Leiepark officieel geopend als belevingspark

“Ik verklaar hierbij het Leiepark officieel geopend!” Met statige woorden startte burgemeester Alice Leeuwerck met een rondleiding door het gemeentepark.

Hoewel het park al langer dan vandaag voor het publiek toegankelijk is, werd bewust gewacht met het houden van een officieel moment. “Het is van dag één de bedoeling geweest om van het gemeentepark een echt belevingspark te maken. Een perfecte combinatie van ontspanning, speelplezier en natuurlijke rust.”

Speelzone

“Ondertussen kunnen we trots zeggen dat het is afgewerkt. Er is een speelzone met speeltuigen voor de kinderen, er is plaats voor kunst, er is een hondenweide en er is zelfs een gigantisch schaakspel voorzien. De ecologische toets is nooit ver verwijderd want voor het beheer van het gras, wordt gebruik gemaakt van schapen.”

The post Leiepark officieel geopend als belevingspark is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Goedele Wachters over haar toekomst als nieuwsanker: “Ik ga niet zoals Martine Tanghe door tot mijn pensioen”

Al 17 jaar zit VRT-journaalanker Goedele Wachters (49) in haar vertrouwde nieuwsstudio, maar voor twee weken ruilt ze die nu in voor de Sporza-studio. Ze loodst de kijker door de avondlijke live-actie van de Olympische Spelen. In ‘Story’ vertelt ze uitgebreid over deze ‘vakantiejob’, haar toekomst bij de nieuwsdienst en hoe ze omgaat met online haatberichten. “Ik besef dat niet

Lees meer »

Handdruk en foto met paus afgeblazen, maar 12 Zonhovense misdienaars genieten toch van eucharistieviering in Vaticaanstad

Als enige Belgen hebben 12 misdienaars uit Zonhoven een eucharistieviering bijgewoond die werd voorgegaan door de paus. De viering op het Sint-Pietersplein vormde het hoogtepunt van de pelgrimstocht voor misdienaars. Er werden meer dan 50.000 aanwezigen verwacht. Lange tijd leek het Limburgs gezelschap uitgekozen om met de paus op de foto te gaan, maar die afspraak viel in het water.

Lees meer »