LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Nederlandse golfer wint kort geding, maar mag tóch niet naar Olympische Spelen

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Joeri J., verdachte van moord op echtgenote Zoë Snoeks (33), vrijgelaten

Joeri J. (34), die wordt verdacht van de moord op zijn vriendin Zoë Snoeks (33) uit Meerhout, is na een jaar cel vrijgelaten. Dat schrijft Nieuwsblad. Zoë viel begin november 2021 van een rots in de Ardennen. Volgens Joeri ging het om een ongeluk, maar haar familie heeft die piste nooit geloofd. De man is vrij zonder enkelband of voorwaarden,

Lees meer »

Meisjes vapen voor het eerst evenveel als jongens: “Ze zijn goedkoop, hebben een flashy design en verschillende smaakjes”

Roken was lange tijd eerder iets voor jongens dan voor meisjes. Maar die verschillen zijn grotendeels verdwenen: beide geslachten vertonen tegenwoordig een gelijklopend rook- en vapegedrag. Dat blijkt uit een bevraging bij ruim 7.500 jongeren van 12 tot 18 jaar door het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) en het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Lees meer »

Seniorenraad Oostrozebeke overhandigt verlanglijstje aan partijen

De Oostrozebeekse senioren beschikken over een hardwerkende seniorenraad. Met de gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet heeft die niet stilgezeten: ze overhandigde een memorandum aan de lijsttrekkers van de partijen.
The post Seniorenraad Oostrozebeke overhandigt verlanglijstje aan partijen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dodental door orkaan Helene loopt op naar 162

In het zuidoosten van de Verenigde Staten kampen inwoners nog steeds met de gevolgen van de dodelijke tropische storm Helene. Uit de jongste balans van tv-zenders CNN en NBC blijkt dat het noodweer zeker aan 162 inwoners het leven heeft gekost. De storm, die als orkaan van de op een na hoogste categorie donderdagavond aan land ging in de staat

Lees meer »

“Heet hangijzer in Anzegem dat snakt naar ademruimte”: Recente cijfers tonen aan dat doorgaand zwaar vrachtverkeer blijft toenemen

Uit recente cijfers van het kabinet van voormalig minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) blijkt dat het doorgaand zwaar vrachtverkeer in Anzegem blijft toenemen. Er is een stijging van maar liefst 34,8% in slechts twee jaar tijd. Dat betekent dat de Kerkstraat overdag om de twee minuten een vrachtwagen te slikken krijgt op een doordeweekse werkdag.
The post

Lees meer »