zoon Aymeric

Geen zomervakantie voor prins Laurent (60), zo vertelt de Monseigneur ons zelf. Hij is alleen thuis in Tervuren achtergebleven, terwijl zijn vrouw prinses Claire (50) en hun drie kinderen in het zuiden van Frankrijk zitten, bij koning Albert en koningin Paola. Zoon Aymeric (18) zet intussen de bloemetjes buiten in het nachtleven van het mondaine Saint-Tropez. “Maar hij doet ook

Lees meer »

Roadtrip eindigt in het ziekenhuis voor Wim: “Voeten stonden haast letterlijk in brand. De vellen huid vlogen er af”

De roadtrip van Wim Oversteyns (47) en zijn gezin in de Verenigde Staten eindigde in Death Valley, een van de heetste plaatsen op aarde. Bij een fotoshoot in het adembenemende decor verloor de Wijnegemnaar zijn teenslippers waarna hij brandwonden in de tweede graad opliep aan zijn voetzolen. Wim belandde in Las Vegas op de spoedafdeling en hoopt woensdag terug naar

Lees meer »

Nieuw Unesco-werelderfgoed: een vroegchristelijk klooster in Gaza en de Markiezeneilanden, bekend van Jacques Brel

De archeologische resten van het klooster van Sint-Hilarion-Tell Umm Amer in de Gazastrook (4e eeuw) zijn ingeschreven op de Unesco-lijst van werelderfgoed. Dat gebeurde met een spoedprocedure, op initiatief van ons land. Ook nieuw op de lijst van werelderfgoed: de Markiezeneilanden in de Stille Zuidzee, waar zanger Jacques Brel en schilder Paul Gauguin begraven liggen.

Lees meer »