KIJK. Rechtszaak tegen Alec Baldwin officieel gestart: acteur riskeert achttien maanden cel

Het proces tegen Alec Baldwin (66) is dinsdag officieel van start gegaan en zal naar verwachting tien dagen duren. De acteur staat terecht voor onopzettelijke doodslag naar aanleiding van een fataal schietincident op de set van de film ‘Rust’ in 2021, waarbij een cameravrouw tragisch om het leven kwam. 

Meer krantenkoppen in België

Jennifer Aniston haalt uit naar running mate Trump nadat die het neerbuigend heeft over “kinderloze kattenvrouwen”

Actrice Jennifer Aniston heeft op Instagram woedend gereageerd op een uitspraak van J.D. Vance, de running mate van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump. In een interview met ‘Fox News’ uit 2021 dat deze week opnieuw opdook en viraal ging, haalde Vance uit naar mensen zonder kinderen. Hij zei dat ze geen recht hebben om mee de toekomst te bepalen.

Lees meer »

“Er is nog steeds veel verdriet”: 1 jaar geleden overleed Bea Van der Maat

Exact één jaar geleden moest Vlaanderen afscheid nemen van presentatrice en zangeres Bea Van der Maat. Zij koos op 62-jarige leeftijd voor euthanasie nadat ze in 2022 de diagnose ALS kreeg. Collega’s Willy Sommers (71) en Koen Crucke (72) en boezemvriend Showbizz Bart (46) denken met warme gevoelens aan haar terug. “Haar positiviteit leeft verder in haar familie.”

Lees meer »

ONS RAPPORT. Onze F1-watcher geeft de coureurs punten voor de Grand Prix van België: “Wat is er aan de hand met dit toptalent?”

De Grand Prix van België, editie 2024, behoort alweer tot het verleden. Door een diskwalificatie bij George Russell pakte ploegmaat Lewis Hamilton de zege. Onze F1-watcher Joost Bolle deelde alweer punten uit en gaf één coureur een buis. “Bedroevend was het.” Max Verstappen krijgt na zijn inhaalrace dan weer een hoge score. “Wat een race van de wereldkampioen.”

Lees meer »

Laatste nog werkende stoomgraanzuiger ter wereld weer even in Antwerpen

De laatste nog werkende stoomgraanzuiger ter wereld is weer een paar weken in Antwerpen. Hij ligt aan het Bonapartedok, naast het MAS. Tot 1984 werd hij ingezet in de haven om granen over te laden van het ene schip naar het andere. Nadat de stoomgraanzuiger werd gerestaureerd, ligt het gevaarte in Rotterdam. Tijdens de Museumnacht zal hij nog eens effectief

Lees meer »

Chiro Sellewie op kamp in Veldhoven

Sinds ‘mensenheugenis’ trekken de twee Chirogroepen uit Sellewie van 21 tot 31 juli op kamp. Ook dit jaar was dit zo en de groepen trokken naar het Nederlandse Veldhoven. Voor de verplaatsing werd de trein gekozen. Bagage en alle voorraden en uitrusting gingen in een grote vrachtwagen. “Wij hebben alles keurig voorbereid en de meeste
The post Chiro Sellewie

Lees meer »

Liveblog Olympische Spelen – Rapper Snoop Dogg draagt olympische fakkel, Belgische delegatie “wil beter scoren dan in Tokio”

Vanavond wordt tijdens een grote openingsceremonie in hartje Parijs het officiële startschot gegeven van de Olympische Spelen. De dag begint echter dramatisch. Na doelgerichte brandstichtingen afgelopen nacht op het Franse spoor is het TGV-netwerk ernstig verstoord. Het BOIC heeft zijn sportieve ambitie uitgesproken: "Beter scoren dan in Tokio." Toen behaalde de Belgische delegatie 7 medailles.

Lees meer »