Leuvense politie controleert taxichauffeurs na Rock Werchter, 1 bestuurder op de vingers getikt omdat hij zijn bril niet droeg

In de nacht van zondag op maandag heeft de Leuvense politie aan het station een controleactie gehouden op taxi’s, in samenwerking met onder andere de arbeidsinspectie. 37 taxi’s werden gecontroleerd. Alle bestuurders legden een negatieve ademtest af, maar de politie stelde wel enkele andere inbreuken vast. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Democraten willen Kamala Harris eerder nomineren als presidentskandidaat

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

Radicale Britse moslimprediker Anjem Choudary veroordeeld tot levenslang

In het Verenigd Koninkrijk is de radicale moslimprediker Anjem Choudary dinsdag veroordeeld tot een levenslange celstraf wegens het leiden van een verboden “terreurorganisatie”, die betrokken zou zijn geweest bij verschillende dodelijke aanvallen de voorbije jaren. Hij moet daarvan zeker 28 jaar uitzitten, oordeelde de rechtbank in Londen.

Lees meer »

Tadej Pogacar is als een held onthaald in thuisland Slovenië, blik gaat nu volledig op WK (en niet op Olympische Spelen)

Het zijn drukke dagen voor Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). Zondag kroonde de Sloveen zich nog met veel overmacht tot eindwinnaar in de Tour de France, twee dagen later kwam hij in actie tijdens het Natourcriterium in het Nederlandse Surhuisterveen. Pogacar won daar voor Jasper Philipsen. Vandaag volgde er een huldiging in zijn thuisland. Pogacar komt niet in actie op

Lees meer »

Red Lions plaatsen zich tegen Australië met derde zege op rij voor kwartfinales

De Red Lions (FIH-4) hebben zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales van het olympisch hockeytoernooi op de Spelen in Parijs. De Belgische hockeymannen, de titelverdedigers, wonnen in het Stade Yves-du-Manoir in Colombes ook hun derde groepswedstrijd tegen Australië (FIH-3) met 2-6.
The post Red Lions plaatsen zich tegen Australië met derde zege op rij voor kwartfinales appeared first on

Lees meer »

Sint-Victorbrood voor 75 huisgezinnen in Komen

Naar aanleiding van de naamdag van Sint-Victor, de patroonheilige van de molenaars, werden door het Comité Moulin Soete vzw in de vroege morgen van 21 juli huisbezoeken gebracht aan ouderen en alleenstaanden van Ten Brielen.
The post Sint-Victorbrood voor 75 huisgezinnen in Komen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wit-Rusland verleent gratie aan terdoodveroordeelde Duitser

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verleent gratie aan een Duitser die in het land ter dood veroordeeld werd voor “terrorisme” en “huurlingenhandel”. Dat heeft hij dinsdag beslist, meldt het staatspersagentschap Belta. De Duitser had eerder een vraag tot gratie naar de president gestuurd, aldus de Wit-Russische geheime dienst KGB.

Lees meer »

Kamala Harris gebruikt nieuwe tactiek en schildert Trump nu af als “raar” en “creepy”

De Amerikaanse Democraten hebben een nieuwe manier om Republikeins presidentskandidaat Donald Trump en zijn running mate JD Vance te omschrijven. Zowel vicepresident Kamala Harris als enkele andere hooggeplaatsten binnen de partij schilderen de twee nu consequent af als “raar” en “creepy”. Trump zelf laat zich niet onbetuigd en noemt Harris – die vermoedelijk zijn uitdager wordt in november – “kwaadaardig”,

Lees meer »