LIVE FORMATIE. Vlaams formateur Diependaele (N-VA) over kritiek Vooruit en CD&V op formatie: “Logisch dat er wrijvingen zijn”

Na de verkiezingen zijn de formatiegesprekken uit de startblokken geschoten. Volg de onderhandelingen en ander politiek nieuws op de voet via onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Stranduitbater Christoph (54) merkt verloren gelopen meisje (11) op na urenlange zoekactie: “Ze had zich net op een ligbedje gezet, zo uitgeput was ze”

Aan het strand van Knokke-Heist was er woensdagavond grote paniek toen een 11-jarig meisje vermist is geraakt nadat ze voor het laatst in zee was gezien. Haar ouders sloegen alarm en konden na een grote zoekactie van een tweetal uur hun dochter opnieuw in de armen sluiten. “Toen ze haar mama zag, begon ze meteen te wenen”, vertelt Christoph van

Lees meer »

Extreme hitte eist jaarlijks ruim 175.000 levens in Europa

Jaarlijks sterven in Europa, een van de snelst opwarmende regio’s van de wereld, ruim 175.000 mensen aan de gevolgen van extreme hitte. Dat meldt de Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). "Hittestress is de belangrijkste oorzaak van klimaatgerelateerde sterfte in Europa", schrijft de directeur van WHO Europa.

Lees meer »

Technische Scholen Mechelen koopt bedrijfsgebouw op Douaneplein: “Ideaal voor auto- en houtopleidingen”

Technische Scholen Mechelen (TSM) koopt een gebouw van transportbedrijf Ninatrans op het Douaneplein om er opleidingen in onder te brengen waarvoor veel praktijkruimte nodig is. "Voor onder andere onze auto- en houtopleidingen is een locatie net buiten het stadscentrum ideaal", zegt technisch adviseur en coördinator van de scholengroep Christoph Bernaerts. Ten vroegste in september 2026 zal de campus opengaan.

Lees meer »

Vluchten vertraagd, vliegtuigen kapot: wat is er aan de hand bij TUI?

Weer hebben reizigers die met TUI vanuit Zaventem op vakantie wilden vertrekken, urenlang moeten wachten op hun vlucht. En intussen kan TUI niet meer vanuit Antwerpen vliegen, omdat alle drie vliegtuigen defect aan de grond staan. Of hoe de luchtvaartmaatschappij dé pechvogel van het vakantieseizoen lijkt te zijn. Wat is er juist aan de hand? “Mijn inschatting is dat dit

Lees meer »

Blueness van Sergio Herman en familie Dheedene sluit de deuren: “De markt voor fine dining is verzadigd in Antwerpen”

De familie Dheedene en de Sergio Herman Group hebben samen beslist om restaurant Blueness te sluiten. De zaak met Japanse flair in de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen – naast Le Pristine – opende de deuren in de lente van 2022, maar bleek de verwachtingen nooit helemaal waar te kunnen maken. In de plaats komt het Verso Café terug, een laagdrempeliger

Lees meer »