LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Problemen op Duitse spoorwegen teisteren Oranje – Kane: “Zal lastige opgave worden”

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn? 

Meer krantenkoppen in België

Wie is de echtgenoot van presidentskandidaat Kamala Harris, de man die zich helemaal wegcijfert voor haar?

Als Kamala Harris de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint, zal er voor de allereerste keer in de geschiedenis geen first lady te vinden zijn in het Witte Huis. Haar echtgenoot, Doug Emhoff, zal de titel ‘first gentleman’ krijgen. Maar wie is deze man die holderdebolder verliefd werd op Kamala en haar de dag nadat hij haar ontmoet had, al een lijst stuurde

Lees meer »

Hoe artificiële intelligentie sporters naar een hoger niveau kan tillen

Sneller, hoger, sterker: tijdens de Olympische Spelen proberen de atleten hun grenzen te verleggen. Dat doen ze ook dankzij artificiële intelligentie (AI), die helemaal doorbreekt in de sportwereld. Zo zegt zelfs het aantal milliseconden tussen twee hartslagen iets over de fysieke paraatheid, of kan er een strijdplan worden uitgetekend voor een race. Al zijn er ook risico’s aan verbonden: "Ook

Lees meer »

Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer verbondenheid

“Neos is een vereniging waar iedere 55-plusser, die actief in het leven staat én van een stukje cultuur en andere interessante activiteiten wil genieten, zich thuis zal voelen”, zegt Rudy Pattyn, voorzitter van de lokale afdeling. Onlangs sloten ruim 80 leden het voorbije werkjaar af met een ‘Zomerhappening’ in kasteel Wallemote.
The post Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer

Lees meer »

Auteur Ann Driessen gidst wandeling in thema van Karel Balduck in Veurne

In ‘De schat van Merkem’ schetst auteur Ann Driessen de lotgevallen van juwelier-koster Karel Balduck en zijn gezin tijdens WOI. Ze liet zich inspireren door het goed bewaarde en geïllustreerde dagboek van Balduck, die 28 jaar in Veurne heeft gewoond.
The post Auteur Ann Driessen gidst wandeling in thema van Karel Balduck in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is supergoed voor mijn eerste Spelen”: Roos Vanotterdijk blinkt van trots als tiende met BR in halve finale 100m vlinder

Roos Vanotterdijk (19) heeft haar afspraak met de Spelen niet gemist. Een finale op de 100m vlinder bleek nét iets te hoog gegrepen, maar als tiende in de halve finale met een nieuw BR (57.25) mag ze van een ijzersterk olympisch debuut spreken. Kort voor haar race vernam ze ook het goud van Evenepoel: “Natuurlijk geeft zoiets energie.”

Lees meer »

Historisch kuiken overleden, maar nu huppelt al nieuw kuiken bij flamingo’s Bellewaerde: “We hebben het anders aangepakt”

Het historisch kuiken is niet meer: de eerste flamingo in twintig jaar overleed enkele dagen na de geboorte in het Ieperse Bellewaerde Park. Intussen is een tweede kuiken geboren, dat wel goed aansterkt en vrijdag voor het eerst uit het nest kroop.
The post Historisch kuiken overleden, maar nu huppelt al nieuw kuiken bij flamingo’s Bellewaerde: “We hebben het

Lees meer »

Klief neemt nieuw toestel voor mammografie in gebruik

Bij Klief in Mariakerke (Oostende) werd een nieuw toestel in gebruik genomen voor radiografie van de borst. “Daardoor kunnen we nog gedetailleerdere borstonderzoeken uitvoeren”, luidt het.
The post Klief neemt nieuw toestel voor mammografie in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe geraak je met de trein in Parijs?

Door een gecoördineerde sabotageactie langs het Franse hogesnelheidsnet is het treinverkeer van en naar Parijs sterk verstoord. De sneltreinen moeten langs het klassieke net, waardoor ze met een lagere snelheid rijden.

Lees meer »