Koperdief is auto kwijt na arrestatie

“Ik zou graag mijn auto terugkrijgen, anders raak ik niet aan een job.” Een 36-jarige man uit Staden zag zijn Peugeot Partner in beslag genomen nadat hij na een diefstal van koperkabels in Roeselare kon tegengehouden worden. Zijn ‘partner in crime’ op de passagiersstoel bleek nog wat meer op zijn kerfstok te hebben. De smeekbede bleek tevergeefs.

In de nacht van 12 op 13april konden Dempsey P. (36) en Ashley N. (26) bij een controle tegengehouden worden. Het licht van hun Peugeot Partner deed het niet. In de koffer bleek een grote hoeveelheid koperen kabels te liggen. “Van mijn opa”, bleef P. volhouden. “Van een diefstal in een leegstaand gebouw”, gaf N. toe.

Verbeurd verklaard

Verder onderzoek maakte duidelijk dat N. ook nog minstens 4 fietsen en een e-step had gestolen. De openbare aanklager vorderde voor hem 10 maanden cel, de rechter gaf er hem 6. Dempsey P. komt er met 5 maanden cel en een boete van 240 euro vanaf maar hoorde zijn Peugeot Partner wel degelijk verbeurd verklaard worden. Hij stond na een vorige veroordeling nog altijd onder voorwaarden. Ashley N. kwam niet voor de rechter opdagen. (LSi)

The post Koperdief is auto kwijt na arrestatie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee kinderen omgekomen bij steekpartij tijdens jeugdkamp in Engeland, negen kinderen gewond van wie zes kritiek, ook twee volwassenen kritiek

Er zijn twee kinderen omgekomen bij een steekpartij tijdens een Taylor Swift-jeugdkamp in Southport, een kustplaats op 30 kilometer ten noorden van Liverpool. Negen kinderen raakten gewond en zes zijn in kritieke toestand. Ook twee volwassenen zijn kritiek. De Britse politie heeft een 17-jarige jongen opgepakt. Hij wordt beschuldigd van moord.

Lees meer »

LIVE F1. Incidentloze start, pakt Max Verstappen uit met een spectaculaire inhaalrace in GP van België op Spa-Francorchamps?

De eerste helft van het F1-seizoen zit er bijna op. Maar eerst gaan alle ogen op de GP van België in Spa Francorchamps. Wereldkampioen Max Verstappen won de vorige drie edities op zijn lievelingsparcours, maar zit niet in zijn allerbeste vorm én heeft bovendien een gridstraf van tien plaatsen gekregen. Hij start vanop de elfde plek. De pole is voor

Lees meer »

LIVE JUDO. ‘Geërgerde’ Gella Vandecaveye ziet hoe Casse olympisch geluk wéér niet aan zijn kant heeft: “Je kan er úren over discussiëren”

Geen (halve) finale voor Matthias Casse op de Olympische Spelen. In de kwartfinale ging de judoka in de klasse tot 81 kilogram onderuit tegen de Japanner Nagase, die hem drie jaar geleden op de Spelen in Tokio ook al vloerde – toen in de halve finale. Casse dingt nu via de herkansingen nog naar het brons, maar had ongetwijfeld op

Lees meer »