Jongeman zwaargewond bij steekpartij in trein tussen Brussel-Centraal en Brussel-Zuid

Maandagavond is een minderjarige jongeman zwaargewond geraakt bij een steekpartij die zich heeft voorgedaan op een trein tussen Brussel-Centraal en Brussel-Zuid. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De politie kon vier minderjarige verdachten oppakken.

 

Meer krantenkoppen in België

Geinz publiceert boek met cartoons over Olympische Spelen: “Van buiklopen tot wortelschieten”

Cartoonist Geinz, in het dagelijks leven bekend als Frits Deblieck (51), duikt met ‘Oeilympics’ de wondere wereld in van de Olympische Spelen. 130 cartoons lang laat hij je bulderlachen in de marge van het grootste sportfeest ter wereld.
The post Geinz publiceert boek met cartoons over Olympische Spelen: “Van buiklopen tot wortelschieten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Donkere dag” voor Nieuw-Zeeland: rapport onthult decennialang misbruik bij 200.000 slachtoffers in religieuze en overheidsinstellingen

In Nieuw-Zeeland zijn gedurende 70 jaar naar schatting 200.000 kinderen, jongeren en volwassenen in overheids- en religieuze instellingen het slachtoffer geworden van wijdverspreid “fysiek, emotioneel, mentaal en seksueel misbruik”. Dit komt overeen met een derde van iedereen in een zorginstelling, blijkt woensdag uit het eindrapport van een koninklijke onderzoekscommissie. Premier Christopher Luxon biedt zijn excuses aan en belooft hervormingen.

Lees meer »

Turkije en Duitsland vechten döneroorlog uit: “Heel wat snackbars gooien er rommel bij om je kebab goedkoper te maken”

Turkije en Duitsland raken raken in een döneroorlog verwikkeld. Verkopers van de populaire snack – de druipende broodjes zijn de favoriete snack van de Duitsers – staan met getrokken kebabspiezen tegenover elkaar nu Turkije de döner als traditioneel gerecht erkend wil zien. Maar wat zit er eigenlijk precies in zo’n ‘traditionele döner kebab’ ? En wat met de prijs als

Lees meer »

Recordvangst crystal meth onderschept in Nederland

De Nederlandse douane heeft begin maart ruim 3.200 kilo methamfetamine onderschept bij een controle. De drug, die ook bekendstaat als crystal meth, werd ontdekt in een lading grond uit Mexico. Volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie gaat het om de grootste vangst van crystal meth in Nederland tot nu toe en had die een waarde van 22,4 miljoen euro.

Lees meer »

Twee doden na Israëlische aanval in Libanon

Bij een Israëlische aanval op Libanon zijn twee mensen gedood, zo zegt het Libanese nieuwsagentschap NNA. Het zou gaan om een droneaanval, die in de nacht van zondag op maandag is uitgevoerd. Daarbij zijn ook gewonden gevallen, onder wie een minderjarige die zich op een balkon van een nabijgelegen gebouw bevond, klinkt het.

Lees meer »

Harris krijgt meteen “juridisch bombardement” uit Trump-hoek over zich, maar experten zijn niet onder de indruk

Republikeins presidentskandidaat Donald Trump zet een meervoudige juridische aanval op Kamala Harris in. Centrale vraag daarbij: mag Harris het campagnegeld van Joe Biden wel gebruiken? En tegelijk proberen Trumps advocaten te verhinderen dat Amerikaanse staten op hun kiesbiljetten de naam Biden alsnog in die van Harris veranderen. Maar of het veel uithaalt?

Lees meer »

Ervaar de olympische magie van Parijs op het Olympic Festival in Middelkerke

Van 26 juli tot 11 augustus 2024 verandert het strand van Middelkerke, bij het nieuwe casinogebouw SILT, in het bruisende hart van het Olympic Festival. Dit evenement brengt de olympische sfeer van Parijs naar België, met 17 dagen vol sport, muziek en festiviteiten.
The post Ervaar de olympische magie van Parijs op het Olympic Festival in Middelkerke appeared first

Lees meer »

IN KAART 4 op de 10 toeristen komt uit het buitenland: hoe populair is jouw gemeente bij internationale gasten?

Zelf trekken we in de zomer niet alleen naar de eigen kust, maar ook graag naar het buitenland. Buitenlanders brengen op hun beurt graag een bezoekje aan onze provincie. Vier op de tien toeristen die vorig jaar in West-Vlaanderen logeerden, reisden vanuit een ander land naar onze streek. “Belgen hebben hun eigen land herontdekt”, aldus Westtoer.
The post IN

Lees meer »

Minder voedselinbreuken bij eetkramen op Gentse Feesten dan vorig jaar

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft bij 22 van de 50 gecontroleerde handelszaken tijdens de Gentse Feesten tekortkomingen vastgesteld. Uiteindelijk stelden 3 op de 4 zich nog tijdens de Gentse Feesten helemaal in orde. "Dat is iets beter dan vorig jaar, maar we blijven wel dezelfde tekortkomingen vaststellen rond voedseltemperatuur en basishygiëne", zegt woordvoerster van

Lees meer »