Krak van Gistel Rani Vincke (24) mag naar Spelen in Parijs: “Nu vooral genieten”

Knappe prestatie van de Krak van Gistel Rani Vincke (24): ze mag de Belgian Rockets, zeg maar het 4×100 meter-team, vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Parijs. “Er valt heel wat druk van mijn schouders.”

Op het Europees kampioenschap atletiek in Rome midden juni liepen Rani Vincke, Rani Rosius, Elise Mehuys en Delphine Nkansa hun beste prestatie van het jaar met 42”85’. Daarmee zaten ze net in de top zestien van de olympische ranking die recht heeft op een ticket richting Parijs. Maar tot en met eind juni konden andere landen proberen om alsnog beter te doen.

Verlossend nieuws

Het was nagelbijten, maar onlangs ontvingen Rani en co het verlossende nieuws. “Ik was zó blij”, glundert ze. “We hadden het nieuws via Instagram vernomen en een paar uur later viel er een bevestigingsmail in de bus. Daarna belden alle meisjes naar elkaar via Whatsapp om in de vreugde te delen. Kijk, op het EK in Rome was er sprake van veel stress: het was tenslotte onze laatste kans om ons te kwalificeren.”

De rest is geschiedenis, nu is het kwestie van trainen. De Spelen starten al op 26 juli, van 1 tot en met 11 augustus vinden de atletieknummers plaats. Veel tijd om te rusten, heeft Rani Vincke dus niet. “Ik ben al voorbereid, hoor, het seizoen is immers nog bezig. Zolang een ticket naar de Spelen mogelijk was, bleef ik trainen. Ik moet er nu voor zorgen dat ik geen blessures oploop – uit voorzorg liet ik afgelopen zaterdag een wedstrijd aan me voorbijgaan.”

Meten met de top

“Op de Spelen zelf wil ik vooral genieten. Het was al bijna onmogelijk om ons te plaatsen en we hebben ontzettend hard gewerkt om er te geraken. Alles wat nu komt, is een extraatje. Misschien kunnen we nog beter doen dan op het EK. De beste estafettelanden zullen van de partij zijn en we willen ons daarmee meten. We zijn nog een jong team, hopelijk is dit dus niet de laatste keer dat we naar de Spelen mogen.”

Ook de familie van Rani zal van de partij zijn. “Ze hadden sowieso een tripje naar Parijs gepland”, knipoogt de sprintster nog.

The post Krak van Gistel Rani Vincke (24) mag naar Spelen in Parijs: “Nu vooral genieten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Indische dj Roop – die lesgeeft op plaatselijke Tomorrowlandschool – debuteert in Boom: “Mijn collega’s dachten dat ik gek was geworden”

Hij geeft al jaren muziekles op de Music & Arts School in Kolkata, en mocht z’n kunnen al etaleren op festivals in z’n thuisland. Maar een buitenlands optreden, laat staan een plekje op de affiche van Tomorrowland: die eer viel dj Roop nog niet eerder te beurt. Tot nu. De Tomorrowland Foundation haalde hem naar België, en liet hem tijdens

Lees meer »

Reliek van jonge gelovige Carlo Acutis passeert in Zonhoven: gelovigen verzamelen voor misviering voor ‘God’s influencer’

In Zonhoven zijn gelovigen samengekomen voor een bijzondere misviering in teken van Carlo Acutis. De Brits-Italiaanse tiener staat bekend als God’s influencer en is de eerste millennial die heilig zal worden verklaard. In de aanloop naar zijn heiligverklaring houdt een reliek van zijn hart deze zomer halt in verschillende plaatsen in Europa. Vandaag was België aan de beurt in de

Lees meer »

KIJK. Broeierige beats tijdens set Kat Kerkhofs op Tomorrowland

Het is ook vandaag warm op Tomorrowland, en dat hebben de fans van Kat Kerkhofs (35) geweten. De presentatrice mocht – na twee eerdere passages in De Schorre – opnieuw het beste van zichzelf geven in de Rave Cave, zowat het kleinste podium op het terrein. Heel wat feestvierders moesten de set van Kat noodgedwongen buiten volgen. “Maar dat hebben

Lees meer »

IN BEELD – Première ‘Hot Summer Night’ in Het Witte Paard in Blankenberge: sterke show mét een showpiloot én échte polonaise!!!

De nieuwe avondshow ‘Hot Summer Night’ van Het Witte Paard in Blankenberge is er één om duimen én vingers bij af te likken. De internationale acts zijn supersterk, inclusief wat die showpiloot met zijn ‘stuntvliegtuig’ bracht én ook wat Rubel Medini voorstelde. Jaren geleden stond Rubel al in HWP en sindsdien volgen we hem tijdens zijn internationale carrière.
The

Lees meer »

Zware celstraffen voor verantwoordelijken dodelijke overstromingen Libië

In Libië heeft een rechtbank 12 ambtenaren veroordeeld voor de dambreuken en de daaropvolgende overstromingen bij de kuststad Derna. Bij die ramp kwamen in september vorig jaar duizenden mensen om het leven. De 12 veroordeelden krijgen celstraffen van 9 tot 27 jaar. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor het slechte beheer van de dam en de gevolgen daarvan.

Lees meer »

Bezoeker wordt onwel tijdens optreden 2Fabiola op Tabaksommegang en sterft even later in ziekenhuis

Zondag rond 18 uur legde 2Fabiola hun optreden stil op het terrein van Tabaksommegang, gelegen gedeeltelijk op het grondgebied Meulebeke en Ardooie, nadat een bezoeker onwel was geworden. De dienst 100 en MUG waren vlug ter plaatse. De bezoeker werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij even later is overleden.
The post Bezoeker wordt onwel tijdens optreden 2Fabiola op

Lees meer »

Deel Boezingestraat weer in twee richtingen tijdens bouwverlof

Door het bouwverlof zal er tot en met zondagavond 11 augustus niet gewerkt worden in de Boezingestraat. In die periode zal het verkeer tussen de verkeerslichten en de inrit van het sportcentrum in beide richtingen toegelaten worden.
The post Deel Boezingestraat weer in twee richtingen tijdens bouwverlof appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Kamala is brat”: campagne van Kamala Harris slaat aan bij Gen Z, maar kan dat blijven duren?

Nauwelijks enkele dagen na de aankondiging van president Joe Biden om uit de race naar het presidentschap te stappen, is zijn mogelijke opvolger Kamala Harris niet meer weg te slaan van het scherm. Ook op social media is Harris alomtegenwoordig. Door de populaire Britse popster Charli XCX wordt ze ‘brat’ genoemd, en overal circuleren filmpjes van haar ‘kokosnootboom’-uitspraak. Haar campagne

Lees meer »